Thursday, November 10, 2016

AKHIRNYA DAH TUKAR!!!


Nak tanye nie,

KORANG DAH TUKAR KAT ATM KORANG?


Jasmin dah!!!
Baru tadi buat..hahaha


Fuhh hari nie saje tau dari kul 11 pagi sampai kul 2 petang baru settle urusan kat bank...
Terpaksa dan dipaksa-paksa juga buat hari nie memandangkan tiada kerja sangat kat opis...

(eh ye ker? hahaha due date minggu depan still boleh kejar lagi kan)
Jangan tiru ok...


Sejujurnye lagi senang nak buat online penukaran kad tau...
Tapi CIMB xde lah pulak...

So, decide terus g bank..sebab kat Muar nie MBB ngan CIMB sebelah-menyebelah jer....

CIMB tak ramai orang tau...
Setengah Jam settle...

TAPI.................

Di MBB kene que lama sangat...
Jasmin siap boleh makan kat WETEK (Pasaraya The Store) sebelah jer bank...
Siap belek-belek handbeg lagi tau...hahaha

Sampai no lagi 6 orang tue..
Akhirnyer sebih kurang 45 minit tunggu barulah turn sampai.
Lambat sebab dieorang gilir-gilir rehat...
Tak perlah....
yang penting kad jasmin siap...
Dah takde alasan esok-esok baru pergi...
tapi tak pergi-pergi lagi...


tada....
hasilnyer.

kad CIMB baru

kad MBB baru
Jasmin nyer kad biasa-biasa jer...
xde gambar bagai...
uhuk walaupon dalam hari niat tue ade nak gambar sefamily kat kad..gitu ler kononnyer...
tak perlah...
Yang penting...
Settle urusan hari nie...
LAP PELUH....


ok...daaa

Monday, October 24, 2016

SKINCARE:: SAFI RANIA DIAMOND



Jasmin kan seorang yang tak setia tau terhadap satu-satu skin care nie
Dah bermacam jenama Jasmin pakai
Tak kire lah dari oversea ker dari bumiputera product sendiri..
Entah ler..rasa macam malas jer nak tepek-tepek kat muka...

Serius memang tersangat malas,
Selalunyer set-set skincare tue memang tak kan habis tau....

Tapi, sejak dah menginjak ke usia 30-an nie, 
Jasmin dah mula terpk nak pakai product ape lah pulak....
Sampai hampir sebulan Jasmin buat research dan risau lak takut tak terpakai macam selalu kan...

Kali nie Jasmin nekad nak pakai gak set nie...

SET SAFI RANIA DIAMOND...
nie la product jasmin tengah consume sekarang....
Insyaalah Jasmin nak try product nie setelah jasmin buat kaji selidik dari page SAFI RANIA sendiri...

Antaranyer ialah:


  •  SAFI Rania Gold berfungsi sebagai agen antipenuaan manakala SAFI Rania Diamond bertindak untuk memperbetulkan kesan penuaan dan juga antipenuaan pada kulit. SAFI Rania Diamond sesuai untuk wanita berumur 40 tahun dan ke atas
  • safi rania diamond elok diguna oleh yg berumur 40 tahun ke atas, yg di antara 25 tahun ke 39 tahun, elok gunakan safi rania gold. Sebenarnya bagi pengguna safi rania diamond, ia boleh digunakan bersama safi rania gold, terutama toner, bb cream, pencuci muka, skrub dan tonik wajah.

Walaupon Jasmin baru berumur 30 tahun, Jasmin dapat nasihat supaya baiki dahulu sel-sel kulit dengan SAFI RANIA DIAMOND atas sebab kesan yang efektif dan cepat. Malah part yang paling best adalah boleh di gunakan bersama-sama dengan SAFI RANIA GOLD...

Mudah kan.....



 CARA PEMAKAIAN SAFI RANIA GOLD DAN DIAMOND:


1.Mana-mana Pembersih SAFI Rania Gold (Pagi dan malam)
2.Skrub Krim Mikrodermabrasion SAFI Rania Diamond (2-3x seminggu, siang)
3.Penyegar SAFI Rania Gold (Pagi dan malam)
4. Booster Peremajaan Sel + Serum Rawatan Intensif SAFI Rania Diamond (2x sehari)
5.Krim Antipenuaan SPF27PA++ SAFI Rania Diamond (Siang) dan Krim Regenarasi Sel SAFI Rania Diamond (Malam)
6. Krim BB/Krim Kecantikan SAFI Rania Gold (siang sahaja)


Jasmin baru jer pakai dalan seminggu nie...kulilt mula kurang berminyak.
dan paling best kulit dah mula lembut sedikit serta licin...
Kalau tak kulit Jasmin terasa kasar...
(dasar cuci muka sahaja pastue terus tepek bedak..hihihihi)

Oklah, 

sampai sini sahaja...
kalau tak faham...korang boleh bertanya kat FACEBOOK SAFI RANIA

Tuesday, October 11, 2016

NYX vs SILKYGIRL LIPMATE JUNKIE

Kalau korang nak tahu 
Jasmin kan agak gile mencari lipstik yang memenuhi citarasa kekdahnyer...
Kalau dolu-dolu mase zaman belajar nie just pakai lipice jer...
Sejak dah kawen try pakai lipstik...
Eh...lambat naw perkembangan jasmin dengan lipstik nie tau..
Mula-mula jenama yang Jasmin pakai adalah AVON!!!
Sape tak kenal jenama AVON nie...
memang die bukan tak amik tahu langsung la pasal kecantikan macam lakiku juga...
hahahaha...
Pastue terus skip la kan...
Kalau tak silap..tahun lepas geng Gojes buat pre order Lipstik NYX...
Sejak dari situlah Jasmin dah jatuh hati ngan LIPSTIK NYX nie...
NYX ORIGINAL ok!!!

