Saturday, December 3, 2011

Checklist For Mommy and My Liltle Jr...

Salam Olll......(^___^)
kali nie jasmin nak share checklist for mommy and baby...
Sorry sangat2 checklist nie dah lamer ader dalam PC...
cumer x post2 kan lagi...



Walaupon dah 98% Jasmin nyer barang dah complete..
tinggal set bersalin  jer xbeli lagi...
Jasmin xsure la nak beli yang maner.....

M2B ader suggestion x?

PONING2.....

Saturday, November 19, 2011

Review Bunga Dip a.k.a Bunga Pahar

Kali nie lak Jasmin nak buat entry pasal bunga Dip...
Jasmin pon ader gak buat {post} kat dalam blog nie....

Korang mesti maklum kan tema Wedding-Day Jasmin warna biru Torquise...(eh betul x eja nie???)

so nie la hasilnyer......

nie yang dah siap......
Sila abaikan bantal tue yerk......


Nie lak biler close up bunga pahar.....
ok x?
kalau nak beli kat kedai dalam RM4-6 setangkai ok....

kalau buat sendiri save la ckit.....

Review Goody Beg.......

Wow lamer gler Jasmin x update blog nie kan...
Mesti dah berabuk kan...

Tadi Jasmin terlintas nak godek external HD yang dah berabuk gak xdibuka...
So terjumpa la Goody Beg yang Jasmin gunakan maser kawen dulu...

Jasmin pon ader postkan design goody beg kat {post} nie...

Jom layan jer la gambar nie...

Simple jer kan......

Nie la hasilnyer kalau dah banyak sangat...main sumbat jer dalam plastik....
Kalau x silap Jasmin buat dalam 800 buah Goody Beg...
Banyakkan.......


Thursday, November 17, 2011

Sumer baru....(*___*)

Ish ape yang baru nie....
hehhehe


Dengan rasminyer Jasmin memperkenalkan layout baru
+++ Header pon baru...
Oppps tapi sorryla buruk ckit Jasmin buat.....
Almaklumlah bukan tangan seni...

Paper pon still on progress lagi....

cayok Jasmin...


Passsssttt....konon2 nak jadi matang ckit la

ish...ish...ish.....[xper cite2 kene setinggi gunung k]

daaa.....

Sunday, November 13, 2011

Check-up kali minggu ke 22 (*___*)

Wow....cepat tul  mase berlalu kan....
Pejam celik...pejam celik dah 22 minggu...

Macam biase la Jasmin ader temujanji @ dengan kata manisnyer meeting ngan nurse2 yang jaga kat klinik kesihatan Kesang....

Erm kali nie Jasmin gie awal ckit dalam kul 8.30 pg dah terpacak kat pintu klinik tue....
Tp macam biase la...org mmg ramai...
bler la time org x ramai yerk....huhuhu....

Kali nie x besh langsung nak amik HB pon kene cucuk jarum kat lengan...
Pssss....kalau nak tahu tangan Jasmin mudah lebam kalau xgheti cari urat kat lengan tau...

Erm cari punyer la cari dr tangan kiri beralih ke tangan kanan...
Siap nurse tue cakap kalau xdapat amik darah awak kiter cucuk lagi skali ek...

Peh....Panas jer telingan nie tau...
Sabar Jasmin...hehehehhe...

Tapi Alhamdulillah...dapat juga amik darah tue tapi tangan lebam...hukhukhuk.....

Pastue bler check perut lak...sampai 2 org nurse yang check kan sbb x sure...

Nurse: Awak pasti x yang awak bukan nyer pregnant kembar???

Jasmin: Sure kot...sbb maser scan mmg 1 jer...

Nurse: kene pastikan betul2 tau sbb ader kes yang mcm nie..bler scan @ check 1 bby jer tp bler lahir kembar...

Jasmin: Gluppp.....dah terdiam....

tp Alhamdulillah sumuanyer ok jer...

Result for this check-up:

Berat: 61 kg...Beratnyer kan naik 3 kg terus tp nurse ckp ok jer)
HB: 11
Tekanan Darah: 120/80
Tinggi rahim: 20 cm

Nota kaki: Jasmin siap mesej Mr Hubby lagi berat Jasmin naik sampai 61kg...xpernah dalam sejarah ok....
Next check-up 30 Nov 2011

Sunday, October 23, 2011

Preview Couple Place with Little Junior

Jasmin sempat bergambar kenangan maser pergi Uniten ari tue......
Jasmin pergi Uniten pon atas 1 sebab iaitu MY CONVOCATION DAY...

Sampai jer Bangi pk nak cari hotel dulu...
Tapi disebabkan dah masuk UNITEN,
Tetibe jer mengimbau kembali detik mula2 COUPLE dulu....

