Sunday, January 30, 2011

Pre-Wedding...(part 1)

Gambar nie sebenarnyer amik mase awal bulan 1 ari tue...
Sorry bebanyak coz Jasmin sekarang nie x menang tangan tau....
Banyak benda dalam kepale nie.....
Jom la layan gambar2 pre-wedding Jasmin nie...
Yang penting di tangkap sendiri oleh my chinta ati tau.....
(Save cost)
Lokation: Masjid kat Pulau Melaka...


Nota kaki: Time nie sumer rushing nak buat tuk kad kahwin n banner n bunting skali....





Saturday, January 8, 2011

HIV Test: NEGATIVE


Alhamdulillah akhirnyer kami berjaya juga menjejakkan kaki di klinik kerajaan....

Memandangkan Chinta Ati Jasmin xder masa langsung sejak masuk tahun baru nie....



Awal pagi-pagi lagi Jasmin dah gerak ke Melaka....

Tujuan ke Melaka:

1. Gie Jabatan Agama Islam kat Bukit Baru Melaka...coz Chinta Ati Jasmin orang "Melakau"

(Oppsss Jgn marah bie ek)

2. Pastue terus gie Klinik Kesihatan Air Keroh...tp malangnyer just start kul 2 pm...CEDIHNYER!!

3. Alang2 perut dah lapar, kiteorang gie makan kat kedai bakal kak ipar Jasmin....

4. Dah nak dekat kul 2pm barulah kiteorang gie klinik tue balik.....
Alhamdulillah...keputusan kami NEGATIVE
5. Pas siap jer HIV test kiteorang terus gie Masjid....PK nak settlekan terus borang nikah my chinta ati.....tp x kesampaian...

6. Jasmin pon bermalam la kat umah bakal mak mentua....

7. Pagi2 dah gie kantin sekolah, tolong mak mentua...(nak amik ati la katakan)......

8. Pas solah Jumaat, akhirnyer chinta ati Jasmin dapat juga SIGN tok kadi....ALHAMDULILLAH.......



Nota kaki: Minggu depan baru nak antar borang kat Jabatan Agama Islam......

Huhuhuhu..............

Friday, January 7, 2011

Sign board DONE!!!


Lain yang planning lain yang dibuat....
Ahakz.....
Jasmin baru berura-ura nak design kad kahwin...
TAPI...
Terbuat lak sign board....
Ala...xkisahla...
Janji dah siap 1 lagi keje.....


Hihihi....Cantik x?
Corak vantage.....
(Alamak terpuji diri sendiri la pulak)

Tag Goody Beg....



Malam tadi Jasmin puas berulit ngan Adobe Photoshop....
Jasmin terlintas nak buat tag tuk Goody beg...
Mesti B2B nak tgok kan hasil nyer...

Jeng...jeng...jeng.....

ok x yang nie?


yang nie better kan.....xserabut sangat.....
tp 2-2 Jasmin suke tau...

I'm Lovin it!!!!

Wednesday, January 5, 2011

Barang Hantaran DONE!!!!

Alhamdulillah...Syukur banyak2 kepada Allah S.W.T.
Barang Hantaran sumer dah settle.....
Senarai barang hantaran sumer Jasmin dah list kan kat sebelah nie...

Tapi borang nikah x settle lagi....
Alamak.....
Insyaallah Jasmin mesti leh nyer.....

Minggu depan baru nak antar borang belah lelaki kat Melaka dulu...
Pastue kene tunggu 3 hari bekerja lak tue...
Sabar yerp Jasmin.....
Mesti leh settle nyer.....

Sunday, January 2, 2011

Apa!!! INAI BESAR? Kene ker??

Semalam Mak cik & Pak Cik Jasmin datang umah.....
Just nak jemput tunang Jasmin engaged.

Nak dijadikan cerita.....
tetibe masuk lak bab Wedding-Day Jasmin....
Aduihh.....

"Orang lain da x buat inai besar....ko kene buat inai besar tau"

Hah!!!! Biar tul.....

Nak buat ker xnak....
nak ker, xnak....
nak ker, xnak....

Ish....xtahulah...dalam dilema nie.....

Mak.....Tolong....(*__*)


Saturday, January 1, 2011

Happy New Year 2011


Slamat Tahun baru semua.....
Tahun nie adalah detik2 Jasmin nak di angkat ke Alam lain...
Alam Rumah tangga.......

Azam tahun Baru:
1. Nak jadi anak soleha yang taatkan ibu bapa dan bakal mak& ayah mentua

2. Nak jadi isteri solehah
3. Xnak marah2 x tentu pasal
4. Happy ending...(Wa!! mcm Avril lak)


Hope, semua nie akan jadi kenyataan...
Amin