Monday, May 30, 2011

Dugaan............(part 2)


Jasmin nak sambung entry semalam......
(semalam ker???)

Jasmin sambung cerita......
Pas jer antar MC...
Jasmin terus balik Muar.
My hubby soh terus gie klinik...

Dalam hati hanya tuhan saja yang tahu....
Dup Dap...Dup Dap...

Akhirnye Jasmin pon masuk ke bilik Dr...
Nasib baik dr pompuan gak..
Jasmin terus cter...

Ape lagi dr terus scam perut..
Sakit gak dr scan perut...
Kecut gak hati jasmin....

Last2 Dr mention terdapat ketulan kecil batu karang...
Berderau Darah Jasmin tau...
Dr cakap lagi RAHIM Jasmin dalam keadaan baik..
Alhamdulillah...

Last2 dr bagi ubat lawas kencing...
supaya batu karang Jasmin dapat dipecahkan...

Nampak x yang bulat kecik2 tue....
tue la dier batu karang

Yang peliknyer Jasmin minum air 3 liter...
Tp dr cakap maybe pasal pemakanan Jasmin....

Aduh...Pasnie Jasmin kene berhati-hati pasal  pemakanan....
dan jagan terlalu stress....




Nota kaki: Alhamdulillah xder ape yang perlu di risaukan.....insyaallah Jasmin akan prihatin terhadap pemakanan selepas ini....

Tuesday, May 24, 2011

Dugaan............(part 1)

Selasa lepas....
Jasmin rasa xsedap badan...
Jasmin gie keje tapi pagi2 lagi dah amik MC
Pk boleh keje...tapi badan rasa sengal semacam jer...

Period Pain kot tapi jasmin xpernah rasa senggugut...
Pas amik Mc Jasmin terus gie klinik dekat ngan Opis...
Kul 8.45 pg dah terpacak depan klinik tapi klinik buka kul 9 pg...
HAMPEH....

Lastly dalan kul 9pg klinik buka....
Nasib baik Dr. Pompuan...lega ckit...
Dr ckp nie bukan period pain....
Dr. ckp leh jadi Jasmin pregnant
(Muka dah happy) 
Dr ckp lagi maybe baby xsempat nak jd so kuar jadi darah
(alamak darah dah gemuruh)
Dr. bg Mc soh gie klinik lain tuk buat scan n buat urain  test....

Berdarau darah tau...
Pastue dengan perasaan bercampur-bauk gie opis  balik bagi MC kat bos...

My hubby dah tepon2 risaunyer dier...

Nnt Jasmin sambung kesudahan cter k...

Monday, May 23, 2011

Hari Minggu yang Lelah...

Panatnyer x hilang lagi sampailah sekarang...
huhuhuhu.................

Ari Jumaat Malam jer terus jer  Balik MELAKA.....
penat x hilang pon....

Last2 layan skali cter PIRATES OF CARIBBEAN...
(BETUL ker aku eja nie????)

Tgok 3D ok....
BESH woo....
rugi saper x tgok.....
huhuhuhu.........

ader saper2 tgok cter NUR KASIH THE MOVIE x?

nak tahu....

Tuesday, May 17, 2011

Badan Keje tp kepala cuti.....WESAK DAY

Cuti2 Malaysia...
Hhuhuhu...sempena wesak day nie....
Sepatutnyer cuti...
tetapi Jasmin kene keje...
Huahuahuahua....
Nak nangis nie.....

Kepala kat Umah 
badan jer kat tpt keje...

Nak balik......Bie.....
Miss U dear...........

Wednesday, May 11, 2011

DOA KESELAMATAN DIRI & KELUARGA

Sesungguhnya Tuhanku, tiada Tuhan yang sebenarnya yang berhak disembah melainkanNya, ke atasNya aku bertawakkal, dan Dialah Tuhan yang memiliki arasy yang agung, .Apa sahaja yang dikehendakinya tentu akan berlaku, dan apa yang tidak dikehendakinya tidak akan berlaku.Tiada daya dan kekuatan melainkan dengan izin Allah yang maha tinggi lagi maha agung.Aku bersaksi bahawa Allah maha berkuasa atas segala sesuatu dan pengetahuanNya meliputi segala sesuatu.Aku memohon perlindungan kepadaNya yang maha berkuasa menahan langit dari jatuh ke atas bumi melainkan dengan izinNya, aku memohon perlindunganNya dari kejahatan segala makhluk yang bergerak di muka bumi yang berada di bawah kuasaNya. Sesungguhnya Tuhanku tetap di atas jalan yang lurus.

Kelebihan & Khasiat

Menurut riwayat dari al-Tabaraniy dalam Kitab al-Du’a dari Abdullah bin Ahmad bin Hanbal bahawa telah mengadu seorang sahabat kepada Abu Darda` r.a bahawa kebakaran sedang berlaku pada kawasan rumahnya.Abu Darda menafikannya.Kemudian dating lagi seorang mengadu hal yang sama lalu ditolak olehnya lagi sehinggalah orang yang dketiga tetapi tetap dinafikannya.Kemudian datanglah orang yang ke empat memberitahu bahawa apabila api itu hamper dengan rumahnya ia terpadam sendiri.Abu Darda r.a telah menjelaskan bahawa dia mendengar Nabi s.a.w bersabda: “Sesiapa yang mengamalkan doa ini dibacakan pada waktu pagi dan petang, dia tidak akan melihat sebarang perkara yang tidak disenanginya menimpa diri, anak-anak, pasangan dan rumahnya”.

Genap 2 Bulan....AMIN

Alhamdulillah....
Syukur ke hadrat Allah S.W.T.
Usia perkahwinan kami mencecah 2 bulan...

Insyaallah...semoga Allah melimpahkan rahmat dan kebahagiaan atas kami sekeluarga, 
dan dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah...

