Friday, April 15, 2016

GBSB FAMILY FUN DAY-GOLD COAST MORIB (PART 1)


Salam jumaat korang semua...

Jasmin rasa paling lambat update blog kot..
hahahaha..
Maklumlah cuti 4 hari...masuk kerja semua kejar...
Last-last kerja jasmin juga yang tak siap.

Sebenarnya FIRST TIME tau Jasmin sekeluarga joinn GBSB FUN DAY 2016...
Start planning seawal bulan 1 lagi tau...
Jasmin doa banyak-banyak agar kali nie Jasmin dapat join kali nie...

Owh ye lupa lak, 
Kali nie semua sepakat nak pergi ke GOLD COAST MORIB memalui GMC TRAVEL & Tours Sdn Bhd 
nie la pakej yang kiteorang amik...oklah kan....

Alhamdulillah...Allah perkenankan doa Jasmin..
Jasmin plan gerak dari Muar hari Jumaat dan bermalam di Bangi di Hotel Arina dan esoknyer terus bergerak ke Morib. Malam tue sempak gak g FOOD TRUCK kat PKNS tue kan.....best gileee...
Macam-macam ade....hahahhaaa

pesta makanan tau.....heavennnn
sebelum gerak.....hahhahaa penuh beb bonet kete..
Firas + Fikran


Sebelum gerak kali can dulu selfie...

budak montok nie....GERAMMMM

lama sangat sampai tertidur


Semangat tak Firas...water...water darirumah sampai lah morib...
Jasmin dapat bilik Studio tapi malangnyer tak dapat bilik ngadap waterpark...dapat sipi-sipi waterpark jer...hahhahaaha jadiklah...
mcm nie lah bilik Jasmin...siap ade jakuzi wei....
itupon sebab Anez cakap cek up seawal 12PM dan dapat bilik ngadap waterpark!!!
Siap pesan dalam group wasap pilih NUMBER BILIK GENAP!!!

Tapi hubby lak boleh banyak sangat  menyinggah....siap pergi beli air buah-buahan kat tepi jalan la, masuk kampung la, siap sempat singgah DATARAN MORIB wei....
Sabar..sabar.....

Akhirnya, dah Cek up kiteorang dapat bilik 1513...oklah....Dak cek in terus cari makan..
Makan kat mamak jer lah....

Pastue naik bilik...budak-budak lak nak main air....geram agaknyer tengok Jakuzi tue...nak turun panas sangat kat luar, baby pon tengah tidur kan...so layan lah.....

Pesta buih la pulak...hihihihi
 Alhamdulillah, Jasmin dapat bilik yang ok. Air cond sejuk, kipas berfungsi, Jakuzi pon berfungsi dengan baik....tapi paling rare kiteorang jumpe remote air cond dekat bahadian atas almari wei...nasib baik punggah almari tue letak baju kannn.........

Dalam kul 5 petrang barulah Jasmin turun bawah tengok water park...
Babah ngan budak-budak nie dah mengilangkan diri...dan Jasmin mencari tempat lepak mak gojes..
rupenyer dieorang semua dah conquer satu sudut kolam tue...pergh...daku malu2 kucing wei...
1st time jumpe...beberapa orang jer ku kenal...maka bermula lah sesi perkenalan antara ahli-ahli mak kiah!!! hahahaha

Adik, asal awak gedik sangat oiiii ngan ciknaa....

Geram wei tgok mimi dah kurus, ngan kulit rara yang cantik tue...

acik anez pon geram nagn Fikran...

ok...gemoknyer daku....
Dieorang nie memang sporting abis wei...ko xkan terasa asing kalau kali pertama pergi.
Dalam jam 6 petang,  barulah semua naik ke bilik masing-masing ke lokasi Restoren JUVITA...
Nantikan PART 2 lak k...





4 comments:

  1. Aloh aloh, sempat lg ke food truck...apesal aku xtau weh???

    ReplyDelete
  2. hi jasmin... rindu laa nk geder2 lagi

    ReplyDelete
  3. first time kenal min...gila2 gak la..ok lepas nie mesti join lagi tau

    ReplyDelete
  4. jauh perjalanan ko min..gigih demi gbsb

    ReplyDelete