Thursday, July 26, 2012

RAMADHAN- 1st Day Pose

Salam sume....
Lamanyer Jasmin x tulis blog nie kan...
Entahlah rase malas jer sejak akhir-akhir nie...

SELAMAT BERPUASA yerk...

Banyak juga dugaan Jasmin mase nak start pose...

Ceritanyer begini....
malam Jumaat tue Jasmin dah dapat rase badan sejuk sangat-sangat...
Jasmin terpikir tak kanlah demam....
so  malam tue jugak lah Jasmin selubungkan diri sampai berpeluh-peluh...
Insyaalah dengan harapan demam boleh kebah sebelum berjangkit kat baby Firas.

Nak dijadikan cite, siang tue mmg demam jasmin dah menunjukkan tanda positif...
suhu pon 37 cel jer...(org cakap dedau-nak menghampiri demam)

Tapi lain lak jadinyer...
My baby lak terkene penyakit demam nie..
mula-mula suhu baru jer 36.8 cel...

Pagi Jumaat tue terus cecah 37.5 cel.
Ape lagi memang terus berdesup gie klinik lah...
Sampai jer klinik mmg ramai baby dan budak-budak yang demam...

Sampai jer giliran jumper doktor..
Suhu Firas dah cecah 39 cel...( Ya Allah sedihnyer maser nie) 

Orang kate kalau mama dier demam akan effect pada baby yang BF 

Waaa...Cedihnyer...anak mama. 
Jumaat malam tue Firas tdo sgt2 tidak nyenyak...
setiap jam mengenget jer....
hati ibu mana yang tak sedih...

Sabtu tue Jasmin tekad pakaikan Firas pampers jer..
pastue lap seluruh badan Firas..kalau kering Jasmin lap lagi..
Sampaikan satu tahap Jasmin berdoa supaya sihatkan Firas dan biar Jasmin jer yang tanggung demam Firas..

Firas demam-demam pon kaki still bertongkat...
Kuasa Allah tak siapa tahu kan...
Petang dalam kul 2 camtue..Alhamdulillah demam Firas kebah.
Tapi Jasmin lak tergolek kat katil kerna demam panas..suhu dah cecah 39 cel.
Tak perla asalkan anak mama dah sihat.
Demam-demam pon Jasmin puasa full ok...

sehingga ke hari ini..Jasmin dah tak sanggup lagi nak tempuh dugaan macam nie..
Biarla Jasmin tanggung segala penyakit Firas..
Jauhkanlah Firas dari sebarang penyakit..
AMIN.....

1 comment:

  1. memang..kalau anak sakit..kite risau giler..sebab badan die tak kuat lagi nak lawan penyakit...kesian kat si anak kan...aty doakan jasmin dan sihat sepenuhnyer..aminnn....

    ReplyDelete