Hehehehe......
Tempat yang xkan dilupakan sampai bila2 pon...
Iaitu di Tasik Uniten Berhadapan dengan Masjid Uniten gitu....

Ajak my hubby amik Gambar kat saner dengan Liltle Junior....
Maser nie Jasmin genap 5 Bulan Preggy....
Malu pon ader...

xnak coleteh panjang...jom layan jer gambar nie...

Tgok...makin chat kn Jasmin...with bie....

Soh hubby silent mood.....hehehe...

 ish....malunyer time nie...spontan my hubby buat aksi mcm nie....tp besh pon ader gak....

With hubby...depan tasik n masjid UNITEN......


Hahaha....Jasmin yang gemoks.......

Saturday, October 22, 2011

Check up kali ke-4 Plus Scan....Huh

Kali nie Jasmin check-up kat Klinik Sg. Mati, Ledang....
 Dan kali nie juga My hubby turun nak tgok check-up plus ngan scan....
Sebenarnyer My Hubby yang excited nak tgok scan nie.....
hehehehe....layan jer la

Check-up start kul 3 ptg....5 Oct 2011 (Rabu)
My Hubby rushing abiskan keje kat site...
Cian lak dier...balik jer muka letih plus berminyak.....

Tapi bler tgok muka My Hubby terlalu excited, Jasmin pon buat2 excited juga  lah....

Sampai jer kat Klinik tue alhamdulillah xramai org....
macam biase la, check berat, tekanan darah, Hb, air kencing n etc....

the results are:

Berat: 58.8 kg...(wow naik sampai 3 kg beb...maklumlah hari raya punya pasal)
Tekanan darah: 114/73
Alb: Blue
HB: 11

Mase nie Dr cakap kene jaga2 ngan HB coz jangan jatuh bawah 11...
so die sarankan makan hati, bayam, kerang dan etc tuk naikkan HB....

So, bler bgtau My Hubby terus die belikan buah dengan banyak sekali...
(so skrg Jasmin mesti makan buah dengan banyak huhuhu)

Now, time for scan....

Mase nie My Hubby takut2 nak masuk....siap soh tanyer kan kat Dr dier leh masuk x?
So, Jasmin tanyer jer...Dr lg suka kalau suami ader sebenarnyer...

Maser scan tue rasa terharu sangat Lil Jr mama dah bergerak2 dengan aktifnyer....
Dr kira ukur lilit kepala, tulang paha n badan Lil Jr mama...
Dier kata ok just ikut EDD Jasmin sebelum nie...

Tapi sedih Dr xprint pon scan tadi......
Huahuahua......

Pas siap sumer, Jasmin tanyer faham x scan tadi kat My Hubby....
Nak tahu aper dier jawab.....
Xsure la....n xberapa faham....owh....apakah?
xperla bie nnt kiter buat scan lagi skali ek.....

Check up kali ke-3....

Wow....lamer gler x update....
mesti dah bersawang kan...kan....kan.....

Ish kalaula dpt dilihat mesti dh mcm umah hantu....

Kali nie Jasmin nk cter pasal checkup kali 2...
Jatuh pada 7 September 2011 (Seminggu selepas Hari Raya Aidilfitri)
mmg dah boleh sangat dikatakan berabuk...tul x?

Heheehehe

Mase nie Jasmin gie klinik sorang jer tanpa ditemani Mr Hubby

Jasmin sampai dalm kul 10 am...
Pk xramai  maklumlah pas raya....
Tetapi ternyata takaan Jasmin 100% silap....

Terlalu ramai org sampaikan Jasmin settle sumer skali dalah area kul 12.30pm...
Perut pon dah menyanyi lagu ROCK ok.....

xper2...sabar jer....

Nie keputusan tuk kali ini:

Berat Badan: 55kg
Gula: Blue
Tekanan Darah: 100/70mmHg
HB: 11.7

Berat turun ckit tapi Dr cakap ok jer normal tuk bulan pose...
(Tapi Jasmin boleh pose 3 hari jer)
macam mane nie + pelik kan....
(ABAIKAN)

Masa nie baby 14 minggu 6 hari......

Nota Kaki: Jasmin sempat scan baby kat Poliklinik Utama....nnt if kesempatan Jasmin tunjukkan k....

Sunday, October 16, 2011

ConVoCatioN UniTen Ke-14

Waaa....Jasmin nak updat ejuga walaupon dah bersawang blog nie...
walaupon Jasmin dah mengkhatamkan Degree pada November 2010...
Tetapi dengan rasminyer Jasmin Graduat pada 16 October 2011....
Dah nak setahun baru dapat grad kan...hihihi

Malas nak cakap banyak...
Jom layan jer gambar nie....


