Monday, October 24, 2016

SKINCARE:: SAFI RANIA DIAMOND



Jasmin kan seorang yang tak setia tau terhadap satu-satu skin care nie
Dah bermacam jenama Jasmin pakai
Tak kire lah dari oversea ker dari bumiputera product sendiri..
Entah ler..rasa macam malas jer nak tepek-tepek kat muka...

Serius memang tersangat malas,
Selalunyer set-set skincare tue memang tak kan habis tau....

Tapi, sejak dah menginjak ke usia 30-an nie, 
Jasmin dah mula terpk nak pakai product ape lah pulak....
Sampai hampir sebulan Jasmin buat research dan risau lak takut tak terpakai macam selalu kan...

Kali nie Jasmin nekad nak pakai gak set nie...

SET SAFI RANIA DIAMOND...
nie la product jasmin tengah consume sekarang....
Insyaalah Jasmin nak try product nie setelah jasmin buat kaji selidik dari page SAFI RANIA sendiri...

Antaranyer ialah:


  •  SAFI Rania Gold berfungsi sebagai agen antipenuaan manakala SAFI Rania Diamond bertindak untuk memperbetulkan kesan penuaan dan juga antipenuaan pada kulit. SAFI Rania Diamond sesuai untuk wanita berumur 40 tahun dan ke atas
  • safi rania diamond elok diguna oleh yg berumur 40 tahun ke atas, yg di antara 25 tahun ke 39 tahun, elok gunakan safi rania gold. Sebenarnya bagi pengguna safi rania diamond, ia boleh digunakan bersama safi rania gold, terutama toner, bb cream, pencuci muka, skrub dan tonik wajah.

Walaupon Jasmin baru berumur 30 tahun, Jasmin dapat nasihat supaya baiki dahulu sel-sel kulit dengan SAFI RANIA DIAMOND atas sebab kesan yang efektif dan cepat. Malah part yang paling best adalah boleh di gunakan bersama-sama dengan SAFI RANIA GOLD...

Mudah kan.....



 CARA PEMAKAIAN SAFI RANIA GOLD DAN DIAMOND:


1.Mana-mana Pembersih SAFI Rania Gold (Pagi dan malam)
2.Skrub Krim Mikrodermabrasion SAFI Rania Diamond (2-3x seminggu, siang)
3.Penyegar SAFI Rania Gold (Pagi dan malam)
4. Booster Peremajaan Sel + Serum Rawatan Intensif SAFI Rania Diamond (2x sehari)
5.Krim Antipenuaan SPF27PA++ SAFI Rania Diamond (Siang) dan Krim Regenarasi Sel SAFI Rania Diamond (Malam)
6. Krim BB/Krim Kecantikan SAFI Rania Gold (siang sahaja)


Jasmin baru jer pakai dalan seminggu nie...kulilt mula kurang berminyak.
dan paling best kulit dah mula lembut sedikit serta licin...
Kalau tak kulit Jasmin terasa kasar...
(dasar cuci muka sahaja pastue terus tepek bedak..hihihihi)

Oklah, 

sampai sini sahaja...
kalau tak faham...korang boleh bertanya kat FACEBOOK SAFI RANIA

Tuesday, October 11, 2016

NYX vs SILKYGIRL LIPMATE JUNKIE

Kalau korang nak tahu 
Jasmin kan agak gile mencari lipstik yang memenuhi citarasa kekdahnyer...
Kalau dolu-dolu mase zaman belajar nie just pakai lipice jer...
Sejak dah kawen try pakai lipstik...
Eh...lambat naw perkembangan jasmin dengan lipstik nie tau..
Mula-mula jenama yang Jasmin pakai adalah AVON!!!
Sape tak kenal jenama AVON nie...
memang die bukan tak amik tahu langsung la pasal kecantikan macam lakiku juga...
hahahaha...
Pastue terus skip la kan...
Kalau tak silap..tahun lepas geng Gojes buat pre order Lipstik NYX...
Sejak dari situlah Jasmin dah jatuh hati ngan LIPSTIK NYX nie...
NYX ORIGINAL ok!!!

Pernah jer beli NYX tak ori tue...murah RM10 jer dah boleh dapat...
Tapi dari segi kualiti dan ketulenan die memang tak sama dengan yang ORIGINAL
So, nak puas hati BELI ORIGINAL ok!! 



 Nie Jasmin punye..dah lama beli sampaikan dah pudar pon...hahaha
Jasmin pakai Lipstik NYX ANTWERP dengan AMSTERDAM..
Kalau nak kelainan, Jasmin suke campurkan 2 warna nie..
Lagi satu yang best tentang Lipstik nie ialah TAHAN LAMA dan TAK MENGERINGKAN BIBIR.
Sayangnyer yang ANTWERP tue dah abis...so tgok semua kat IG mahal sangat..tak termasuk postage lagi.  
Ok fine, cari alternatif.

So, mase belek-belek barang kat Watson nie, Jasmin terkenan dengan Product SILKYGIRL...
Terus rasa jatuh hati...
Tapi sayangnyer selalu sangat habis stok.
Sampai dah satu tahap tue, 
Soh cashier simpankan untuk Jasmin ok..

Akhirnya penantian 2 bulan tue berakhir bile  pihak Watson call...
Pergh macam dapat intan permata wei...
Tada..hasilnyer Jasmin beli 2 jer. 
nie pon susah sangat nak mencari.
nie warna yang terdapat dalam Junkie nie...cantik-cantik kan....
Alhamdulillah, 
Sekarang dah selesai masalah...

hihihihi...

Saturday, October 1, 2016

HOMESCHOLLING:: FAMILY STICK




kali nie Jasmin share FAMILY STICK...

Caranyer.....korang tampal la kat kertas keras sikit...
atau paling senang korang liminate jer...
Yang garis-garis tue nanti korang potong-potong k

Boleh ajar anak mengasah motoskill dier...
dan supaya anak-anak tahu menyusun dengan cara yang betul.





Nie...lagu kesukaan Jasmin...
hahaha....
Sape yang tak tahu lagu nie rugi..weiii....