Saturday, December 25, 2010

Baju nikah dah Siap!! (*___*)

Alhamdulillah.....baju nikah Jasmin dah siap.....
tapi baju tuk my chinta ati x siap lagi.....
tinggal sulam jer.....
Aunty tue cakap benang sulam tuk warna baju nikah susah nak match....
tp dier cakap dah dapat.....
Cepat la siap....
nak sangat tgok baju nikah chinta ati Jasmin....
x sabarnyer.....huhuhu...

Kalau nak tahu pasal lebih lanjut pasal baju nikah Jasmin...
Click cnie k......

Friday, December 24, 2010

Eh!!! ape tue???

Eh saper tue.....
maner?
atas tv tue...
Eh...macam kenal jer?
lor....dah xder tempat lain ker nk baring....
kuning-kuning.......
Kuning nie kucing dr UNITEN yang Jasmin amik....
mase kecik comel jer...skrg dah jd bodyguard Jasmin yang setia.....

hihihi.......selesanyer dier tdo...
ZzzzZZzzzZZzzzzz.............

Siap lagi 1 kerja....yahoo(*___*)

Akhirnyer minggu nie Jasmin berjaya menyiapkan 1 lagi kerja...
hehehehe....
Handmade Jasmin.....
BUNGA TuK ORANG KENDARAT nanti.
Mak cakap cantik....
wah...malunyer sayer.....
heheheh...(perasan jer lebih kan..kan...)
Ruper dier mcm kat bawah nie..
sumer buatan tangan k termasuk bunga biru tue tau...kecuali daun...beli kat kedai...ahakz.....

Monday, December 13, 2010

Aida...heppy besday.....

Aida.....
Jasmin akan ingat Aida seorang yang ceria....
Besh gler dapat kawan ngan Aida....
kata2 yang masih ingat kat inggatan Jasmin...
"Gediks itu menawan"....
Ahakz....besh kan....
wateverpon....enjoy gler dapat kawan ngan Aida.....
Jom Layan gambar2 nie....






Pssss......nampak x kat atas kek tue.....
ish.............
diam2 k.....

Sunday, December 12, 2010

EeEeee...takutnyer.....

Nie la Gambae sebelum dan selepas presentation FYP 2 Jasmin....
Nampakx nuka2 ketakutan...
ahakz....semua dah jadi kenangan kan...kan...kan.....


me n Ira
Amy n Umi
Me (*_*)
Ira
Amy...

Nota Kaki: Rindunyer zaman belajar...nak belajar lagi tapi otak dah tepu nie......
Mak....nak kawen......
(gatainyer)

Friday, December 10, 2010

Sekitar kenduri kahwin Adah....

Ish2...orang lain kawen...
kiteorg lak yang posing sakan....
ahakz...
Gambar nie kiteorg amik kat KAJANG...
Layan jer la gambar nie k.....








Thursday, December 9, 2010

Jalan-jalan cari makan....



Ari nie Jasmin nak ajak B2B layan gambar2 kat i-City....
jom layan jer k.....
nie sumer room mate Jasmin...
Yna, tiqah n aida.....
besh gler... Sayang korang.....

Muahhh....






Nota kaki: bler lagi nak jumper korang kan...kan....

Tuesday, December 7, 2010

Salam Maal Hijrah....

Salam Maal Hijrah B2B....
Jasmin ader azam baru tau sempena Maal Hijrah nie.....
Nak tahu x azam Jasmin per....
Jeng....jeng...jeng....

Azam Jasmin:
1. nak jalankan tanggungjawab sebagai anak yang solehah
2. Nak cari keje....xkire la keje paper pon....
2. nak persiapkan diri tuk jadi bakal isteri yang solehah...(insyaallah)

nota kaki; B2B doakan Jasmin dapat memenuhi segala azam Jasmin yerp......

Monday, November 29, 2010

Interview....

Rabu nie Jasmin ader interview kat Melaka,
Ish takutnyer....
nervouse pon ader gak.....
erm...b2b...doakan Jasmin yerp....

Thursday, November 25, 2010

lamernyer x update blog....

Ops....sorry banyak2 coz dah lamer sangat Jasmin x update blog....
bukan luper tp banyak perkara Jasmin kene settlekan sebelum nie....
sorry banyak2 yer B2B....

Saturday, November 20, 2010

Tema Tandang...