Bersama cinta hati.....
 With Lydia....

 Waaa...malunyer
My big Family...Big ker???


Wednesday, October 12, 2011

DOA NABI YUNUS DALAM PERUT IKAN

Tasbih Nabi Allah Yunus ketika di dalam perut ikan Nun.




Ibnu sunni meriwayatkan : Rasulallah s.a.w telah menerangkan bahawa barangsiapa yang membaca kalimah ini, orang itu akan dilapangkan Allah dari segala kesempitan. Kalimah itu ialah doa yang diucapkan oleh nabi Allah Yunus ketika di dalam perut ikan Nun. Iaitu :



لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ {87}



(La ilaha illa anta. Subhanaka inni kuntu minaz zolimin)

Ertinya :"Tidak ada Tuhan yang sebenarnya disembah melainkan engkau, ya Allah.

Maha Suci engkau, sesungguhnya aku adalah dari orang yang membuat zalim."

SURAH AL-ANBIYAK(21):87



Menurut riwayat, nabi Allah Yunus telah dicampakkan ke laut setelah diundi beberapa kali, tatkala kapal yang dinaiki oleh baginda hampir karam. Allah memerintahkan kepada ikan Nun untuk menelannya. Keadaan di dalam perut ikan Nun itu sungguh tidak selesa dan baginda berharap agar Allah mengeluarkan baginda dari perut ikan tersebut. Allah telah mengilhamkan Nabi Allah Yunus untuk membaca doa tersebut. Dan apabila Nabi Allah Yunus membaca doa tersebut, baginda terasa lapang dan tenang. Akhirnya Nabi Allah Yunus terselamat apabila dimuntahkan kembali oleh ikan Nun dan baginda terdampar di tepi pantai serta diselamatkan oleh orang lain.



Jadi, jikalau kita rasa susah hati dan menghadapi kesusahan serta kepayahan, maka bacalah doa ini. Disamping itu kita jangan lupa berdoa dan mengharapkan pertolongan Allah. Zikir ini juga dapat mengukuhkan iman dan menimbulkan keinsafan di dalam diri kita. Tatkala kita membacanya patut kita hayati sungguh-sungguh bahawa kita telah menzalimi diri kita. Oleh itu kita bertaubat daripada segala dosa, samada kecil atau besar, yang disedari atau tidak, terhadap manusia atau dosa terhadap Allah. Mudah mudahan Allah mengampunkan segala dosa kita dan melapangkan segala kesempitan kita.

Membaca Untuk Tambah pengetahuan....PART 3

Hehehehe...
Lame sangat Jasmin xupdatekan...kan...
kali nie Jasmin nak kongsikan buku yang dah lame gak la Jasmin beli...
Tapi baru nk pos kan....
Expecially M2B yang kat luar saner kan.....

Teng....teng..teng.....
nie lah buku dr Ustazah Siti Nor Bahyah...

Besh tau buku nie...
terlalu banyak sangat info terutamanya mcm Jasmin yang baru first time preggy....
Layan k......................

Saturday, October 1, 2011

Membaca Untuk Tambah pengetahuan....PART 2

Erm kali nie Jasmin nak share buku yang Jasmin beli...
Sebenarnyer dah lamer gak beli buku nie..
Just nak share ngan M2B kat luar saner....


Jasmin sengaja beli buku nie....
so setiap perkara yang jasmin lalui setiap minggu akan Jasmin coretkan..
maneah tahu leh jadikan kenang-kenangan...
@pon tuk My Lil Jr bler dah besar nnt....

Hihihihi...buku nie bukan setakat diary jer...
tetapi ader penerangan khusus mengenai penjagaan, seks masa hamil, penjagaan makanan, senaman, pantang, kelahiran kembar dan etc...
Banyak sangat kalau nak cter kat cnie..

Buku nie mmg besh sangat dan yang paling besh ialah...
RESEPI PANTANG......
Banyak tau yang Jasmin xtahu pon leh tahu....
hehehehe.......

Monday, September 26, 2011

Membaca Untuk Tambah pengetahuan....

Ari nie Jasmin gie Jalan2 kat shooping complek...
tersinggahla kedai buku....

So Jasmin aper lagi tak melepaskan peluang terus cari buku pasal pregnant...
Akhirnyer....
Nie la Jasmin nak bace sangat manelah tahu ader info yang berguna
memandangkan Jasmin pon First time preggy kan...

Oklah Jasmin nak membace dulu..daaaa

Tuesday, September 20, 2011

Berabuk sudah......

