Sunday, November 13, 2011

Check-up kali minggu ke 22 (*___*)

Wow....cepat tul  mase berlalu kan....
Pejam celik...pejam celik dah 22 minggu...

Macam biase la Jasmin ader temujanji @ dengan kata manisnyer meeting ngan nurse2 yang jaga kat klinik kesihatan Kesang....

Erm kali nie Jasmin gie awal ckit dalam kul 8.30 pg dah terpacak kat pintu klinik tue....
Tp macam biase la...org mmg ramai...
bler la time org x ramai yerk....huhuhu....

Kali nie x besh langsung nak amik HB pon kene cucuk jarum kat lengan...
Pssss....kalau nak tahu tangan Jasmin mudah lebam kalau xgheti cari urat kat lengan tau...

Erm cari punyer la cari dr tangan kiri beralih ke tangan kanan...
Siap nurse tue cakap kalau xdapat amik darah awak kiter cucuk lagi skali ek...

Peh....Panas jer telingan nie tau...
Sabar Jasmin...hehehehhe...

Tapi Alhamdulillah...dapat juga amik darah tue tapi tangan lebam...hukhukhuk.....

Pastue bler check perut lak...sampai 2 org nurse yang check kan sbb x sure...

Nurse: Awak pasti x yang awak bukan nyer pregnant kembar???

Jasmin: Sure kot...sbb maser scan mmg 1 jer...

Nurse: kene pastikan betul2 tau sbb ader kes yang mcm nie..bler scan @ check 1 bby jer tp bler lahir kembar...

Jasmin: Gluppp.....dah terdiam....

tp Alhamdulillah sumuanyer ok jer...

Result for this check-up:

Berat: 61 kg...Beratnyer kan naik 3 kg terus tp nurse ckp ok jer)
HB: 11
Tekanan Darah: 120/80
Tinggi rahim: 20 cm

Nota kaki: Jasmin siap mesej Mr Hubby lagi berat Jasmin naik sampai 61kg...xpernah dalam sejarah ok....
Next check-up 30 Nov 2011

1 comment: