Wednesday, October 15, 2014

Penyusuan::Milkbooster (part 1)


Lama sangat tak bersiaran kan...
maklumlah keje site nie memang tak tentu masa.
Balik rumah pula dah sebuk ngan anak-anak...

Asal bukak jer laptop confirm 2-2 budak itu dah tak keruan...
nak nangis di buatnyer...
(alamak xde lah pulak icon yang nangis berlagu tue ye)
kehkehkeh...

Berbalik pada cerita asal, 
Pengalaman hampir 3 tahun menyusukan, 
Dah macam-macam perkara yang berlaku, 
Ada yang suka; tak kurang juga ada yang duka. 
Yang duka tue anggap jer la sebagai CABARAN!!!

Tanamkan dalam diri "CABARAN ITU INDAH DAN SWEET" gitu...
ye tak....(itu Jasmin la)

Jasmin nak cerita yang part nie dulu...
Nanti next entry Jasmin cerita Milkbooster yang Jasmin pernah guna dan amalkan k...
Sape pernah tengok IG ngan pacebook Jasmin ade post kan gambar nie kan...

Coklat MOM's Vs Tropika Homemade Lactation Cookies


Coklat Mom's

Sape kat sini tak suke coklat?
SILA ANGKAT MOUSE k..hahhaaha
Jasmin pasti takde sape yang tak suke coklat kan...

Coklat Mom's nie ade campuran kurma, madu, Habbatus sauda dan juga pegaga..

Rasa die pon not bad tau....
Xdelah rasa kuat habbatus sauda tue...
maybe sebab die coklat kan...hahahaha (dasar hantu coklat)
 
Alhamdulillah, susu Jasmin menjadi pekat warnanya, dan Jasmin belum lagi terlibat dengan masalah susu merundum.

Kalau Jasmin nampak susu tue macam cair jer Jasmin cepat-cepat makan coklat nie, 
Cara Jasmin makan 1 hari 1 biji ; makan sebelum tidur atau bangun pagi.
 Alhamdulillah. 

Jasmin beli coklat nie kat agen Pumponthego, Pn Fia Eff (0169087627)

Tropika Homemade Lactation Cookies

Jasmin tertarik sebab die jenis cookies kan...
Tapi sebabkan die jenis cookies lah Jasmin takleh nak makan banyak-banyak...
kene makan dengan air mata sebab confirm takkan makan 1 jer kan...
Kata orang sekali hadap pon boleh...hahaha

Cookies nie ade 4 pilihan rasa: a.k.a. flavour:
dark chocolate, chocolate chip oatmeal, cranberry oatmeal & pumpkin seed. 
Jasmin beli perisa dark coklat nfan cranberry..
2-2 sedap oii...
(dah pon nama hantu makan kan...hahahaha)

 cookies nie rangup jer tau...macam famous amos pon ado gak...ala-ala gitu..
Jasmin  beli ngan nurhafiza dekat fb Annur Shoppe. (011-32254796)

Pada pendapat Jasmin, MILKBOOSTER nie hanya membantu sahaja. 
Yang penting jangan lupa konsep "DEMAND and SUPPLY" k..
Doakan kita dapat berjuang menyusukan anak sehingga umur 2 tahun...

ameen.