Lamer sangat Jasmin meninggalkan alam blogger nie.....
Minta maaf dr hujung rambut sampai hujung kaki....
Bukan niat nak menyepi terus tetapi.....
tetapi....
keadaan fizikal yang tidak mengizinkan Jasmin..
apetah lagi mengadap pc or laptop....
Kepale nie poning jer semacam.....

Tapi alhamdulillah....
akhirnyer keadaan telah pulih sedia kala sejak kandungan Jasmin nasuk ke trimester 2 nie...

AMIN...doakan Jasmin n my Little lil sihat walafiat......
nota kaki: erm xsabar nk menyambut my liltle lil....mmuuuahhhh....

Friday, August 5, 2011

Pose....Leh KER Nie???

Semalam Jasmin ader cter pasal enrty nie......
So klau nak tahu klik kat cnie...

So seperti dipaksa dan terpaksalah Jasmin dan Chinta ati gie ke klinik kat Sg mati tue...
Walauponamik masa selama 15 minit dr umah...
tapi awal2 pg dalam kul 7.45pg Jasmin dah kene gerak...
Bukan per takut nnt org ramai sangat.....

Seperti jangkaan mmg dah ramai pon org yg sedang menanti....

Keadaan Jasmin ketika nie xberapa baik coz rase macam nak baring jer....

Erm tibe giliran Jasmin macam biaselah....

Rutin Harian...

Tapi cedih tekanan darah kurang iaitu: 99/74mmHg..

Patutla kepale nie poning jer...

Pastue kene amik test darah untuk antenatal....
Mula2 cuak tapi rupa2nyer just amik ckit jer darah macam orang derma darah...

Kene dengar lak pulak ceramah pasal BBA...aduih...ngantuk pon ader...

Pas check Dr....Jasmin ngadu dah start muntah2....
pelik gak xkan pose baru 3 hari dah muntah2...
pastue dapatla habuan ubat dr Doktor...dier ckp tue normal...

Xper2 cabaran ngandung tue...

N last skali check gigi....
Gigi Jasmin ok so xder masalah...

Dalam kul 11 leih gak lah baru settle sume...
Sampaikan chinta ati Jasmin tertido...
ish2 cian lak ngan dier... sabar bie ek....

Nota Kaki: mak Jasmin xbagi Jasmin pose lagi...huhuhu cedihnyer just dapat 3 hari jer. sepanjang bulan pose Jasmin start muntah2 dan rase mcm nak pitam pon ader....
So, baring jer...Sabar Dengan Ujian Dari-Nya....

Thursday, August 4, 2011

BukuPINK DONE...(^__^)

Nak juga citer walaupon dah berhabuk...
Sepatutnyer 27 Julai 2011 ari tue Jasmin dengan My Hubby gie klinik Kesihatan...
Pk nk buat buku merah....
Rupe-rupanyer Jasmin xleh buat disebabkan x bawa dua benda....

Salinan yang diperlukan ialah:
1. Salinan surat nikah
2. Salinan photostate IC suami dan isteri....

Melepas sudah walaupon leh amik kejap tetapi memandangkan kami nak berangkat ke KL untuk berjumper kawan kami yang baru melahirkan baby BOY nyer....
terpakselah buat appoitment pada 3 Ogos 2011.

Akhirnyer...nie la dier buku pink yang Jasmin buat...

Nampak x EDD Jasmin 2 Mac 2012..
Insyaallah semoga semuanyer lancar....

Nie keputusan nyer:

Berat Badan: 56kg
Gula: Blue
Tekanan Darah: 110/70mmHg
Tinggi rahim: 9cm

Dr ckp sumer ok tapi kene gie Klinik Kesihatan Ss. Mati tuk check lanjutan...huhuhu
Malasnyer...

Nota Kaki: Baby mase nie baru 9 minggu 4 hari.....

Thursday, July 7, 2011

Saya Kuat MAKAN........

Semalam my Hubby nak makan Nandos.....
Jasmin ape lagi on jer...
(REZEKI JANGAN DI TOLAK OK).....

Pas gie Melaka Mall kiteorang bergerak la ke MAHKOTA PARADE.....
Hihihihi.....
Mula2 my hubby nak beli Hp....
Hp Corby 2....
hihihi okl ah tue.....
Jasmin guner Samsung AMONIA 2..
My Hubby lak guner SAMSUNG CORBY.....
(Ala sebenarnyer xkisah pon nak pakai Hp paper pon)



Tapi yang paling besh ialah makan....
MAKAN TIME...
Huhuhu sepinggan bagai x cukup k.....

Saturday, July 2, 2011

Orang Lain Pregnant...orang Lain Mengidam......

Pelik tul entry kali nie.......
Hihihihi....(*___*)

Alhamdulillah Jasmin dah masuk 5 minggu preggy....
Amin....