Akhirnyer tema sandang Jasmin telag ditetapkan.....
iaitu warna orange, merah n silver...

Memandangkan Majlis tandang diadakan di dalam dewan,
so di suggestkan oleh wedding pelamin kiteorang merangkap bakal man dak Jasmin,
baju warna Silver ditempah khas tuk Jasmin....
Aduih...terharunyer Jasmin.....

Thankz mak dak....
nie lah dier tema Orange, merah n silver.....

Thursday, November 18, 2010

Khemah dah booking....

Cepat2...masa x menunggu Jasmin......
ape yang Jasmin tunggu lagi.....

Mak pon asyik cakap bler ko nak tepon orang khemah.....
Aduih.......
ape lg dengan menggunakan teknology hp,
terus telepon org khemah....
yang terharunyer siap nak datang umah lagi tuk ukur....

Mula2 pk nak amik 4 khemah ker termasuk 1 khemah tuk pengantin....

last2 pk..... amik 4 khemah tetamu n 1 khemah tuk pengantin....
lebih kurang bentuk khemah mcm nie la.....

Alhamdulillah, selesai lagi 1 keje.....





Tuesday, November 16, 2010

Tema Sanding....


Akhirnyer Jasmin telah dapat idea tuk tema sanding masa w-day nnt...
Ianyer warna kesukaan Jasmin sejak dulu lagi....
pastue Jasmin campur kan 2 warna lg....

Jeng-jeng-jeng...
sumer skali 3 warna ok....
Turqoise, kuning n putih....


ok x?
ish Jasmin dah siap tempah n booking skali kat kedai kahwin pilihan Jasmin tau....
cume jasmin buat perubahan ckit kat baju...

Pelamin: biru n putih
baju kahwin: kuning air (lembut)
ish2.....penatnyer....

Friday, November 12, 2010

Sayonara uniten...(@___@)

tepat jam 4 ptg nie....
Jasmin dengan rasminyer slamat ......
Selamat.....
Selamat menamatkan pelajaran di UNITEN....

tetibe rase sayu jer kan...
selama 6 tahun blajar kat UNITEN.....
banyak pengalaman suka dan duka Jasmin....
Huahuahua....Sedignyer + Suka......

Kawan2....tunggu convo k.....

nota kaki: kawan Jasmin ader ckp bler Jasmin convo nnt, mesti perut tgah besau....huhuhu means pregnant..Insyaallah.....

Sunday, October 31, 2010

Perlu ker sekali lafaz nikah? (*____*)


Ish...skrg nie org kawen dah mcm xder musim lagi kan.....
Tul x?
Tak macam dulu2 masih Jasmin kecik,
Bler time cuti sekolah jer...
mesti kembung perut ngan nasi minyak......

Tadi Jasmin baru jer gie umah kawan Jasmin kahwin.....

Tgah termenung2 sambil menatap buku nk exam esok....
terlintas lak......
PERLU KER SEKALI LAFAZ JER MASE AKAD NIKAH???
(@_____@)....

Pada pendapat Jasmin....berapa kali lafaz akad nikah xkisah.....
Yang paling...paling....penting adalah sah sebagai suami isteri....
TUL X?
hihihi........oklah nak sambung bace buku balik.....

Nota kaki: Nak exam esok pon sempat lagi bekhayal kan......hihihi

Friday, October 29, 2010

Kek W-Day....yum...yum......

Ari nie tetibe rase nak makan kek kat secret recipes....
Memandangkan duit yang ader pon cukup makan jer...
(sebenarnyer nak buat jalan2 ngan housemade 3/11 nnt)
so layan gambar pon besh gak kan.....
jom la layan kek yang Jasmin gler-glerkan masa w-day nnt...
harap2 impian jadi kenyataan k....


Sweet jwe kan kek nie....sedap mata memandang......

Antara warna kegemaraan Jasmin.....

Simple but so nice....

I LIKE!!!!!! tp klu leh nak la telak bunga fondan ker.....mesti cantikkan....xnak la kosong jer....



Sweet jer kan.....

Erm...yum...yum...yum......
Alamak lapar balik la perut nie.....nak gie makan la

Daaaa......................

