Tuesday, June 28, 2011

aLHAMDULILLAH.....Mom To Be..(^_^)

Alhamdulillah,
ku panjat syukur ke pada mu YA ALLAH.
Sungguh Besar Anugerahmu...

Amin...Amin...

Jasmin skrg dah masuk 4 minggu...
Semoga My Little Baby dapar bertahan sampai 9 bulan....
Amin......

Wednesday, June 22, 2011

Minggu yang mendebarkan....dup dap...dup dap...

Minggu yang penuh debaran.....
Ish takutnyer......

erm.....
tapi tadi kuar mcm warna coklat2...tapi mcm setitik jer.....

Ish....
patutnyer kalau betul ari Isnin dah kuar....

Ya Allah...Berikanlah benih zuriat kepada keluarga ku....


Nota kaki: Nak tahu x ape yang dup dap2?...
nnt Jasmin cter balik k....

Monday, June 20, 2011

Alhamdulillah tercapai jua....(*___*)

Ish ape yang tercapai???
Ish ape nie...
xpaham???

Hhihihi xderla...ingat x entry Jasmin yang lepas pasal nasi kerabu?
Ala nak tahu klik kat entry nie...

Ari Jumaat kat area tpt keje Jasmin ade pasar malam...
Jasmin try2 la intai mane tahu ader lak jual nasi kerabu nie...

Akhirnya .....
Berjaya juga membeli....
My Hubby pulak punya lah suka...
makan sampai x ingat dunia......

Jasmin suka sangat2...k..

ALHAMDULILLAH......

Wednesday, June 15, 2011

Nasi Kerabu.....Ape Kes???


Semalam (malam tadi la) mase tgah makan malam bersama dengan my chinta ati Jasmin....
Tetibe jer cakap....
"Kat Muar nie ader x jual nasi minyak?"
Ops....mane nak cari?
lainla kalau ader keje kahwin ker....
"Naper bie tetibe nak makan lak nie?"
My Hubby said: "tak tahu la..tetibe rase teringin nak makan nasi minyak"
Me said:"xperla nnt orang carikan k"...

Alamak skrg dah poning nak cari kat mane nasi minyak nie.....

PARAH...PARAH.....
Macam mane nie....Ish.....

Thursday, June 9, 2011

Happy Birthday Mak & Ayah.....

 Happy Birthday to both of You 
                                    Happy Birthday to both of You 
Happy Birthday ayah and mak
                                    Happy Birthday to both of You.
                                    From good friends and true,
                                    From old friends and new
                                    May good luck go with you, 
                                    And happiness too.



Semalam Birthday ayah Jasmin yang ke 56 tahun......
Dan semalam gak last day ayah punch card keje dier....
dengar cter nak amik gambar lagi....
yela....kenangan kan....

Tue la hari terakhir ayah keje....(*___*)


Birthday mak pulak jatuh pada 3/6/2011 iaitu jumaat lepas....
Happy besday mak .......


Jasmin merancang nak celebrate birthday ayah ngan mak...
erm...xder idea sebenarnyer....
Nak KFC? 
PIZZA? (Aisey mak tak minat lak)

Erm pk....punya pk...
Jasmin nak bawa makan ikan bakar kat Alai la....
Jasmin pernah cter kat mak tapi xpernah nak bawa dier...

Harap2 jadilah.....


Nota kaki: Ya Allah, panjangkanlah umur ke dua ibu bapaku ...
berikanlah rezekimu ya Allah, 
berikan taufiq dan hidayahmu,
Sesungguhnya Kau Maha Kuasa..
Amin.....



Tuesday, June 7, 2011

Kenapa Jantung mcm nak tercabut jer??? (X___X)

Jasmin pelik r kenapa sejak akhir-akhir nie
(actually sejak Sabtu lepas)
Jantung Jasmin nie asyik berdegup dengan lajunyer....

Naper ek?


Skrg pon Jasmin dah xleh minum air kesukaan Jasmin iaitu 


TEH TARIK......
Asal jer ader susu mesti tekak nie rase loya jer...
(Tapi besh kan teh tarik kat atas nie)

Lagi satu...
Jasmin xleh langsung bau asap rokok @ sewaktu dengannya.....
Mesti rase nak muntah juga....
hihihihi....bagus gak.....kurangkan penyakit....

If kalau tanda2 nie ader orang baru........
Alhamdulillah...SYUKUR SANGAT2...
Doakan Jasmin yerp...
AMIN.............


Monday, June 6, 2011

Kami Dah Ready .....Insyaallah....

Sejak kahwin, 
Jasmin dan My Hubby asyik bercerita jer pasal baby...
Setiap bulan (walaupon baru 2 bulan) 
pasti akan tanyer:
"dah perod ker lom?"
Tapi setiap bulan Jasmin cakap ngan nada sedih..
"bie sorry sangat2 orang period"
My Hubby said:
"xper, xder rezeki lagi".

Setiap kali jalan2 gie mane2...
kalau nampak baby...sayup jer hati nie.....

Kalau gie umah sedara mara @ kawan Tepon or SMS
"Dah Berisi ke lom?"
Aduh....Ya Allah...sedihnyer....

Bertambah sedih bler ader kawan2 @ rakan opis @ rakan my hubby yang dah mengandung....
Kecewanyer rasa, jeles pon ader gak.....

Ya Allah, Dengan Limpah kurnia mu, 
Berikan lah aku zuriat supaya keturunanku dapat disambungkan.......
 Ya Allah, limpahkan kepada ku rezeki yang tak ternilai nikmatmu.....

Amin YA RABBAL ALAMIN................


Nota kaki: Jasmin sekarang tgah mencari-cari soure atau petua mengenai kehamilan.....Insyaallah segala usaha Jasmin dan My Hubby akan membuahkan Hasil.

Thursday, June 2, 2011

Bersendirian......(:'<)

Hari nie terasa keseorangan,....
Huahuahuahua....

My Hubby dah gerak ke JB awal-awal pagi lagi...
Tp kesian kat My Hubby coz dah 2 hari x cukup tdo..
nak siapkan video....
Video aper ek....

Hehehehe...
Video tuk sukan teknikal TNB.....
Wish u Good Luck and Hope u can win.....

Bie....tapi Jasmin rindu sangat kat Bie...
Cepat balik la yerp...
Sayang Dier...
MUAH...MuAH..muah...............