Saturday, April 30, 2011

Hari minggu yang padat....



Hye B2B....
lamernyer jasmin xupdate blog kan...kan...
Hari nie jumaat....
ESOK CUTI.....
lagipon cuti 3 hari...
(EXCITED)

Jangan buat tak tahu k...
cuti tuk 1 mei di ganti pada 2 mei...
Yahuuuuuuuuuuuu..............

Erm tapi banyak nak kene buat....

Nak gie umah mak mentua
(sejak dah jadi bini orang kene gie umah mentua)
nak gie kedai gambar antar gambar kahwin tuk MOCK-UP..
(xsabarnyer)

erm aper lagi ek....LUPERLAH...

nnt Jasmin update lagi k...

OutDOOR TIME.....yeeehuuu........

Jeng....jeng.......jeng.........................



Nielah hasil outdoor jasmin and mr hubby........



Outdoor diakan di TAMAN SERIBU BUNGA AIR KEROH, MELAKA....



time nie ramai sangat pengantin amik gambar termasuk jasmin sendiri....



Agak-agak dalam area 20 pasangan ader kot....



entah-entah lebih.......



hehehe maklumlah cuti sekolah kan....



jomlah layan nie gambar....................



tempat 1st yang kiteorg bergambar......








Menara Taman seribu bunga.....nak panjat keatas punyerlah payah coz tangga yang agak tegak dan pakaian yang terlalu merelet......bayangkan betapa seksanyer nak naik.....





Hehehehe....segannyer sayer.....





Tada..................




Tingginyer.............sakit kepala nak mendongak....





Nie adalah salah satu pic kegemaraan Jasmin......suke tgok shape kat cnie....cantik kan...


(perasan jer lebih......)




Erm sebenarnyer banyak lagi gambar yang nak di sharekan....tetapi Jasmin xder masa.....maaf yerp B2B.....

























































Friday, April 29, 2011

Majlis Bertandang....(*___*)

Majlis bertandang berlangsung di Dewan PPTK (kalau x silap r)

yang penting dewan orang ramai Taman Kesidang, Kampung Lapan, Bacang Melaka...

Fuhhh!!!! Siap bagi alamat lagi kan......

MAk andam adalah mak saudara mr. hubby Jasmin....

Ramai yang puji make up dier jadi muka lain gler....

APAKAH...........................

Jomla layanzzzzzzzzzzzz..................




Nie lah gambar pelamin Jasmin...ok x? Jasmin serah 100% pada mak saudara merangkap mak saudara Jasmin sekarang....hehehehe...........



Nie pulak time pas make-up terus amik gambar.....teruja nk tgok make-up sendiri.....



Posing...jgn x posing.....



Acara memotong kek.....tp makannyer sesuap pon xsampai........



Me n Mr Hubby...(*___*)


we all the fwen forever....amik berkat nak dapat baby cepat...hehehhe



Nota kaki: nnt pasnie jasmin cter lak pasal out door k....

tata....

titi......

tutu........






























Wednesday, April 27, 2011

OUT-door---12 Mac 2011....(*___*)

Kali nie Jasmin nak cerita pasal outdoor lak....


nak dijadikan cerita....


Hari pon dah nak hujan.....


Kami memutuskan buat dekat ngan kawasan rumah....


iaitu di SEMPADAN MUAR_MELAKA............SG.RAMBAI




LAYAN jer k GAMBAR2 nie......







Beca gergasi...saper pernah pergi sempadan johor-melaka...
pasti nampak beca gergasi nie.....











Sampai setakat nier lah yang mampu Jasmin share di majlis perkahwinan Jasmin n Mr. HUbby....


Doakan kami bahagia bersama2 sehingga akhir hayat dan dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah......


AMIN.........

































































My Reception-12 Mac 2011...(*___*)



Tanggal 12 Mac 2011.....

Bertempat di Muar...

Berlangsunyer Majlis Ikatan Suci...

(Cewah ayat xleh blah).............


xmau cakap banyak2...layan jer k gambar nie......



nielah pelamin Jasmin....alhamdulillah pelamin mmg besar n muat tuk 1 ruang tamu....

sampaikan butik pelamin cakap naperlah umah Jasmin besar sgt n sesuai sangat tuk pelamin ala2 dewan nie.......




Nie pulak kawan2 yang datang dari tepat belajar....UNITEN BANGI........

sumer kepale gler kan....


Sebahagian posing.................