Thursday, October 28, 2010

Exam mood...(*___*)


Jasmin xnak cakap banyak2...
Esok 1st paper jasmin---->power quality
2nd paper lak hari Isnin.....
Doakan Jasmin dapat jawab soalan2 exam ek....

nota kaki: org lain sumer dah merdeka termasuk housemate jasmin sendiri....tp Jasmin baru nk start paper...uhuk........
All da besh Jasmin...Cayok....

Wednesday, October 27, 2010

Kad kahwinku di sponsor.....


Alhamdulillah sekali lagi....Murah sangat rezeki Jasmin sejak akhir-akhir nie kan....

Siapakah yang nak sponsor wedding-card Jasmin?
no....no....no......
bukan datuk....bukan tan sri.......
Bapak ayam lagi la bukan...
sugar daddy.......ops mintak di jauhkan k.......

Sebenarnyer kawan baik Jasmin sendiri......
kawan yang paling sporting n dari kiteorg sek rendah sampai sekarang.......
Nama dier.....*********.

Thankz my fwen.....ko mmg nak buat aku nangis kan....
aku xdpt balas jasa baik ko.......
thankz a lot.......

Nie la die besh fwen Jasmin...
Lelaki ok.....
Hihi...jgn marah ek...amik kat fb.......

Tuesday, October 26, 2010

Honeymoon (@_____^)

yeye...xsabarnyer nak gie honeymoon........
HONEY+MOON=Madu+bulan
(hahahaha)

Td chinta ati Jasmin kol.......
dier ckap ader 2 berita baik.....

Dengan excited nyer mestilah Jasmin nak tahukan....kan....kan.....

1. Gaji dah masuk...Alhamdulillah....nak beli flash camera sony alpha 33......
2. YTN dah antar cek......dpt dlm ****.........
(chinta ati Jasmin dpt tukar drpd loan YTN kepada biasiswa YTN....rezeki makin mencurah sejak nak kawen nie)
Alhamdulillah........
Maka dengan rasminyer...duit tersebut akan digunakan tuk honeymoon kiteorg.....
Bincang punya bincang.....kiteorg amik dalam Malaysia jer.....
Baru teringat nak g Bali ker? Jakarta ker?
Atas nasihat org2 terdekat...amik dlm Malaysia.....

Kiteorg planning 5hari 4 mlm....
nak tahu lokasinyer x?
hehehe......nnt bler dah dpt book segala jenis booking....
Jasmin ceritakan k.....

Nota kaki: dah nak exam pon sempat lagi mngelamun nak p honeymoon.....
Gatai sungguh Jasmin nie....
Ahak.....

Monday, October 25, 2010

Sayang Ayah =)......


Semalam dapat panggilan dari ayah.....
terkezut gak r.........

Ayah: Hah moi, ayah nie........nak hp maner satu? nokia
mini n97 ker nokia X6?
( amoi nama gelaran mase kat umah tau)
Jasmin: (terpinga-pinga) Hp? Hp per?
Ayah: (terpakse ckp 2x ok). nak Hp nokia mini n97 ker nokia X6?
Jasmin: Ayah nak blanjer ker?
Ayah: Ahala.....pk2 dulu nnt kol balik.....
Jasmin: okey...

(setengah jam pastue)
Ayah: dah pk x?
Jasmin: xtahulah ayah......nak maner 1....xtgok lagi maner yang berkenan.....
Ayah: so xnak beli lah nie?
Jasmin: Sukati ayah la.......

(setengah jam pastue)
Ayah: nie ayah dah belikan hp tuk amoi....
Jasmin: ye ker? ayah belikan hp yang maner?
Ayah: Ayah belikan yang nokia X6...
Jasmin: (nada2 gembira). Ayah....thankz......xsabar nk tgok hp baru.....
Ayah: ur are welcome dear......

kata Amy( adik Jasmin) warna hitam merah......
Macam nie kot ruper dier......
Credit to Mr. Google

Hai...xsabarnyer nak balik Muar.....
(alamak dah gedik la pulak)

Nota kaki: Pengorbanan ayah xdapat Jasmin balas......Ayah x berkira langsung pasal duit ker @ ape2 jer, asalkan anak2 dier cukup makan n pakai......Insyaallah bler Jasmin dah keje nnt, Jasmin akan tolong ayah dan family walaupon perkara yang remeh-temeh......I LUV U AYAH N MAK........U Are the best!!!!!

Sunday, October 24, 2010

Final exam!!!

Jadual exam Jasmin yang terakhir di UNITEN nie......
Insyaallah Jasmin akan buat terbaik......
Doakan Jasmin dapat menjawab soalan final nie yerk.....
Macam x cayer lak lg 3 minggu lagi kat UNITEN....
All the best Jasmin....Good Luck for ur Final k....


Saturday, October 23, 2010

Last Exam At UNITEN.....

Insyaallah...nie adalah sem teakhir Jasmin untuk exam kat UNITEN....
Jasmin akan buat yang terbaik for this sem....
Doakan Jasmin dapat menjawab soalan2 exam k.....

Nie Jasmin nak share ckit tip2 blajar..
(Dah nak abis blajar baru nk share)
Xperla share is caring kan....kan...kan...

PERKARA-PERKARA YANG MEMBUAT KITA HILANG INGATAN DAN TUMPUL MINDA

Kurangkan makan bawang besar

Kurangkan makan berempah

Kurangkan makan ketumbar kering

Kurangkan menonton hiburan

Kurangkan membaca majalah hiburan

Kurangkan ketawa yang panjang atau terbahak-bahak

Kurangkan minuman air batu,air dalam tin(100 plus dan lain2)

Kurangkan makan organ dalaman ayam terutamanya kanak2

Jangan makan kepala ikan

Jangan minum air yang ada semut

Jangan tidur selepas subuh

Jangan tidur selepas asar

Jangan tidur selepas makan

Jangan makan terlalu kenyang

Jangan makan berat selepas jam 9.00 malam

Jangan menyapu rumah pada waktu malam

Jangan makan yang masam-masam berlebihan

Jangan dicampur makan laut dan darat dalam satu hidangan

Jangan minum susu selepas memakan daging/ayam

PERKARA-PERKARA YANG PERLU DIAMALKAN

Selalu makan buah manisan seperti kurma dan lain2

Selalu makan makanan yang panas2

Selalu memakan kekacang seperti kacang soya @ badam dan lain2

Selalu minum air masak

Selalu makan ulam2

Selalu mengamalkan pandangan hijau

Selalu bersenam

Selau menggunakan imajenasi otak

Banyakkan memakan makanan berasaskan gandum/soya

Banyakkan aktiviti berkhemah di hutan/pantai(yang mempunyai pokok) kerana disitulah terdapat banyak ion2 negetif dan cahaya matahari infra merah (terutama pada waktu pagi) yang amat diperlukan oleh tubuh badan,kerana hanya kawasan seperti ini sahaja yang mempunyai % yang cukup untuk kegunaan kita seharian berbanding dalam bangunan batu ianya terlalu sedikit

Jangan ego

Jangan dengki pada orang lain

Jangan makan dari sumber yang tidak halal

Jangan memberi anak makan makanan dari sumber yang tidak halal

Jangan makan makanan yang ada pewarna

Jangan makan makanan yang ada pengawet

Jangan mengunakan minyak masak lebih dari 2 kali

Jangan mandi selepas 9.00malam

......dan yang paling penting dibawah ini........

selamat beramal.....

Jangan sengaja lewatkan solat. Perbuatan ini Allah tidak suka. Kalau tertidur lain cerita.

Jangan masuk ke bilik air tanpa memakai alas kaki (selipar). Takut kalau-kalau terbawa keluar najis, mengotori seluruh rumah kita.

Jangan makan dan minum dalam bekas yang pecah atau sumbing. Makruh kerana ia membahayakan.

Jangan biarkan pinggan mangkuk yang telah digunakan tidak berbasuh. Makruh dan mewarisi kepapaan.

Jangan tidur selepas solat Subuh, nanti rezeki mahal (kerana berpagi-pagi itu membuka pintu berkat).

Jangan makan tanpa membaca BISMILLAH dan doa makan. Nanti rezeki kita dikongsi syaitan.

Jangan keluar rumah tanpa niat untuk membuat kebaikan. Takut-takut kita mati dalam perjalanan.

Jangan pakai sepatu atau selipar yang berlainan pasangan. Makruh dan mewarisi kepapaan.

Jangan biarkan mata liar di perjalanan. Nanti hati kita gelap diselaputi dosa.

Jangan menangguh taubat b ila berbuat dosa kerana mati boleh datang b ila -b ila masa.

Jangan ego untuk meminta maaf pada ibu bapa dan sesama manusia kalau memang kita bersalah.

Jangan mengumpat sesama rakan taulan. Nanti rosak persahabatan kita h ila ng bahagia.

Jangan lupa bergantung kepada ALLAH dalam setiap kerja kita.

Nanti kita sombong apab ila berjaya. Kalau gagal kecewa pula.

Jangan bakhil untuk bersedekah. Sedekah itu memanjangkan umur dan memurahkan rezeki kita.

Jangan banyak ketawa. Nanti mati jiwa.

Jangan biasakan berbohong, kerana ia adalah ciri-ciri munafik dan mengh ila ngkan kasih orang kepada kita.

Jangan suka menganiaya manusia atau haiwan. Doa makhluk yang teraniaya cepat dimakbulkan ALLAH.

Jangan terlalu susah hati dengan urusan dunia. Akhirat itu lebih utama dan hidup di sana lebih lama dan kekal selamanya.

Jangan mempertikaikan kenapa ISLAM itu berkata JANGAN. Sebab semuanya untuk keselamatan kita.

ALLAH lebih tahu apa yang terbaik untuk hamba ciptaanNya.

Jangan biarkan SAJE email ni. Hantarkan kepada semua saudara islam yang anda kenal !!

Wasalam

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun" (Sabda Rasulullah SAW)

"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.."

(Surah Al-Ahzab:71)

Friday, October 22, 2010

Ish...aper tue?

Ari nie Jasmin penat nak taip banyak2....
Jasmin pernah cter maser kat entry nie....
jom layan gambar yang telah dicapture oleh chinta ati Jasmin.....
Panorama Sun set....







Jasmin suker gler gambar nie...I LIKE!!!!

Bie...monyet nie dah tangkap cintan ngan bie tau....dr td asyik tgok bie jer......





Nota kaki: Kiteorang tgah cari port yang paling besh tuk pre-wedding kiteorg......

Dup dap....dup...dap.....


" Ya Allah, berilah kekuatan aku aku menempuhi hari ini,
Berikan aku hidayah Mu, ilmu Mu, dan Kecekalan kepada aku...
Ya Allah,
Kepada Mu aku berserah, dan aku mintak petunjukkan supaya dipermudahkan urusan aku tuk hari ini,
Bagilah aku ilham untuk presentation hari ini,
Sesungguhnyer Kau Maha Pengampun Lagi Maha Penyayang"

Kawan2 doakan Jasmin dapat buat yang terbaik tuk ari nie k......
Insyaallah, Jasmin buat yang terbaik....

kat bawah nie time slot Jasmin...
start present kul 2.30 pm -5.30 pm....

JASMIN....U CAN DO IT!!!!!

Thursday, October 21, 2010

Berdebar-debar......


Alamak tinggal esok jer?
macam maner nie?
Tekanan perasaan sudah sampai 80%.....
Dada nie asyik rase berdebar-debar jer..........

counting
by day=TOMORROW
counting by
hour:29 HOURS

"Ya Allah, berikan aku kekuatan untuk aku present esok.....
Moga aku dipermudahkan untuk present dan dapat menangkis soalan2 dari examiner.
.....
Sesunggunyer KO' Maha Mengetahui dan Maha Pemurah........
Amin...Amin...Amin......."


B2B....Doakan Jasmin dapat buat yang terbaik k esok...
FINAL YEAR PROJECT>>>>CAYOK!!!.....CAYOK!!!!!


Tuesday, October 19, 2010

Ngendap ker?


ISh.......aper yang sedang di lakukan oleh chinta ati Jasmin nie....
korang agak2 per?
tgah menggendap ker?
ish2...x baik la........cakap ngan mak!!!! (@___@)

meh layan gambar nie......

Bie.....buat per kat saner tue? sampai mencangkung?

Lor....naper lak nie? mcm nak mengatakan sesuatu???


Ape lagi nie???

Lor...ruper2 nie amik gambar nie.....

Tp nie guner camera Jasmin la....
guner Camera SONY nnt Jasmin tunjukkan k.....
Mmg berbeza quality picture ngan camera Jasmin...
xsia2 beli....

Tujuan datang cnie adalah tuk:
cari tempat tuk bergambar mase w-day nnt......hihihi......

Beshnyer.....(*____*)