Wednesday, December 31, 2014

susunatur::beg susu


Hi korang, 

Dah nak masuk tahun baru kan....

sekejap jer kan rasa...


Hari nie kan Jasmin nak share tips yang tak seberapa sangat la tuk beg breast pum Jasmin
Beg nie paling penting dan bagaikan nyawa bagi Jasmin...
(FUHHH AYAT)

Sape-sape yang bekerja dan masih menyusukan anak memang cenggini lah peel nya.
Tak boleh berubah...

Jasmin nak share ngan korang mcm mane Jasmin simpan segala pam susu, botol storage dan juga ice breck
  

PERKENALKAN NYAWA JASMIN....hehehehe

NYAWAKU~~



Jasmin gunakan PUSH BEG nie...
Dia ade 2 compartments...

Takdelah besar sangat, Just nice pada Jasmin beg nie...



Compartment atas


Bahagian atas, Jasmin letakkan:
1. Motor Pump Specta M1
2. Tubing
3. Corong
4. Plug 
5. Kain Pushmina yang Jasmin DIY jadi nursing cover

Macam nie la kain tue...
Korang nampak tak?

Jasmin susun macam mane...

Jimat ruang..itu yang penting.


2nd Compartment
Bagian bawah pula, Jasmin just letakkan ice breck dan botol-botol sahaja.

Gambar bawah pula adalah titisan emas Jasmin..
Jasmin tak kan sia-siakan walaupon setitik..

(amboi ayat!!! hahahaha)
Itu maksudnya, Jasmin akan berhati-hati dalam penyediaan dan simpanan susu EBM...

Susah tue nak dapat kan...


Titisan emas untuk anak tersayang

Tada...Jasmin belanja sekeping gambar...

itulah pushmina yang Jasmin jahit, senang 2 in 1..nak tahan sejuk dalam aircond pon boleh, nak cover tengah mengepump pon boleh...

hihihihi...

Me...~~~
Oklah..itujerla Jasmin nak share dengan korang..

Sebenarnya banyak lagi Jasmin nak share ngan korang terutamanya ibu-ibu baru kan...
pape nanti Jasmin update lagi k...
Sharing is caring...

Friday, December 19, 2014

Anak:: Bila DOUBLE FM Bekerjasama

APA YANG PENTING.............

<<>>

Hai la anak-anakku sayang.....

Mama tak kisah kalau kamu nak menyepahkan bilik kamu......
asalkan mama boleh memasak dan buat kerja rumah dengan aman dan damai.

Tapi...
Tapi...

Janganla gadoh-gadoh k.....
 hahahaha (@__@)

MAMA SAYANG ANAK_ANAK MAMA TAU...

ANAK MAMA, SYURGA HATI MAMA
LUV you BABY...
HUG KETAT....

Tuesday, December 16, 2014

Homescholling::Firas Muslim


Salam Korang...

Nie Jasmin nak update cerita yang dah berabad lamanya...
Just kat draf jer...sampaikan tekad dalam hati nak juga publishkan hari ni juga...

Kalau perasan nie time Jasmin baru-baru pindah rumah...
Bulan puasa hari tue..

Jasmin ade pergi expo mom and baby kat melaka..
So, ternampaklah benda alah nie..

Sebenarnya Jasmin pon tak tahu pon kewujudan mainan nie...
Sebab Firas kan always behind his babah...
So, sampai jer rumah terus teruja nak main...

Hua..sampaikan Firas tidur pon tak tenang ok..
sebab die terlalu excited nak main..

Time nie tgah sahur tau..hahahaha.....

Bertabahlah mama oii..

Abaikan yang bersepah tue ye.....dengan segala kotak n baju..
(tutup mata oiiii)


See.....excited kan...

agak-agak apa yang Firas nak buat ye...

Dah nampak tak?

Jeng..jeng.....jeng........................

Korang rase Firas buat ape tue...

Susah kan nak imagine..

Tapi mama tanye Firas build ape tue sayang...

Jawapan Firas: TRACTOR AND TRAIN LA..............

****Tepuk dahi mama****

Tingginyer imaginasi kamu ye Firas....

takperlah yang penting kamu bahagia sudah la...


oklah...daaa..................


Tuesday, December 9, 2014

koleksi cd


wah!!! makin sayup-sayup blog nie hah...

Dalam kepala nie dah merancang macam-macam tau nak update blog..
siap dah ade karangan dalam kepala...

Tapi....
tapi....

Sejak keje jat JB memang lemah segala badan...
sebulan beb melayan perasaan g JB...
Fuhhh!!!

Rindu ngan anak-anak janganlah cakap...
Menyiksakan naluri ibu...

Oklah taknak merepek kat sini...

Jasmin semangat lagi nak tunjukkan koleksi terkini CLOTH DIAPER

Hua..semua nie jenama mampu milik jer...
hahahaha....

Tapi dalam banyak-banyak nie Jasmin paling suke jenama POKADO
Sebab gambar DORAEMON...
Dan sebab lagi dulu-dulu lecture ade panggil suami Jasmin dengan panggilan DORAEMON...
hahahahaha....cute jer rasa...eh!!!
(perasaaannn!!!!)

Koleksi CD nie dari milik mutlak Firas Muslim dan diturunkan ke adiknyer Firzana...

Koleksi CD's
Erm...ramai tanye kental ker nak membasuh ngan keje bagai....

Jawapan Jasmin mudah jer...
"NAK SERIBU DAYA TAKNAK TAKYAH BUAT!!!"

Betul tak..

Betul tak...

Oklah setakat nie jer lah nak merapu...

Jumlah setakat nie dalam 70 keping...
hehehehe....

Mood sekarang dah nak ke arah lain lak...

Bye-bye bye....