Monday, October 22, 2012

Firas mogok makan....huahua

 
Sejak sebulan yang lalu...
(cettt skema glozz)
Firas mogok tak nak makan....
Aduh...selalunyer kalau makan Firas akan habiskan 1 mangkuknyer.
Tapi kali bile nampak jer mangkuk die..
terus paling...kalau pakse juga..
alahai menangis macam mama dera dier soh makan...
 
Ya Allah...dah naik pening kepala nie...
sampaikan Jasmin dah try macam-macam termasuklah bagu puree buah epal yang Firas suka sangat-sangat pon dah tak mau...
Hati sape yang risau kan...
sampaikan Jasmin buntu dan tak tahu nak bagi per kat Firas....
 
 Secara tak sengaja....
Jasmin tumisla buat sup ikan tuk Firas...
Mula-mula bagi Firas rasa kuah dulu...
Macam biasa Firas akan ketap mulut dier kuat-kuat.
Tapi Jasmin paksa juga....
Alhamdulillah...Firas siap minta lagi...
Sampai kene tambah kuah sup tue...
YESSS....FIRAS SUKA...
 
Esoknya Jasmin buat la lagi sup ikan tue..
Seperti sebelum nie, Firas tutup mulut kuat-kuat..
Jasmin paksa makan bagi Firas rasa sup ikan tue...
Tapi malangnyer...sup tue tak laku la pulak.
Mood sedih tau...
 
Jasmin tak putus asa, Jasmin try macam-macam manu tuk Firas tapi sume tak nak...
Sehingga satu hari, Jasmin dan hubby gie makan kat Pizza,
Macam biase kan ader roti yang sapu ngan Garlic batter ,
Jasmin bagila kat Firas makan...
(hahaha kantoi bagi baby makan makanan yang ader MSG, tapi apakan daya)
Ya Allah, Firas suka sangat makan roti tue sampaikan habis 2 stick.
nie la rotinyer...
Terus Jasmin dapat idea buat roti jem...
Sila posingkan kepala anda...
Bahan-Bahan:
Roti
Unsalted Batter
Cara penyediaan:
Sapu roti dengan unsalted batter pastue masukkan jer dalam Microwave.
Senang jer kan...
Dah 2 hari Firas makan roti jer...
Tak perla janji anak mama dah boleh makan..
Mungkin Firas dah bosan asyik makan bubur ngan lauk jer kan...
kali nie nak berubah jadi owang putih jap..
Hahaha...
Minta-mintala selera makan Firas bertambah...
Firas berat kurang..asyik atas line jer...
mama risau k...
Alamak terlalu panjang lak Jasmin bercerita...
oklah...Daaa


 

Friday, October 19, 2012

Mama..TOLONG Firas!!!!



Sejak Firas dah masuk ke angkah 8 bulan nie...
macam-macam perangai dier buat...
sampaikan jasmin dah pening kepala layan budak jambul nie...hahahaha

Bayangkan sekarang nie Firas terlalu aktif bermain, merangkak, memanjat...
aduhh..memang tak menang tanganla...

Agak-agak leh kurus tak?
hihihihi 

So inilah akibatnyer bila sikenit nie dah tak gheti duk diam...
Ape lagi paksu dier la buli....

maser nie steady lagi....

lame-lame dah tak senang hati...

LAST-last ape lagi meraungla satu kampung dengar...
pastue muka tuju kat Jasmin dengan harapan selamatkan dier...
 
mesti mase nie Firas cakap
"MAMA....TOLONG!!!! SELAMATKAN FIRAS"
FIRAS KENE BULI NGAN PAKSU"
 
hahahaha...jasmin jadi tukang gelak jerla...
 
 
 

Wednesday, October 17, 2012

Alhamdulillah..menang GA.


Alhamdulillah...akhirnye Jasmin menang GA dari nisa....

Walaupon sebelum nie jasmin tak pernah nak join GA nie tapi rezeki..
ALhamdulillah....

Jasmin dapat review from nisa....
(click cnie tuk review dari nisa)

alhamdulillah lagi.

pasnie jasmin akan mersjinkan diri tuk GA lagi...
moga ader rezeki lagi...ameen


Tuesday, October 9, 2012

Lil Jr: Kesukaan Die

Lame sangat Jasmin tak post kat cnie..
Bukan pe...cuma busy sedikit jer...(Eh busy ker)
Hehehe sebenarnyer mood nak menulis dah ke laut tapi dalam kepala nie macam-macam nak citer..
tada....
video


Bile Baby Firas dengar jer lagu nie mesti akan pandang jer screen...
langsung tak hiraukan keadaan sekeliling.....
time nie la Jasmin amik kesempatan cium dier puas-puas....
hahahaha MAMA GERAM ok...