Tuesday, July 13, 2010

Hari kesibukan yang melampau...

Lamernyer x update blog...huhuhuhu
Sebenarnyer Jasmin banyak sangat event minggu lepas sampai x menang tangan dibuatnyer....
( sebenarnyer 2 event jer)
1. Event tunang Jasmin tuk meraikan orang yg hendak pencen (JUMAAT MALAM)
2. kenduri bacaan Yassin (SABTU PETANG)
Jasmin akan ceritakan satu per satu per yang Jasmin lakukan sepanjang minggu lepas k....

Isnin

Pada sebelah petang, Jasmin ngan ayah g shoopng kat bandar Muar...
Penatnyer tak terkira...
Sebelah malam pulak, 1 family g makan2 kat luar..telah menjadi kelaziman bler ayah balik jer Muar mesti kiteorg makan kat luar...huhuhu

Selasa

Pada sebelah petang, Jasmin n ayah sekali lg kuar g jalan2. Tinggalkan ayah kat bandar Muar, Jasmin lak g beli barang2 tuk kenduri...penat gler babeng tau...huhuhu

Malam lak, 1 Family n chinta ati Jasmin g Nagoya n MYdin kat Melaka nak beli baju raye la katekan n shooping lagi...huhuhu..
pas penat shooping, kiteorg g SERKAM..ape lg makan besar la katekan...Ikan Bakar...

Rabu

Sebelah petang Jasmin g beli barang2 kat Econsave...banyak gler sampai penuh troli tau...pastue ayah ajak g makan...maklumlah x makan langsung dari rumah. Mak lak g kelas bace yassin....so kene la handle sorang2..huhu..
sebelah malam lak Jasmin x ikut g makan kat luar coz dah terlalu penat. penat2 pon still kene buat kek cawan gak...sob2

Khamis

Hari busy sedunia telah pon sampai...awal2 pagi lagi Jasmin dah kene siapkan barang2 tuk event.

Jumaat

Sampai petang barulah sumer siap...lewat gak la. Nasib baik ramai yang tolong...
Hari tue juga lah dapur gak leh pecah...mmg malang x berbaula katekan...
Nasib baik tunang Jasmin dah biase handle event so terharu gak lah....

Malam lak...event pon bermula.
Rase dapatla rehat2 juga mase tue...memang Jasmin amik 100% rehatkan badan yang dah terlalu letih nie...

Sabtu

Awal2 pagi lg dah kene buat keje...nasib baiklah hanyer lauk kampung jer...mase nie penat yang semalam x hilang lg tp nak xnak kene buat gak kan....
dalam kul 1 baru nak goreng ayam...aduih....relex Jasmin.
Tp akhirnyer siapla juga n puas ati walaupon lauk banyak abis n x tinggal ckit pon.
Ayah n abang terkejut so ape lg dieorg makan kat luar la....huhuhu...

sekianlah saje cter Jasmin n hari kesibukan nyer....

1 comment: