Wednesday, July 28, 2010

4 Hari yang letih...

Aduh letihnyer Jasmin sampai dah kul braper nie x tdo2 lg....

Aper yang Jasmin buat sampai letih gler nie???
( Mesti nak tahu kan...)

Ahad
~G Wetex Parade, Muar shopping ngan adik
~G Tanjung Emas ader karnival Gegaria anjuran Metro-bnuy gler beli crox n baju...hahaha
~Balik Uniten with Chinta ati...
(Sampai uniten tepat2 jam 12am)

Isnin
~makan tgah ari ngan my Chinta Ati-upten jer
~ptg lak g Alamanda-shopping at carefore n tgok wayang Ong Bak 3 n karaoke
( Mcm x puas jer tgok coz besh sgt)

Selase
~makan tgah ari ngan Chinta ati-kat YATI, bangi
~mlm kuar nagn chinta ati g mines-tgok hp n makan nando's
~amik ZUL (baru mase orientasi TNB) n g Alamanda--karaoke lg..kali nie 2 jam beb....
( Besh sgt coz dierorg sumer dah xbetul....nasib baik fenas x ikut...poning2)

Rabu
~jumper Cinta ati jap antar kalculator
~G Warta-makan pizza


Aduihhhh klu mcm nie mesti gemuk kan...
nasib baik kat umah ader treadmill....kuruskan badan balik....
cayok...cayok...

Wednesday, July 21, 2010

Haishh sey man!!!!

Ari nie adalah hari yang paling tidah sebuk walaupon progress report 3 macam gapang!!!!
huhuhuhu...nasib baiklah Dr Qisti selaku supervisor for my FYP tolong runkan simulation...

( Walaupon Dr. Qisti ramai org takut nak amik kelas ngan dier tapi Jasmin serasi n suke sgt ngan dier coz dier banyak membantu Jasmin dalam menyiapkan thesis n FYP)

Jasmin dengan bangganyer telah menyiapkan 90% walaupon hari hantar lambat lagi...
(Hari Jumaat tp Jasmin nk balik awal...rindu hometown merangkap chinta ati Jasmin skali)
Tak sabarnyer nak balik esok.....
nak shooping kat cowboy pastue nak dating!!!

I'm Love it!!! ❤❤❤❤❤

Minggu nie terlalu banyak keje.
Jasmin akan list downkan satu-persatu:

1. Rabu (hari ini)- Kene siapkan keje menedit progress report 2
2. Khamis- Antar progress report 3 n daftar graduate. (wow, xsabo nak abis blajar)
Balik muar, n terus ke cowboy beli barang...haahaha
3. Jumaat- pergi kedai kete batulkan cermin depan, g bank buat load (tuk kawin)
4. Sabtu- Cousin tunang..wajib attend k
5. Ahad- g sokong chinta ati coz ader tournament badminton...cayok2
6. Isnin-balik uniten bersama chinta ati coz dier ader kursus kat ILSAS (Leh dating lame)

Banyaknyer keje nak kene buat....ish2
bler nak rehat nie...

Saturday, July 17, 2010

Credit to Kak Najwa

Kat sini Jasmin nak ucapkan thankz banyak2 kat kak najwa atas penghargaan yang diberikan....
Jasmin suka sangat walaupon yang Jasmin buat nie hanyerlah untuk diri sendiri dan juga untuk sesiapa juga yang memerlukan terutamanyer mereka2 yang hendak mendirikan masjid tetapi mase terlalu suntuk...

Tada.....
✿✿✿✿✿✿
Thankz kak najwa.....
Harap majlis kak najwa dapat berjalan dengan lancar.....
Jasmin nak mendoakan agar kak najwa bahagia di dunia dan diakhirat...
pastue cpat2 lah dapat cahaya mate yang comel2 k....

Miss u kak Najwa..... ❤ ❤ ❤ ❤

Thursday, July 15, 2010

FYP oh FYP

Nampaknyer sume student kat UNITEN nie tgah haru biru ngan project...
hahaha...termasuklah Jasmin....tp Jasmin buat xtahu jer.
Risau???
Mestilah 100% risau gler tp buat do no jer....
Dahsyat kan Jasmin tp dalam hati hanyer tuhan jer yang tahu...
☹ ☹ ☹ ☹

Semangat...plizla come back to me...
bler nk start nie...
huhuhu...◕‿◕

Wednesday, July 14, 2010

Lipan....Ish takutnyer....(;')

Ingat lagi mase malam selepas umah Jasmin ader kenduri Yassin...
(Jasmin ader cterkan aritue....)
Jasmin kli dah terlalu penat mmg xingat ape2 dah...
Agak2 klu bom meletup pon xsedar....huhuhu

Jasmin pon xsedar bler la Jasmin tdo dari atas kerusi ke lantai umah...
Sedar2 "Si Putih @ Si Gemok" main2 kat kaki...
(Si Putih sebenarnyer kucing yang gemok n berwarna putih...kucing kacuk parsi...tuannyer my chinta ati la)

Terase ader benda gigit kat perut....
Dengan pantas tangan Jasmin terus pegang 'benda' tue dengan baju...
Jasmin xtahu binatang per mase tue coz gelap kan....
Jasmin bangun n diri kat tgah2 ruang tamu n buang 'benda' tue...
Benda tue leh tersangkut kat seluar..aper lg terjeritlah Jasmin n terus lari...
Mase tue mak n abang perasan...rupe2nyer lipan....
besau tau lipan tue....bler tgok kat perut dier dah gigit 3 kali...
mak soh sapu ngan minyak gamat...pedihnyer hanyer tuhan sajer yang tahu...
Esoknyer, alhamdulillah xder ape2 yang bengkak...