Nie pulak kek kawin kami...mak nk 5 tingkat...tp Jasmin ckp 4 tingkat pon dah ok....

bayangkan kalau 5 tingkat...mesti Jasmin tenggelam kan....




Nie pulak adalah acara paksaan di mana saper2 ysang dapat tarik pengantin karaoke.....dapat hadiah wang tunai RM50 k...sumer berebut-rebut n sampaikan sanggup tarik kiteorg yang tgah makan.....tp layan jer la...


Psssssss.....walaupon Jasmin x suke karaoke tetapi bler kene pakse menyanyi suara bunyer semacam jer.....ish2 teruknyer......


























Tuesday, April 26, 2011

Mengidam.....(*___*)

Jasmin nak cter pasal kejadian hari sabtu lepas.....
Maser tue nak g kenduri kahwin belah mr hubby....

Alang2 dah nak sampai MITC Air Keroh...
kiteorang gie la shopping kat saner....
hehehe...banyak kiteorang beli...

nak dijadikan cerita....
mr.hubby beli koko Crunch, sup cendawan Komball kot...
(tak ingat nama la) n macam2 lagi....

Balik umah mak....
mak tgok la beli barang2 tue kan....
mak leh cakap Mr. Hubby tgah ngidam ker?

Eh mak nie...xderla.....sajer beli...
pelik ker @ mcm org mengidam???


Nota kaki: tapi mintak2lah mulut mak masin.....Jasmin n Mr.Hubby dah ready nak baby....

Wednesday, April 20, 2011

APA 22 Traffic light...ADUH





Setiap hari waktu bekerja....


Jasmin kene ngadap 22 trffic light tau


Faham2 jer la kat Melaka


Melaka kaya dengan traffic light...


(huhuhu...banyak gler kan)


yang sakitnyer bler sumer hijau xperla juga...


nie asyik2 merah2.....jer memanjang...


that way Jasmin gerak keje awal.....


jarak umah ke pejabat amik masa 1 jam 10 min


siap campur-tolak ngan traffic light....


mane x..umah kat Muar..tp keje kat Melaka area menghala Alor Gajah lak tue...


xper Jasmin Cayok.....



Nota kaki: Jasmin xsanggup nk pisah jauh ngan Mr. Hubby walaupon umah mak mentua dekat Bacang jer.... bler mr hubby g kursus baru Jasmin duk umah mak mentua...hihihihi

Sunday, April 17, 2011

Malam Berinai (*___*)

Salam B2B....

kali nie jasmin nak cter pasal Malam Berinai...

walaupon agak kelam kabut ngan maser tukar2 baju...

tapi alhamdulillah......

semuanyer seperti yang dirancangkan...

Malas nk coloteh banyak2...

layan jer k gambar nie.....(*___*)


Nota kaki: Jasmin main pilih jer gambar.....huhuhuhu


Friday, April 15, 2011

Seminggu sudah...yeeehuuuu (*__*)

Ape yang seminggu???????

Ape yang sudah???????????

xfahan????


so...kenalah faham...

ish xderla...main2 jer...

sudah seminggu Jasmin bekerja di tempat yang baru......


oklah lah...bos dah masuk...

nk sambung keje...

Daaaa...


Nota kaki: mlm nie mr hubby ader celebrate...tp xtahu...

xsabarnyer nak tunggu time balik.....

Thursday, April 14, 2011

Happy Besday To Me (*___*)

Happy birthday to me,

Happy birthday to me,

happy birthday dear Jasmin & AIeman

happy birthday to me.

hip pip hooray hip pip hooray...
Memandangkan ari nie Brithday Jasmin... Jasmin nak wish: 1. Semoga ikatan perkahwinan with my hubby sepanjang hayat kami 2. Menjadi isteri yang solehah dan nk jd aweks kpd mr hubby 3. nak baby...nak baby.........(semoga Allah murahkan rezeki Jasmin sekeluarga) 4. nak kerja rajin2 nk saving for new life 5. Berbaik ngan keluarga n keluarga Mr. Hubby 6. nak bayar duit kete sendiri....
Ya Allah, murahkan rezeki Jasmin sekeluarga dan lindungilah kami dari mala-petakamu. Ya Allah, berikan lah kami zuriat yang soleh dan solehah...... dan didikan kami dan keluarga kami ke jalan yang diredhoi oleh mu ya Allah....


AMIN YA RABBAL ALAMin.....




Nota kaki: Mr. Hubby kursus kat Ilsas sampai jumaat nie...tp tgah mlm td siap wish lagi....waaa.....rindunyer sayer kat mr. hubby.....

