Monday, January 9, 2017

FIRAS SCHOLL::YURAN LITTLE CALIPS

Dah masuk minggu ke-2 barulah Jasmin update cerita pasal Firas masuk sekolah...
Sebenarnya hari nie Jasmin cuma nak share yuran sekolah Firas jer...
Nanti Jasmin akan cerita 1st day Firas kat sekolah....
hihihi...
Owh ye...sape yang tak tahu Jasmin menetap di MUAR BANDAR DIRAJA ok...
(hihihi POYOZ)
Sejak dari Firas umur 4 tahun Jasmin dan meriki-riki sekolah untuk Firas...
Dari sekolah yang paling mahal kat Muar nie sampailah ke sekolah yang mempunyai yuran yang mampu di bayar...insyaallah...
Keutamaan kriteria dalam pemilihan untuk sekolah Firas :-
1. MAMPU
 (kos perbelanjaan)
2. LOKASI 
mestilah dekat dengan tempat kerja babah die sebab babah die akan hantar pagi...mama akan amik bila balik sekolah sahaja. Lagipon mama die  nie asyik la outstation jer kan...kalau 2-2 outstation terpaksa pakai talian hayat ke-3 iaitu atok ayah die..hehehe
3. CARA/KAEDAH PEMBELAJARAN
nie yang paling Jasmin ambil berat..bukan memilih atau ape tetapi sapa yang tahu Firas telah di ajar bercakap "ENGLISH" maka tersangat lah kurang ayat bila nak bercakap bahasa melayu...Jangan ingat Jasmin poyo tau..bukan....Jasmin percaya budak mempunyai daya serapan otak yang tinggi so banyak benda boleh serap. Firas nie jenis fokus terlalu sekejap sangat maka cara pembelajaran pon berbeza. Malah, Jasmin pergi semua OPEN DAY tadika anjurkan..maka bukan semua cikgu boleh bertutur dalam bahasa Inggeris..(Maaf CIKGU). Paling Jasmin nak tekankan iyalah ISLAMIK...

Jasmin dan husband berpakat untuk hantar Firas kat LITTLE CALIPS atau kalau nama kat Muar nie Tadika Ad-Din Bestari.

Hopefully, Firas akan belajar sebaik yang mungkin.

Jasmin tak tekan pon sangat untuk Firas belajar jadi pandai atau per...
Cuma Jasmin nak kan Firas dapat bergaul dengan orang lain, dan juga menerapkan nilai-nilai murni dalam diri.
Insyaallah...

Nie la yuran Firas untuk Full Day kat LC...

Oklah daaa....