1st time kene n xtahulah nk ckpkan perasaannyer...huhuhu...
N syukur banyak2 coz Jasmin hidup sampai skrg....
Amin....

Tuesday, July 13, 2010

Hari kesibukan yang melampau...

Lamernyer x update blog...huhuhuhu
Sebenarnyer Jasmin banyak sangat event minggu lepas sampai x menang tangan dibuatnyer....
( sebenarnyer 2 event jer)
1. Event tunang Jasmin tuk meraikan orang yg hendak pencen (JUMAAT MALAM)
2. kenduri bacaan Yassin (SABTU PETANG)
Jasmin akan ceritakan satu per satu per yang Jasmin lakukan sepanjang minggu lepas k....

Isnin

Pada sebelah petang, Jasmin ngan ayah g shoopng kat bandar Muar...
Penatnyer tak terkira...
Sebelah malam pulak, 1 family g makan2 kat luar..telah menjadi kelaziman bler ayah balik jer Muar mesti kiteorg makan kat luar...huhuhu

Selasa

Pada sebelah petang, Jasmin n ayah sekali lg kuar g jalan2. Tinggalkan ayah kat bandar Muar, Jasmin lak g beli barang2 tuk kenduri...penat gler babeng tau...huhuhu

Malam lak, 1 Family n chinta ati Jasmin g Nagoya n MYdin kat Melaka nak beli baju raye la katekan n shooping lagi...huhuhu..
pas penat shooping, kiteorg g SERKAM..ape lg makan besar la katekan...Ikan Bakar...

Rabu

Sebelah petang Jasmin g beli barang2 kat Econsave...banyak gler sampai penuh troli tau...pastue ayah ajak g makan...maklumlah x makan langsung dari rumah. Mak lak g kelas bace yassin....so kene la handle sorang2..huhu..
sebelah malam lak Jasmin x ikut g makan kat luar coz dah terlalu penat. penat2 pon still kene buat kek cawan gak...sob2

Khamis

Hari busy sedunia telah pon sampai...awal2 pagi lagi Jasmin dah kene siapkan barang2 tuk event.

Jumaat

Sampai petang barulah sumer siap...lewat gak la. Nasib baik ramai yang tolong...
Hari tue juga lah dapur gak leh pecah...mmg malang x berbaula katekan...
Nasib baik tunang Jasmin dah biase handle event so terharu gak lah....

Malam lak...event pon bermula.
Rase dapatla rehat2 juga mase tue...memang Jasmin amik 100% rehatkan badan yang dah terlalu letih nie...

Sabtu

Awal2 pagi lg dah kene buat keje...nasib baiklah hanyer lauk kampung jer...mase nie penat yang semalam x hilang lg tp nak xnak kene buat gak kan....
dalam kul 1 baru nak goreng ayam...aduih....relex Jasmin.
Tp akhirnyer siapla juga n puas ati walaupon lauk banyak abis n x tinggal ckit pon.
Ayah n abang terkejut so ape lg dieorg makan kat luar la....huhuhu...

sekianlah saje cter Jasmin n hari kesibukan nyer....

Monday, July 5, 2010

balik uniten...malasnyer

Aduh...malasnyer Jasmin nak balik uniten....
Dah la hari Jumaat nie ader event kat umah
(Actually event tuk org yang bersara bg team tunang Jasmin)
Hari sabtu lak event bace Yassin kat umah juga...
aduh x menang tangan dibuatnyer...sabar2..

Hihihi..sebenarnyer memang Jasmin planning nak balik mggu depan pon...
ditambah kemalasan yang melampau....
so, jgn jadi mcm Jasmin k...

Pedihnyer hati ini...YA ALLAH!!!

Semalam tepat jam 10 a.m 4 Julai 2010.....
Mak long dengan rasminyer telah meninggalkan umah ini.....
Semua barang2 kepunyaan mak long abis diangkat...
Konfik rumah nie telah berlaku sejak raye tahun lepas lg...
Maklumlah rumah ini ayah buat tetapi tanah ini still lagi milik mak long..
Siapakah yang telah menghasut mak long...

"YA ALLAH....BERILAH PETUNJUK kepada keluargaku ini....
Tabahkanlah hati kami sekeluarga, dan hindarilah kami dari segala kesusahan dan tunjukkanlah jalan bagi menyelesaikan masalah kami YA ALLAH...
Sesungguhnyer KAU maha Pengampun dan maha pengasihani....."

Telah lame Jasmin pendamkan dan hanye cerite pada tunang Jasmin...
Alhamdulillah tunang Jasmin seorang yang memahami dan faham situasi yang berlaku kepada keluarga Jasmin.....

Mak long sebenarnyer membuat perjanjian rumah nie dengan ayah atas sebab2 yang tertuntu...
(Tak payahlah nak cerita kan kat cni)
so, xlamer lepas tue rumah pon siap dibina pada bulan 12, tahun 2007 serta siap berpindah n menetap di sini...
( mase tue umur Amy baru 12 tahun)
Tidak lamer selepas umah sipa dibina, kedengaranlah macam2 cerita sampai kate umah nie milik org lain n kiteorg hanye menumpang..
YA ALLAH...besar sunnguh ujian ke atas hambamu ini...

Sampai suatu ketika saudara2 sumer beralih arah n merebutkan harta pusaka sampai sekarang..
Sedihnyer hanye tuhan yang tahu...Jasmin dan keluarga hanya kuatkan semangat jer....

Sampaikan mase Jasmin tunang pon hanye busu jer yang datang tolong...mak long n siti ( itupon mase hari berlangsunyer majlis)
Yang lain xtahulah nak ckp per..
Alhamdulillah, keluarga belah ayah ader n boleh memeriahkan majlis nie....

Itu sahajalah coretan duka Jasmin tuk kali ini....