Tapi ader cter tragis semalam...
sedih sangat...
My hubby cakap dier teringin nak makan buah durian....


Balik jer rumah. tup2 dah ader buah durian...
Ayah dah belikan...
(macam tau2 jer my Hubby nak makan durian kan...)

Pastue saper x terliur tgok buah durian depan mata...
Tul x......
Merennggek2 ngan  mak nak makan durian...
Tapi mak still xbagi...

Last2 mase mak ngan ayah kuar,
Jasmin merenggek kat my Hubby...

Nak tak nak dier bagi se ulas...
Seulas pon xper...asalkan dapat rasa....

Wow....sekejap jer dah licin...
Mintak2 lagi tapi my Hubby buat dek jer...
pastue dier pujuk baik2.....

Huhuhu....cedih xdapat makan buah durian puas2.....
sampai termimpi-mimpi Jasmin tau....


Tuesday, June 28, 2011

aLHAMDULILLAH.....Mom To Be..(^_^)

Alhamdulillah,
ku panjat syukur ke pada mu YA ALLAH.
Sungguh Besar Anugerahmu...

Amin...Amin...

Jasmin skrg dah masuk 4 minggu...
Semoga My Little Baby dapar bertahan sampai 9 bulan....
Amin......

Wednesday, June 22, 2011

Minggu yang mendebarkan....dup dap...dup dap...

Minggu yang penuh debaran.....
Ish takutnyer......

erm.....
tapi tadi kuar mcm warna coklat2...tapi mcm setitik jer.....

Ish....
patutnyer kalau betul ari Isnin dah kuar....

Ya Allah...Berikanlah benih zuriat kepada keluarga ku....


Nota kaki: Nak tahu x ape yang dup dap2?...
nnt Jasmin cter balik k....

Monday, June 20, 2011

Alhamdulillah tercapai jua....(*___*)

Ish ape yang tercapai???
Ish ape nie...
xpaham???

Hhihihi xderla...ingat x entry Jasmin yang lepas pasal nasi kerabu?
Ala nak tahu klik kat entry nie...

Ari Jumaat kat area tpt keje Jasmin ade pasar malam...
Jasmin try2 la intai mane tahu ader lak jual nasi kerabu nie...

Akhirnya .....
Berjaya juga membeli....
My Hubby pulak punya lah suka...
makan sampai x ingat dunia......

Jasmin suka sangat2...k..

ALHAMDULILLAH......

Wednesday, June 15, 2011

Nasi Kerabu.....Ape Kes???


Semalam (malam tadi la) mase tgah makan malam bersama dengan my chinta ati Jasmin....
Tetibe jer cakap....
"Kat Muar nie ader x jual nasi minyak?"
Ops....mane nak cari?
lainla kalau ader keje kahwin ker....
"Naper bie tetibe nak makan lak nie?"
My Hubby said: "tak tahu la..tetibe rase teringin nak makan nasi minyak"
Me said:"xperla nnt orang carikan k"...

Alamak skrg dah poning nak cari kat mane nasi minyak nie.....

PARAH...PARAH.....
Macam mane nie....Ish.....

Thursday, June 9, 2011

Happy Birthday Mak & Ayah.....

 Happy Birthday to both of You 
                                    Happy Birthday to both of You 
Happy Birthday ayah and mak
                                    Happy Birthday to both of You.
                                    From good friends and true,
                                    From old friends and new
                                    May good luck go with you, 
                                    And happiness too.



Semalam Birthday ayah Jasmin yang ke 56 tahun......
Dan semalam gak last day ayah punch card keje dier....
dengar cter nak amik gambar lagi....
yela....kenangan kan....

Tue la hari terakhir ayah keje....(*___*)


Birthday mak pulak jatuh pada 3/6/2011 iaitu jumaat lepas....
Happy besday mak .......


Jasmin merancang nak celebrate birthday ayah ngan mak...
erm...xder idea sebenarnyer....
Nak KFC? 
PIZZA? (Aisey mak tak minat lak)

Erm pk....punya pk...
Jasmin nak bawa makan ikan bakar kat Alai la....
Jasmin pernah cter kat mak tapi xpernah nak bawa dier...

Harap2 jadilah.....


Nota kaki: Ya Allah, panjangkanlah umur ke dua ibu bapaku ...
berikanlah rezekimu ya Allah, 
berikan taufiq dan hidayahmu,
Sesungguhnya Kau Maha Kuasa..
Amin.....



Tuesday, June 7, 2011

Kenapa Jantung mcm nak tercabut jer??? (X___X)

Jasmin pelik r kenapa sejak akhir-akhir nie
(actually sejak Sabtu lepas)
Jantung Jasmin nie asyik berdegup dengan lajunyer....

Naper ek?


