Friday, May 5, 2017

ANAK:: PERJUMPAAN ANTARA GURU DAN IBU BAPA


Salam Jumaat korang,

31 March 2017 (Jumaat) Sekolah Firas ade buat sesi 
"PARENT TEACHER MEET"
Perjumpaan nie untuk para ibu bapa tahu apa perkembangan anak setelah 3 bulan bersekolah di TADIKA ADDIN BESTARI (LITTLE CALIPS)

**Terus kepada cerita**

comel tak file firas nie....
 Aku suka gile tengok file Firas nie...
Adoi nasib la nak, bile dapat mama yang kurang kreatif nie....



Perncapaian Firas

Notes dari Teacher
Overall pada aku...
Firas dah banyak sangat improvment terutamanya menggunakan 2 bahasa

kalau sesiapa yang tahu sebelum nie Firas hanya tahu 1 bahasa sahaja iaitu english...

tetapi sejak dah sekolah nie dah pandai cakap melayu wei...
so korang yang ada anak-anak macam nie tak yah risau sebab OTAK dieorang nie macam span...
Serius...dah mahir berbahasa melayu...

Cume kalau mengaji petang tue ade kadang-kadang mengantuk...
so teacher pon tak paksa die mengaji...
Alfatihah dan doa pon die dah hafal....siap makna ko...in ENGLISH!!!
Mak ko pon tak sehebat ini....
Adoi....

Dari segi membaca lak..Firas dah boleh membaca takde masalah....
Cume kengkadang tue die ade confius dengan B,D, H, dan N
Ba, Da, Ha, Na...
Boleh cume kene praktik kan lagi...

Buku Membaca Little Calips Firas dah khatam
Cuma sekarang nie fokus pada Easy Read's dengan Buku BACALAH ANAKKU

Kelemahan dia adalah memegang pensil...
kalau kat rumah Firas pakai pensil 3 segi tue...
Kalau kat sekolah lak teacher terpaksa letak pemadam kat 3 jari baru die boleh menulis...
Cume kene banyakkan motorskill menulis tue dulu...insyaallah....

itu jerla perkembangan firas setakat nie sahaja....

Pada aku POSITIF!!!

Ok BYEEE....