Tuesday, April 26, 2016

GBSB FAMILY FUN DAY-SUKANEKA DAN LAST DAY (PART 3)


Sape2 nak baca PART 1 ngan PART 2 sila la klick...

TEPAT JAM 8AM, 
sepatutnyer semua dah bermula...
Tapi kami anak-beranak punyelah sedap tdo...
Penat wei kejut dieorang bangun awal...
Last-last kul 8AM pagi tue baru nak gerak g makan...
Tak patut tul....

GAMES nie terdiri 3 kategori
#SUPERMOM
#SUPERDAD
#SUPERKIDS

Antara games :-

1. CHICKEN DANCE
Sedihnye Jasmin banyak tertinggal terutamanyer CHICKEN DANCE 
itulah, lambat lagi...sobsobsob...
Mesti meriah sangat kann...

Warming Up!!!

Inilah leader si cilik kami.....mesti chomelkannnn
Hua..nie jelesss tauuu....

2. SAMBUTAN BIRTHDAY ANAK-ANAK GOJES

Ini pon Jasmin trak sempat join...Sob-sob sob...
Ape-ape pon memang terbaiklah...

Sedap wei...
Di SPONSOR oleh SUGARLAND BY RARA
Semua dapat 1 biji kek....memang terbaik!!!
3. TRANSFER AIR DALAM BOTOL

mase nie anak-anak perlu celupkan air dalam botol, bagi span tue basah, 
Pastue terus lari laju-laju kat ayah dan picit span dalam botol..
Mase nie jasmin dah gelak-gelak tak ingat dunia....hihihihihi
Firas dengan pistol  air berpisah tiada..zzz

hahahaha....aku dah gelak besar time nie..

4. BOLA PINGPONG DALAM SUDU

Games nie lak memerlukan ayah ngan anak...Si ayah akan bawa bola pingpong dengan menggunakan sudu dan berlari ke pada si anak dengan sudu di mulut..hihihihihi...acara nie anak Jasmin tak masuk...dieorang dah main tepi pantai...hihihihihi..


Excited si ayah kannn..
Pemenangnye anak mimie Najmie...
5. BERLARI KE ARAH MAK CUN
Ada 2 kategori iaitu Lesen L dan Lesen P

Games nie lak anak-anak lesen L iaitu merangkak perlu ke arah mak mereka.....tapi serius wei..macam-macam ragam mase nie..hihihihihi
 Kalau lesen P lak kene berlari la ke arah mak cun nie...

nie kategory lesen  P
Boleh pula Firzana menangis kene lari...adudududu...

kategori lesen L
yeyeyeyeye......nielah pemenang nyer...



hahha...sedap ye golek-golek kat situ ye Ammara...


6. PERMAIDANI AJAIB

Cara games nie memerlukan pasangan suami-dan isteri mesti berdiri di atas "PERMAIDANI AJAIB" iaitu sekeping kertas A4. Pasangan yang bertahan lebih lama akan bertanding lagi dan kertas bertukar ke A5...hihihihii...chomel tau.....

chomel kan...pemenang die tentulah SAFURA...hihihihi

7. SUAMIKU POCHONG

Games nie para bapa akan diikat kaki mereka dan mereka perlu melompat ke arah bini kesayangan...hihihihihi...

macam nak terbang jauh tuh!!!
Inilah games paling kelakar wei....tergelak-gelak jasmin duk tepi tue...

8. JIWA KENTAL

Games nie konon-konon nak tengok sape yang paling kental la...tak takut kalau si rabbit nie kacau...
korang rasa nak takut ker tengok rabbit nie...aku rasa macam chomel jer...hahahhaha

inilah si rabbit tue....ermmm

kerjanyer mengganggu ketenteraman anak-anak kecil..tapi si ADREE nie memang kental wei...tak takut langsung!!!
Cayalah Adree.
9. KOTAK BERACHUN

Hihihi..games nie merupakan penutup acara semua games....
Jasmin kene lak tue...
Sape-sape yang dah tahu rahsia besar Jasmin sila simpan diam-diam ok...

thanks rara sponsor hadiah!!!
Okklah sampai kat sini sahaja..nanti Jasmin review sponsor lak k...

Thursday, April 21, 2016

GBSB FAMILY FUN DAY-JUVITA SEAFOOD, MORIB (PART 2)


sape lom baca PART 1-GOLD COAST MORIB klik sini k....


Kita jazzz...sambung k part 2 lak...
Malam tue pas siap-siap dalam kul 8 malam..kiteorang terus gerak sama-sama ke Juvita Seafood, Banting.
Kalau dari Gold Coaast Morib dalam 15minit la amik masa.
Pastue gerak ramai-ramai lagi kan...
Sesiapa yang nak makan malam kat sana sebenarnya banyak lagi kedai tau....
Sepanjang jalan ade jer kedai-kedai makan nie..
Jasmin la orang yang deal dengan Pn Juvita nie.
Terima kasih gak kepada Ros Anis bagi sumbangan idaa,
Separuh dari dinner kami malam tu di taja oleh Projek Niaga Ent. dan Fingertips Shop 
Terma kasih cayangggg...

nie hah sape-sape nak pergi tue ade alamat dengan no tepon sekali.
Kiteorang order menu untuk 35 orang dan menunyer:
nasi putih
tomyam campur
telur dadar
sotong celup tepung
kailan ikan masin
pepahat
air sirap

Kalau tak silap siap dapat lagi nasi tambahan dan juga air sirap entah berapa jug la...kalau ade yang sesiapa order makan lain kene bayar lain lah ye...hihihihihi

nampak tak menu kiteorang tue.....


nie lah pepahat tue.....
Malam tue sempatlah sambut birthday Husna anak Erina...
Happy belated Birthday Husna...
Semoga jadi anak yang solehah dan jaga ibu bapa anda sehingga akhir hayat.

cake nie sedap woooo........
Kat sini Jasmin nak ucapkan terima kasih banyak-banyak terutamanyer Pn Juvita dan dan group kerana sanggup melayan kami semua dan yang paling penting....masa dan ketepatan tue memang TERBAIK!!!
Kami sampai jer terus makan tanpa perlu menunggu.
Alhamdulillah.

Malam tue semua dah aktiviti sendiri-sendiri..
kiteorang lak melepak kat Dataran Morib.

Sempatlah si Firas dan Firzana main playground dengan Roller Blade kat situ...
Pastue dah penat pk nak makan satay tapi entah macammane tah satay tak sampai-sampai tengok-tengok meja lain dah dapat...takperlah xde rezeki kot.

Malam tue terus balik hotel...bile badan dah penat...cepatlah budak-budak nie tdo...hehehehe....

oklah...sambung lak nanti part sukaneka lak ye....

Friday, April 15, 2016

GBSB FAMILY FUN DAY-GOLD COAST MORIB (PART 1)


Salam jumaat korang semua...

Jasmin rasa paling lambat update blog kot..
hahahaha..
Maklumlah cuti 4 hari...masuk kerja semua kejar...
Last-last kerja jasmin juga yang tak siap.

Sebenarnya FIRST TIME tau Jasmin sekeluarga joinn GBSB FUN DAY 2016...
Start planning seawal bulan 1 lagi tau...
Jasmin doa banyak-banyak agar kali nie Jasmin dapat join kali nie...

Owh ye lupa lak, 
Kali nie semua sepakat nak pergi ke GOLD COAST MORIB memalui GMC TRAVEL & Tours Sdn Bhd 
nie la pakej yang kiteorang amik...oklah kan....

Alhamdulillah...Allah perkenankan doa Jasmin..
Jasmin plan gerak dari Muar hari Jumaat dan bermalam di Bangi di Hotel Arina dan esoknyer terus bergerak ke Morib. Malam tue sempak gak g FOOD TRUCK kat PKNS tue kan.....best gileee...
Macam-macam ade....hahahhaaa

pesta makanan tau.....heavennnn
sebelum gerak.....hahhahaa penuh beb bonet kete..
Firas + Fikran


Sebelum gerak kali can dulu selfie...

budak montok nie....GERAMMMM

lama sangat sampai tertidur


Semangat tak Firas...water...water darirumah sampai lah morib...
Jasmin dapat bilik Studio tapi malangnyer tak dapat bilik ngadap waterpark...dapat sipi-sipi waterpark jer...hahhahaaha jadiklah...
mcm nie lah bilik Jasmin...siap ade jakuzi wei....
itupon sebab Anez cakap cek up seawal 12PM dan dapat bilik ngadap waterpark!!!
Siap pesan dalam group wasap pilih NUMBER BILIK GENAP!!!

Tapi hubby lak boleh banyak sangat  menyinggah....siap pergi beli air buah-buahan kat tepi jalan la, masuk kampung la, siap sempat singgah DATARAN MORIB wei....
Sabar..sabar.....

Akhirnya, dah Cek up kiteorang dapat bilik 1513...oklah....Dak cek in terus cari makan..
Makan kat mamak jer lah....

Pastue naik bilik...budak-budak lak nak main air....geram agaknyer tengok Jakuzi tue...nak turun panas sangat kat luar, baby pon tengah tidur kan...so layan lah.....

Pesta buih la pulak...hihihihi
 Alhamdulillah, Jasmin dapat bilik yang ok. Air cond sejuk, kipas berfungsi, Jakuzi pon berfungsi dengan baik....tapi paling rare kiteorang jumpe remote air cond dekat bahadian atas almari wei...nasib baik punggah almari tue letak baju kannn.........

Dalam kul 5 petrang barulah Jasmin turun bawah tengok water park...
Babah ngan budak-budak nie dah mengilangkan diri...dan Jasmin mencari tempat lepak mak gojes..
rupenyer dieorang semua dah conquer satu sudut kolam tue...pergh...daku malu2 kucing wei...
1st time jumpe...beberapa orang jer ku kenal...maka bermula lah sesi perkenalan antara ahli-ahli mak kiah!!! hahahaha

Adik, asal awak gedik sangat oiiii ngan ciknaa....

Geram wei tgok mimi dah kurus, ngan kulit rara yang cantik tue...

acik anez pon geram nagn Fikran...

ok...gemoknyer daku....
Dieorang nie memang sporting abis wei...ko xkan terasa asing kalau kali pertama pergi.
Dalam jam 6 petang,  barulah semua naik ke bilik masing-masing ke lokasi Restoren JUVITA...
Nantikan PART 2 lak k...