Skrg pon Jasmin dah xleh minum air kesukaan Jasmin iaitu 


TEH TARIK......
Asal jer ader susu mesti tekak nie rase loya jer...
(Tapi besh kan teh tarik kat atas nie)

Lagi satu...
Jasmin xleh langsung bau asap rokok @ sewaktu dengannya.....
Mesti rase nak muntah juga....
hihihihi....bagus gak.....kurangkan penyakit....

If kalau tanda2 nie ader orang baru........
Alhamdulillah...SYUKUR SANGAT2...
Doakan Jasmin yerp...
AMIN.............


Monday, June 6, 2011

Kami Dah Ready .....Insyaallah....

Sejak kahwin, 
Jasmin dan My Hubby asyik bercerita jer pasal baby...
Setiap bulan (walaupon baru 2 bulan) 
pasti akan tanyer:
"dah perod ker lom?"
Tapi setiap bulan Jasmin cakap ngan nada sedih..
"bie sorry sangat2 orang period"
My Hubby said:
"xper, xder rezeki lagi".

Setiap kali jalan2 gie mane2...
kalau nampak baby...sayup jer hati nie.....

Kalau gie umah sedara mara @ kawan Tepon or SMS
"Dah Berisi ke lom?"
Aduh....Ya Allah...sedihnyer....

Bertambah sedih bler ader kawan2 @ rakan opis @ rakan my hubby yang dah mengandung....
Kecewanyer rasa, jeles pon ader gak.....

Ya Allah, Dengan Limpah kurnia mu, 
Berikan lah aku zuriat supaya keturunanku dapat disambungkan.......
 Ya Allah, limpahkan kepada ku rezeki yang tak ternilai nikmatmu.....

Amin YA RABBAL ALAMIN................


Nota kaki: Jasmin sekarang tgah mencari-cari soure atau petua mengenai kehamilan.....Insyaallah segala usaha Jasmin dan My Hubby akan membuahkan Hasil.

Thursday, June 2, 2011

Bersendirian......(:'<)

Hari nie terasa keseorangan,....
Huahuahuahua....

My Hubby dah gerak ke JB awal-awal pagi lagi...
Tp kesian kat My Hubby coz dah 2 hari x cukup tdo..
nak siapkan video....
Video aper ek....

Hehehehe...
Video tuk sukan teknikal TNB.....
Wish u Good Luck and Hope u can win.....

Bie....tapi Jasmin rindu sangat kat Bie...
Cepat balik la yerp...
Sayang Dier...
MUAH...MuAH..muah...............

Monday, May 30, 2011

Dugaan............(part 2)


Jasmin nak sambung entry semalam......
(semalam ker???)

Jasmin sambung cerita......
Pas jer antar MC...
Jasmin terus balik Muar.
My hubby soh terus gie klinik...

Dalam hati hanya tuhan saja yang tahu....
Dup Dap...Dup Dap...

Akhirnye Jasmin pon masuk ke bilik Dr...
Nasib baik dr pompuan gak..
Jasmin terus cter...

Ape lagi dr terus scam perut..
Sakit gak dr scan perut...
Kecut gak hati jasmin....

Last2 Dr mention terdapat ketulan kecil batu karang...
Berderau Darah Jasmin tau...
Dr cakap lagi RAHIM Jasmin dalam keadaan baik..
Alhamdulillah...

Last2 dr bagi ubat lawas kencing...
supaya batu karang Jasmin dapat dipecahkan...

Nampak x yang bulat kecik2 tue....
tue la dier batu karang

Yang peliknyer Jasmin minum air 3 liter...
Tp dr cakap maybe pasal pemakanan Jasmin....

Aduh...Pasnie Jasmin kene berhati-hati pasal  pemakanan....
dan jagan terlalu stress....




Nota kaki: Alhamdulillah xder ape yang perlu di risaukan.....insyaallah Jasmin akan prihatin terhadap pemakanan selepas ini....

Tuesday, May 24, 2011

Dugaan............(part 1)

Selasa lepas....
Jasmin rasa xsedap badan...
Jasmin gie keje tapi pagi2 lagi dah amik MC
Pk boleh keje...tapi badan rasa sengal semacam jer...

Period Pain kot tapi jasmin xpernah rasa senggugut...
Pas amik Mc Jasmin terus gie klinik dekat ngan Opis...
Kul 8.45 pg dah terpacak depan klinik tapi klinik buka kul 9 pg...
HAMPEH....

Lastly dalan kul 9pg klinik buka....
Nasib baik Dr. Pompuan...lega ckit...
Dr ckp nie bukan period pain....
Dr. ckp leh jadi Jasmin pregnant
(Muka dah happy) 
Dr ckp lagi maybe baby xsempat nak jd so kuar jadi darah
(alamak darah dah gemuruh)
Dr. bg Mc soh gie klinik lain tuk buat scan n buat urain  test....