Pernah jer beli NYX tak ori tue...murah RM10 jer dah boleh dapat...
Tapi dari segi kualiti dan ketulenan die memang tak sama dengan yang ORIGINAL
So, nak puas hati BELI ORIGINAL ok!! 



 Nie Jasmin punye..dah lama beli sampaikan dah pudar pon...hahaha
Jasmin pakai Lipstik NYX ANTWERP dengan AMSTERDAM..
Kalau nak kelainan, Jasmin suke campurkan 2 warna nie..
Lagi satu yang best tentang Lipstik nie ialah TAHAN LAMA dan TAK MENGERINGKAN BIBIR.
Sayangnyer yang ANTWERP tue dah abis...so tgok semua kat IG mahal sangat..tak termasuk postage lagi.  
Ok fine, cari alternatif.

So, mase belek-belek barang kat Watson nie, Jasmin terkenan dengan Product SILKYGIRL...
Terus rasa jatuh hati...
Tapi sayangnyer selalu sangat habis stok.
Sampai dah satu tahap tue, 
Soh cashier simpankan untuk Jasmin ok..

Akhirnya penantian 2 bulan tue berakhir bile  pihak Watson call...
Pergh macam dapat intan permata wei...
Tada..hasilnyer Jasmin beli 2 jer. 
nie pon susah sangat nak mencari.
nie warna yang terdapat dalam Junkie nie...cantik-cantik kan....
Alhamdulillah, 
Sekarang dah selesai masalah...

hihihihi...

Saturday, October 1, 2016

HOMESCHOLLING:: FAMILY STICK




kali nie Jasmin share FAMILY STICK...

Caranyer.....korang tampal la kat kertas keras sikit...
atau paling senang korang liminate jer...
Yang garis-garis tue nanti korang potong-potong k

Boleh ajar anak mengasah motoskill dier...
dan supaya anak-anak tahu menyusun dengan cara yang betul.





Nie...lagu kesukaan Jasmin...
hahaha....
Sape yang tak tahu lagu nie rugi..weiii....

Thursday, September 29, 2016

HOMESCHOLLING: TYPE OF CLOTH





Kali nie Jasmin nak share Jenis-Jenis Pakaian ok...
Tapi dalam BAHASA ENGLISH...

Ambil sahaja...

semoga bermanfaat..
















Tuesday, September 27, 2016

CARA TRANSFER MAYBANK2U KE TABUNG HAJI


Korang nak tahu tak cara Transfer MAYBANK ONLINE aka MB2U ke TABUNG HAJI?

kali nie Jasmin nak share macamane nak buat k...
Jasmin tunjukkan caranyer k...

Mula-mula Jasmin pergi ke Tabung Haji bagitau saya nak link kan Akaun Tabung Haji dengan Akaun MAYBANK..
So petugas kat Tabung haji tue settlekan semua...sekejap jer...

Ada yang pergi ker Mesin ATM Maybank leh gak daftar kat situ...
 
Bile dah register korang bukak lah MAYBANK2U macam biasa....


Log On la Maybank2U korang macam biasa Pastue Klik kat Account & Banking



 Pastue klik Kat Transfer


Nampak tak Tabung Haji tue...korang klik la kat situ



Bile korang dah masuk Menu Tabung Haji tue...
dah leh Nampak BALANCE INQUIRY, FUND TRANSFER, HAJJ REGISTRATION.

Balance Inquiry tue barapa duit kita dalam ATH
Fund Transfer pula kita nak masukkan duit dalam ATH ke MBB atau MBB ke ATH
Hajj Registration tue daftar haji.

Faham tak?


Klik kat Balance Inquiry  korang akan tahu jumlah baki duit korang, dividen korang dalam ATH.

Klik kat Fund transfer...
Pastue korang boleh pilih nak transfer dari mana ke mana....Korang nak Transfer dr MBB Ke ATH ker...Atau ATH ke MBB...atau nak ke akaun orang lain pon boleh...
Asalkan duit ada...hakhakahak


Tue contoh yang Jasmin buat Jasmin transfer dr Maybank2u ke ATH...
So isi jer la step tue...
sama jer macam Maybank2U....


Last...sape yang lom buat  Hajj Registration, sila lah klik kat sini...
baca lah betul-betul TNC k...
Yang Jasmin tahu korang kene ade kat ATH sebanyak RM1300 dan duit nie tak leh dikeluarkan sewenang-wenang nyer ok....

lagi satu boleh buat melalui PENYATA KWSP
Alo..print jer penyata KWSP pastue bg kat die...sonang kan....


So, Ingat ye...sape-sape yang lom buat tue....silah buat...senang jer...
So korang dah takyah nak menapak lagi kat TABUNG HAJI...hehehehe....

oklah.....semoga bermanfaat k..