Monday, April 11, 2011

Kerja Baru...(*___*)



Nampaknyer Jasmin dah start bekerja baru....

hihihi..nampaknyer ke kilang la juga Jasmin..




(sebelum nie keje kat Kolej Teknologi Yayasan Alor Gajah)

Psss......sebebkan ader beberapa masalah Jasmin nak tukar keje...




Tapi yang tak beshnyer still kat Melaka...

My Hubby kat Muar...tiap2 ari nak balik Muar...

WINDU.................EH Rindula........




Skrang nie nk lebih more detail ngan cabang yang Jasmin amik mase study dulu....

Kilang tue kat Taman Perindustrian Rembia..

Nama Kilang "MASTER TEC WIRE & CABLE"

Dalam R&D Engineering.......



Nota Kaki: Baru hari pertama keje dah kene demam...pk xnak datang tapi hubby soh gak dtg....huhuhu tp esoknyer mmg terus MC.....DUGAAN

Thursday, April 7, 2011

Solemnization......



Hari nie Jasmin nak ceritakan pengalaman Jasmin semasa akad nikah....
Semakin masa tue dekat ke pukul 5 ptg semakin berdebar jer rasa...
Tapi Alhamdulillah kawan2 Jasmin ada temankan Jasmin....
Terima Kasih....Buat Fenas, Zul n Baby Faiqah....
Yna, Tikah n Ros...
Jom la layan gambar2 yang belum diedit lagi nie.....
Gambar nie sebelum majlis akad nikah....gler kan hubby Jasmin......
Time nie lak mase akad nikah....Jasmin yang berdebar2 rasa.........
Saat menunggu akad nikah selesai.......

Time nie taklik dibacakan......Syadu n sebak jer......lagi2 bler ayah n mak bace skali....
meleleh air mata Jasmin...hanya Allah yang tahu betapa syadu nyer maser nie.....

Alhamdulillah....semuanyer berjalan dengan lancar....
pas nie....jasmin n my hubby terus potong pulut kuning......

B2B doakan Jasmin n myhubby berbahagia sampai ke akhir hayat...
n dapat baby yang soleh dan solehah....(*___*)

AMIN..........



Saturday, April 2, 2011

Suka duka My Wedding Day.....(Part 2)

Salam B2b.... hari nie Jasmin nk sambung cter yang tergantung ari tue.......
kalau nak tahu bace kat entry nie......(Klik Cnie Tau)
Kali nie Jasmin nak cter yang Suka jer mase wedding-day Jasmin...
Hihihi malunyer sayer.......
Erm cternyer begini........

Bab 1-Nikah
Alhamdulillah baju Jasmin yang ditempah...sangat2lah cantik... (perasan la pulak). dan yang paling diingati adalah masa lafaz nikah..... Air mata Jasmin tetibe menitis.....syadu sangat..... Masa lafaz dari mak pon...alamak lagi xleh tahan air mata nie.... Abis make up tau....tp ape2 pon kenangan tue terpahat sampai bler2... Insyaallah Jasmin akan jadi anak dan isteri yang solehah dan dapat melahirkan zuriat yang soleh dan solehah... AMIN.....

Bab 2-Bersanding
Walaupon nampak simple...tapi meriah gler.... bayangkan 1 ekor lembu n 2 ekor kambing lesap.... Bubur kacang hijau pon lesap.... Kerabu mangga tak yah cakapla la...... Alhamdulillah...ramai org hadir ke majlis Jasmin termasuk kawan2 Jasmin.... Terima kasih kawan2 kerana memeriahkan majlis Jasmin....

Bab 3-Bertandang
Pada mulanyer Jasmin tak suka sangat baju tema warna hitam.... (disebabkan mak Ndak merangkap mak andam Jasmin telah tempah bau tersebut special buat Jasmin)... tapi alhamdulillah rata2 cakap baju tue sweet sangat2.... THANKZ MAK NDAK.......

Bab 4-Honeymoon
Mula2 merancang nak ke KOTA KINABALU tetapi disebabkan lambat booking.... so melepaslah...tetapi kiteorg pergi 3 tempat dalam 3 hari... Jeng---jeng---jeng.... Kiteorang gerak dari pagi isnin terus ke CAMERON.... esoknyer g KL.. esoknyer turun ke PORT DICKSON.... Walaupon dalam negara...tetapi Jasmin rasa happy sangat2... Thankz to my hubby..... I LUV U SO MUCH......