Berdarau darah tau...
Pastue dengan perasaan bercampur-bauk gie opis  balik bagi MC kat bos...

My hubby dah tepon2 risaunyer dier...

Nnt Jasmin sambung kesudahan cter k...

Monday, May 23, 2011

Hari Minggu yang Lelah...

Panatnyer x hilang lagi sampailah sekarang...
huhuhuhu.................

Ari Jumaat Malam jer terus jer  Balik MELAKA.....
penat x hilang pon....

Last2 layan skali cter PIRATES OF CARIBBEAN...
(BETUL ker aku eja nie????)

Tgok 3D ok....
BESH woo....
rugi saper x tgok.....
huhuhuhu.........

ader saper2 tgok cter NUR KASIH THE MOVIE x?

nak tahu....

Tuesday, May 17, 2011

Badan Keje tp kepala cuti.....WESAK DAY

Cuti2 Malaysia...
Hhuhuhu...sempena wesak day nie....
Sepatutnyer cuti...
tetapi Jasmin kene keje...
Huahuahuahua....
Nak nangis nie.....

Kepala kat Umah 
badan jer kat tpt keje...

Nak balik......Bie.....
Miss U dear...........

Wednesday, May 11, 2011

DOA KESELAMATAN DIRI & KELUARGA

Sesungguhnya Tuhanku, tiada Tuhan yang sebenarnya yang berhak disembah melainkanNya, ke atasNya aku bertawakkal, dan Dialah Tuhan yang memiliki arasy yang agung, .Apa sahaja yang dikehendakinya tentu akan berlaku, dan apa yang tidak dikehendakinya tidak akan berlaku.Tiada daya dan kekuatan melainkan dengan izin Allah yang maha tinggi lagi maha agung.Aku bersaksi bahawa Allah maha berkuasa atas segala sesuatu dan pengetahuanNya meliputi segala sesuatu.Aku memohon perlindungan kepadaNya yang maha berkuasa menahan langit dari jatuh ke atas bumi melainkan dengan izinNya, aku memohon perlindunganNya dari kejahatan segala makhluk yang bergerak di muka bumi yang berada di bawah kuasaNya. Sesungguhnya Tuhanku tetap di atas jalan yang lurus.

Kelebihan & Khasiat

Menurut riwayat dari al-Tabaraniy dalam Kitab al-Du’a dari Abdullah bin Ahmad bin Hanbal bahawa telah mengadu seorang sahabat kepada Abu Darda` r.a bahawa kebakaran sedang berlaku pada kawasan rumahnya.Abu Darda menafikannya.Kemudian dating lagi seorang mengadu hal yang sama lalu ditolak olehnya lagi sehinggalah orang yang dketiga tetapi tetap dinafikannya.Kemudian datanglah orang yang ke empat memberitahu bahawa apabila api itu hamper dengan rumahnya ia terpadam sendiri.Abu Darda r.a telah menjelaskan bahawa dia mendengar Nabi s.a.w bersabda: “Sesiapa yang mengamalkan doa ini dibacakan pada waktu pagi dan petang, dia tidak akan melihat sebarang perkara yang tidak disenanginya menimpa diri, anak-anak, pasangan dan rumahnya”.

Genap 2 Bulan....AMIN

Alhamdulillah....
Syukur ke hadrat Allah S.W.T.
Usia perkahwinan kami mencecah 2 bulan...

Insyaallah...semoga Allah melimpahkan rahmat dan kebahagiaan atas kami sekeluarga, 
dan dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah...

AMIN

MoVie Time....


Last week, Jasmin n Mr. Hubby menghilangkan pressure kerja dengan menonton wayang....
Kali nie Jasmin gie MBO CINEMA kat MELAKA MALL....hihiihhi

Besh woo tgaok cter THOR nie....
Pasti x bosan....(siap promote k)
Dr opening until last....MASYUK beb....

Lagi2 hero dier mmg henchom...
(alamak...mintak2 Mr. Hubby xmarah) 

Korang gie  la tgok....

Monday, May 9, 2011

Tukar layout baru......


Gambar di atas tiada kene mengena mengenai post di atas ok....

Sejak dah masuk ke alam pekerjaan,
Jasmin nak jadikan blog nie matang ckit...
(matang ker???)
Erm Jasmin buat pembaharuan nak tukar layout...
tetapi layout nie under progress k...

hihihihi.....

Sunday, May 8, 2011

Happy Mother day....(*___*)

Wah....hari ini hari ibu......
Tapi Jasmin panggil EMAK @ MAK.....