AMIN

MoVie Time....


Last week, Jasmin n Mr. Hubby menghilangkan pressure kerja dengan menonton wayang....
Kali nie Jasmin gie MBO CINEMA kat MELAKA MALL....hihiihhi

Besh woo tgaok cter THOR nie....
Pasti x bosan....(siap promote k)
Dr opening until last....MASYUK beb....

Lagi2 hero dier mmg henchom...
(alamak...mintak2 Mr. Hubby xmarah) 

Korang gie  la tgok....

Monday, May 9, 2011

Tukar layout baru......


Gambar di atas tiada kene mengena mengenai post di atas ok....

Sejak dah masuk ke alam pekerjaan,
Jasmin nak jadikan blog nie matang ckit...
(matang ker???)
Erm Jasmin buat pembaharuan nak tukar layout...
tetapi layout nie under progress k...

hihihihi.....

Sunday, May 8, 2011

Happy Mother day....(*___*)

Wah....hari ini hari ibu......
Tapi Jasmin panggil EMAK @ MAK.....

Jasmin xpernah nak bagi ape2 kat mak sebelom nie....
Ish...bukan x bagi la...
Just bagi kad jer........

Erm sejak Jasmin dah start keje nie....
Jasmin start bagi Mak DUIT PER MONTH....
Mesti x cukup bler nak dibandingkan dengan kasih sayang mak....

Erm kali nie Jasmin nak bagi special present kat mak.....
erm tapi x pk lagi....

Mak,

Terima Kasih kerana menjaga Jasmin dari dalam kandungan sampaila Jasmin dah kawen pon....

Mak,

Kasih sayang mak tak dapat Jasmin balas sampai bila-bila pon....

Mak,

Doa dan restu mak Jasmin pohon semoga Jasmin akan menjaga mak sehingga ke akhir hayat...

Semoga Allah S.W.T Menjaga kesihatan dan Keredhoaan ke atas Emak Jasmin...

AMIN...

EPISODE Honeymoon KAMI....(*____*)

Kali nie Jasmin nak cerita pasal honeymoon kami...
hehehe..kami bermula dengan menjejakkan kaki di CAMERON HIGHLANDS.....
Jasmin n Mr hubby bergerak dari Melaka pada jam 1 ptg pas makan tgah hari....
so kiteorg teruslah mendaki hingga ke puncak CAMERON.
tepat jam 8 malam kami pon sampai dan bermula la episod mencari hotel.....
Pas dah dapat hotel kiteorg terus cari tuk mengisi perut.....huhuhu

Esok pagi2 kiteorg gerak ke destinasi2 seperti.......



tempat pertama yang Jasmin n Mr hubby gie adalah Strawberry farm....besh gler maser n ie coz dapat makan buah fresh n ice cream strawberry...yum...yum...yummmm



Pastue kiteorg gie la kat Taman rama-rama + kektus.....hahahaha lawak la mr hubby....
mentang2 rama-rama tue leh manje2 lak ngan dier ......



erm jinak x rama-rama nie?
Sebenarnyer banyak lagi tpt Jasmin pergi contohnyer Ladang boh, Velley teh, Pasar tani, Bee farm, taman rose n bungan raya dan macam2 la....banyak x terkira......
Banyak juga kiteorg borong sampai penuh kete termasuk payung strawberry....hehehehe......



Mase nak turun dari CAMERON kiteorg nampak ramai org tengah bergambar kat cnie....
Actually mase matahari nak turun lagi cantik lagi2 mase senja....teruja kiteorang....



Cuber teka pas Cameron kat maner lak kali nie?
erm cepat........
Hehehe kiteorg bertapa lak kat Port Dickson.....
Mr. Hubby jadi budak2 la pulak....layan jer k....




Kalau gie honeymoon mesti x sah kalau xder kenangan kan...

so kami pon decide tuk buat drawing jalanan nie......hehehehe

Nampak x lukisan Jasmin tue.......

Erm Mr hubby tgah kebosanan coz xleh gerak....hahhahaha....



Sebenarnyer banyak lagi Jasmin nak cerita...nnt Jasmin sambung ek....



OKlah daaa............







































Saturday, May 7, 2011

AYAH MENTUAKU DI ICU....

Credit to Mr. Google


Pada 21 Mac yang lepas,
Ayah mentua Jasmin masuk hospital.....
Mak cakap ayah sesak nafas sakit dada...
Mr hubby punya la risau...
Jasmin pon risau gler....
Jasmin n Husband terus cuti n gie tgok ayah....

Dr. Nik cakap ayah sakit jantung...5 saluran sempit...
Nak buat cara belon x lepas coz takut jantung akan stop...
(tersentak Jasmin dengar)

so, Dr Nik cadangkan Ayah buat operation....
Dr. Nik ada terangkan nape SAKIT JANTUNG LEH TERJADi...

3 Faktor penting terjadi SAKIT JANTUNG:

1. Kolestrol
2. Merokok
3. Kencing manis


Peh....seriau Jasmin dengar....
Ya Allah....perudahkanlah urusan pembedahan ayah mentua Jasmin....

Ayah akan di operate pada hari khamis 5 Mei 2010...
Nnt Jasmin sambung cter pengalaman di ICU.....
MENAKUTKAN OK....

Sunday, May 1, 2011

1st May...LABOUR DAY....


Labour Day jatuh pada 1 MEI 2011 iaitu pada hari Ahad
Ini dengan rasminyer hari ISNIN cuti...
YAHOOOO...............................

Sukenyer............................

Jasmin nak ucapkan selamat menyambut hari cuti iaitu 1 MEI kepad B2B yang bekerja samaada di rumah @ dimana2 sahaja....

Daaaaa..........................