Wednesday, October 30, 2013

Dilema:: Baby cot atau Playpen

Hua..nak nangis rasa....
Dalam delima tul...
tak tahu lah nak beli yang mana..
Kalau ikutkan hati nak jer beli baby cot tue..
tapi hubby lak lagi suke playpen sebabbyer mudah nak bawa, ringkas dan leh simpan balik....
Dolu-dolu mase nak mengandungkan si Firas tak terlintas nak beli katil bagai nie..
Yelah, Jasmin kan masih menumpang rumah family kan...
so, rasa macam membazir jer kalau guna playpen atau baby cot nie....
macam manyemak kan ruang yang sedia ada sempit nie...
Poning mak nak oiii!!!!
Jasmin dah senaraikan keaikkan dan keburukan antara Baby cot dan playpen nie....
Kebaikan BABY COT
1. Kukuh (sebab kayukan)
2. Cantik 
3. senang nak BF baby sebab leh rapatkan kat katil
Kelemahan BABY COT
1. Bulky 
2. Kene beli bedding set dan aksesori (banyak duit woo....)
Kebaikan PLAYPEN
1. senang nak bawa travel
2. Portable dan mudah di simpan
3. tak yah beli bedding set
 
Keburukan PLAYPEN
1. susah nak BF baby waktu malam
2. Kene setting tilam if baby makin membesar
Hah..kan dah senang nak pilih yang mana satu....
erm.....nantikan lah pilihan Jasmin ok....
sebelum tue jom la layan mata...
tengok-tengok mana yang berkenan di hati
Antara Baby Cot yang menjadi pilihan:


Putih la..tapi macam lebih berminat warna kayu la pulak....

Ade laci nie pon bagus gak kan..leh simpan barang...

hah..nie siap leh letak kain baju bajan dan semua aksesori sekali..mesti harga lagi mahal!!!

Antara pilihan Playpen lak:

warna kuning mesti kene reject!!!tapi cantikkan design nie....

yang nie pon not bad jugak!!!
wow......juling mata

Sekarang nie....pilih jer mane yang berkenan di hati...macam-macam jenis, gaya dan design yang ade...
Ape yang penting...
UKUR BAJU DI BADAN SENDIRI.....

hehehehe.....



6 comments:

  1. hai jasmin...delima ke dilema nih...hihi...kite pun pening jugak mula2...last dua2 tak beli...terus carik toddler bed je..sebab masa baby2 ni still tido tengah2 katil...senang..duit pun jimat,,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.....thanks...tetibe teringat buah delima lak....

      Delete
  2. klu sy prefer baby cot...boleh pakai lamaaaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah....tgsh konfius gak nie..sebab ruangan sempit kan....

      Delete
  3. akak suka playpen..playpen fayel till now ada...tersimpan untuk adik nanti..

    ReplyDelete
  4. kak mimy...hubby memang dah aim playpen..tapi still lagi confius la....

    ReplyDelete