Jasmin xpernah nak bagi ape2 kat mak sebelom nie....
Ish...bukan x bagi la...
Just bagi kad jer........

Erm sejak Jasmin dah start keje nie....
Jasmin start bagi Mak DUIT PER MONTH....
Mesti x cukup bler nak dibandingkan dengan kasih sayang mak....

Erm kali nie Jasmin nak bagi special present kat mak.....
erm tapi x pk lagi....

Mak,

Terima Kasih kerana menjaga Jasmin dari dalam kandungan sampaila Jasmin dah kawen pon....

Mak,

Kasih sayang mak tak dapat Jasmin balas sampai bila-bila pon....

Mak,

Doa dan restu mak Jasmin pohon semoga Jasmin akan menjaga mak sehingga ke akhir hayat...

Semoga Allah S.W.T Menjaga kesihatan dan Keredhoaan ke atas Emak Jasmin...

AMIN...

EPISODE Honeymoon KAMI....(*____*)

Kali nie Jasmin nak cerita pasal honeymoon kami...
hehehe..kami bermula dengan menjejakkan kaki di CAMERON HIGHLANDS.....
Jasmin n Mr hubby bergerak dari Melaka pada jam 1 ptg pas makan tgah hari....
so kiteorg teruslah mendaki hingga ke puncak CAMERON.
tepat jam 8 malam kami pon sampai dan bermula la episod mencari hotel.....
Pas dah dapat hotel kiteorg terus cari tuk mengisi perut.....huhuhu

Esok pagi2 kiteorg gerak ke destinasi2 seperti.......



tempat pertama yang Jasmin n Mr hubby gie adalah Strawberry farm....besh gler maser n ie coz dapat makan buah fresh n ice cream strawberry...yum...yum...yummmm



Pastue kiteorg gie la kat Taman rama-rama + kektus.....hahahaha lawak la mr hubby....
mentang2 rama-rama tue leh manje2 lak ngan dier ......



erm jinak x rama-rama nie?
Sebenarnyer banyak lagi tpt Jasmin pergi contohnyer Ladang boh, Velley teh, Pasar tani, Bee farm, taman rose n bungan raya dan macam2 la....banyak x terkira......
Banyak juga kiteorg borong sampai penuh kete termasuk payung strawberry....hehehehe......



Mase nak turun dari CAMERON kiteorg nampak ramai org tengah bergambar kat cnie....
Actually mase matahari nak turun lagi cantik lagi2 mase senja....teruja kiteorang....



Cuber teka pas Cameron kat maner lak kali nie?
erm cepat........
Hehehe kiteorg bertapa lak kat Port Dickson.....
Mr. Hubby jadi budak2 la pulak....layan jer k....




Kalau gie honeymoon mesti x sah kalau xder kenangan kan...

so kami pon decide tuk buat drawing jalanan nie......hehehehe

Nampak x lukisan Jasmin tue.......

Erm Mr hubby tgah kebosanan coz xleh gerak....hahhahaha....



Sebenarnyer banyak lagi Jasmin nak cerita...nnt Jasmin sambung ek....



OKlah daaa............







































Saturday, May 7, 2011

AYAH MENTUAKU DI ICU....

Credit to Mr. Google


Pada 21 Mac yang lepas,
Ayah mentua Jasmin masuk hospital.....
Mak cakap ayah sesak nafas sakit dada...
Mr hubby punya la risau...
Jasmin pon risau gler....
Jasmin n Husband terus cuti n gie tgok ayah....

Dr. Nik cakap ayah sakit jantung...5 saluran sempit...
Nak buat cara belon x lepas coz takut jantung akan stop...
(tersentak Jasmin dengar)

so, Dr Nik cadangkan Ayah buat operation....
Dr. Nik ada terangkan nape SAKIT JANTUNG LEH TERJADi...

3 Faktor penting terjadi SAKIT JANTUNG:

1. Kolestrol
2. Merokok
3. Kencing manis


Peh....seriau Jasmin dengar....
Ya Allah....perudahkanlah urusan pembedahan ayah mentua Jasmin....

Ayah akan di operate pada hari khamis 5 Mei 2010...
Nnt Jasmin sambung cter pengalaman di ICU.....
MENAKUTKAN OK....

Sunday, May 1, 2011

1st May...LABOUR DAY....


Labour Day jatuh pada 1 MEI 2011 iaitu pada hari Ahad
Ini dengan rasminyer hari ISNIN cuti...
YAHOOOO...............................

Sukenyer............................

Jasmin nak ucapkan selamat menyambut hari cuti iaitu 1 MEI kepad B2B yang bekerja samaada di rumah @ dimana2 sahaja....

Daaaaa..........................