Wednesday, August 12, 2015

Raya::Akhirnya Ada Juga Gambar!!!



Jeles sangat tau tengok kawan-kawan Jasmin beraya sakan...
Asal bukak jer facebook; sana-sini orang upload gambar raya bersama-sama keluarga...
Buka jer blog pon same...
Hampeh......jeleeeessssssss ok

Last-last pada raya ke-5...
Sanggup iron balik baju raya dan terus ajak husband g amik gambar kat kedai...
Mase tue dah terpk...naya jer pergi sekali kedai tutup...
haru beb....

Ah, tak kire!!
Yang penting nak gambar 1 keluarga gak....
FULL STOP...

kiteorang terus tuju kedai yang kat belakang Jusco Bandaraya Melaka tue...
sampai betul-betul depan kedai barulah nak call kedai tue...
siap book masa lagi sedangkan kiteorang memang dah ade terpacak depan kedai...
mehmehmeh!!!

Last-last nak tunggu selama setengah jam tue, mulalah merapu masuk kedai elektrik..
kengkonon husband nak beli cooler fan, nak bagi kat mak die....
Jasmin pon follow jer la sambil jaga askar 2 orang yang asyik nak main jer.....
Fuhh!!!! lap peluh mak!
Nie baru anak 2 orang, kalau anak 3 orang macam mane ek?

hahahahahaha....nahas!!!
Entah-entah silap hari bulan duduk rumah jer la jawabnyer...
Ish boleh ker? (sambil garu kepala)
Dasar kaki jalan.....

Oklah berbalik cerita gambar tadi, 
kedai tue kat tingkat atas tau kire tingkat 2 jer pon....
mase tengah amik gambar tue memang macam haru jugak lah....
Bukan senang nak handle budak yang baru naik nie...
Ade jer yang tak kene...

Takperlah..mak yang penting dapat gambar raya jadilah...

gambar raya kami!!!
Nampak sangat bertapa kembangnyer daku...hahahha
dengan si firzana nyer rambut.....aishhhhh

ok..abaikan....

Yang penting objektif tercapai...

Oklah...bye...

Saturday, August 1, 2015

Pregnancy: Dah 26 minggu!!!


Selamat hari raya korang...

dalam diam-diam Jasmin dah 27minggu...
cepat kan...
dan sebenarnyer Jasmin pon tak sedar dah masuk 6bulan lebih kandungan nie...


Jasmin start buat buku merah nie sejak usia kandungan hampir 4 bulan...
bukan per..malas tul nak menunggu giliran kat KKIA tue...


buku merah yang ke-3..Alhamdulillah...

Nak dijadikan cerita Jasmin kan tak pernah langsung period kan..
korang boleh refer kat link nie...

Alhamdulillah..semuanyer masih berpen biru lagi...

Dan yang tak tahu...Jasmin tak pernah cerita kot...
Jasmin tak pernah makan ubat-ubat yang doktor bagi termasulak iberet folic ke, calsium ker atau sebagainyer...

Entahlah...Jasmin lagi senang refer pada natural remedi dulu...

nanti the next entry Jasmin kongsikan apa yang Jasmin makan dan Jasmin amalkan sejak pregnantkan Firzana Nur Milliya lagi...

Oklah..Jasmin nak ke Melaka jap...

tatattatata