Tuesday, July 9, 2013

Bergojes Di Jusco Bandaraya

Wah..ayat tak tahan....
Hari AHAD yang super duper mencabar..
cettt....
cabaran la sangat
Mesti korang nak tahu kan...
hehehe...
Nak dijadikan cerita, memang plan nak balik Melaka pada hari Sabtu tue..
Sebab utama nak tengok reno rumah MIL...
Tapi hubby cakap nak balik sekejap jer sebab hari Ahad tue die keje..
Lor...jangan la tak jadi...
Habis plan aku..
so, Jasmin mula buat rancangan...
Ok..malam tue kiteorang dinner kat Api-Api Steambot dengan kawan die...
Saje-saje buat lambat. 
Hehehe..
Tup-tup berbual..punye berbual sampaila nak dekat kul 11 lebih..
hahaha..yes..menjadi.
so bermalam la di Melaka..
Tetapi esoknyer...Mil kejutkan kiteorang pagi-pagi soh kemas rumah. 
Jasmin lak kene sediakan sarapan...
Alahai...buat cepat-cepat k...
Pagi-pagi tue whatsep ngan gojes melaka...
Etty cakap wawa sampai dalam kul 12 tgah hari..
sudah!!!! sekarang kul 11 pagi!
Cepat-cepat mandikan Firas..pastue cakap ngan Hubby nak g JJ nak jumpe kawan..
Hubby cakap kul 2 kene balik e...
OK!!!! YEZZA!!!
Cepat-cepat mandi dan terus berdezup ke JJ..
(hehehe kire melarikan diri sebentar dari kemas rumah!!)
Dalam hati tak sabar nak jumpe Etty dan umar serta wawa dan Elman
Pastue ya ampun..jammed sudah..ramai gilos orang kot. Cari parking berpusing-pusing last-last dapat pon yang dekat. Alhamdulillah.
Sampai jer kat Tingkat 2 nampak si Etty kejar si Umar...
Pastue tanye Etty..mane wawa..
Hua..mak sentap..Wawa celah rumah tue leh tak nampak...
korang bayangkan betapa kurusnye Wawa....
Daku terus la melepak ngan si wawa n etty...
Tetapi..harap maklom sebab masing-masing bawa anak ke taman ala permainan..so semua agresif.
Tapi tak tahu la nape si Firas nie terlalu behave..hahahaha...
Thanks sayang, kalau macam nie setiap hari memang masyuk.
Tengok Elman bila berjalan fuh..memang dah tak pandang kiri kanan begitu juga si Umar...
Ligat ko!!
hahaha...tapi tersangat la chomel k.
Dan....sangat yang mengharukan adalah bila Jasmin tak sempat nak bergambar ngan Wawa...
Sentap tau...Sorry sangat wawa...
Wawa..jasmin tabik spring sebab 100% FULLTIME pakai CLOTH DIAPER.
(daku memang tak de la..kat rumah jer pakai)
Dan Etty...memang layan jer..syok woo...dan tengok aksi umar ligat dan sangat aktif...hehehe
Jasmin tak boleh lama...sebab hubby nak masuk keje la katakan, kene balik Muar..so tak banyak yang dapat dibualkan...
Firas Muslim yang tetibe behave sangat...

Hah...tersangat la aktif Umar nie

Tengok!!! Firas pon dah start! Umar tak sabar nak berlari!

Misi memujuk anak k
Kalau ada masa lagi kita jumpa lagi k...
Teringin nak jumpe mommy Gojes yang lain lak pasnie..hehehe

10 comments:

  1. oi oi..pehal post gambar angle gemuk ni....gua dah bagi angle gambar kurus, lu post lah gambar kurus...bahahahahhaahaha....

    alahai, baru tau byk cabaran gak ekkk....pastu siap plan jahat. wakakkakakaak...

    pasni balik umah mil, roger ekkkkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..sebenarnyer nak bagi tengok betapa aktifnya si Umar nie...

      Delete
  2. pasni kita buat gathering 1 malaysia..wahhh pitam cik naa hahaha..

    ReplyDelete
  3. bestnye dating sesama mak dgn anak ni

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Lin..takper. insyaallah nanti kita pasti jumpa k

      Delete