Thursday, March 31, 2016

Family:: Cuti_cuti ke BAYAOU LAGOON PARK RESORT MELAKA

Wow...lama gile entry nie terperam...
Dah masuk kali ke2 kot pergi bercuti ke BAYOU LAGOON PARK RESORT, Melaka nie...
First time pergi masa dalam pantang lagi...
(OpSSSS.....Jangan ikut eh)
Alasan utama kene pergi keluar dari rumah sebab anak-anak dah mengamuk...
Setiap hari kot cakap nak main water....
Fuhhhh...nak main water terpaksalah cari tempat untuk berteduh sekali....
sebab dalam pantang kan...
Last-last jatuh hati ngan BLPR...
Terus pergi lagi sekali masa bulan 2 hari tue sempena Birthday treat Double FM
FIRAS dan FIRZANA.
Sebelum kiteorang pergi ke BLPR, kteorang akan servay dulu sama ada kat AGODA, TRIVAGO, Booking.com dan laman web Bayou Lagoon sendiri...
Cari yang paling murah...hahahaha
Setakat nie yang paling murah Jasmin dapat ialah RM190 termasuk Breakfast dan 2 theme park(mase nie klu tak silap booking gune AGODA)
dan kali ke 2 pergi gune Booking.com dapat RM220 (sebab cuti sekolah semua full house).
Kene tunggu turn kat bangunan Amari Villa.
1st sekali masuk-masuk kene amik nombor tau dulu....tunggu sampai lah no tue keluar baru boleh nak buat cek in atau cek out.
Mase nie ramai sangat orang...berjanggut gaklah menunggu tue...

Lepas cek in jer...terus masuk water park dulu...
bagi budak-budak nie pas gian.



Permandangan water park.
Firas suka sangat main nie...siap cakap FIRE...FIRE....
 Dalam kul 6 pm orang dah mula berkurangan...tapi Firas dan Firzana taknak naik lagi sampailah betul-betul takde orang lagi. haih la anak oiii....



From mr google
Nie contoh bilik kiteorang...studio apartment sahaja.
Kat sini ade 2 bangunan iaitu AMARI VILLA dan TIHANI VILLA.
Keluasan die pon besar..siap boleh bawa family lagi 1 kot.
Tapi tak berapa best tang tv kat tengah2 tue sebab anak-anak panjat...
So far alhamdulillah...anak-anak behave lak...
baby pon nyenyak tidur sebab tv pon tak kacau die kan...
Depan tv tue kiteorang bentang toto lagi...hahahaha

Kat sini peraturan tak ketat pon...ko nak bawa berapa orang pon ok jer...tapi bantal spare hanya disediakan 1 sahaja...
Nak lebih bayar k.

Tak sabar nak mandi la tue...
Hahaha...Bangun tidur awal pagi k..kul 7 pagi dah bangun..terus terjah pintu...
Korang tgok lah tue...siap tunjuk-tunjuk lagi.

Cara Jasmin..pagi-pagi tue terus kemas beg...siap-siap masukkan dalam kereta...
Pastue g breakfast...dan terus berenang kat water park tu sampai depa semua penat...hahahahaha...
Pas tue..terus mandi kat toilet yang disediakan dan confirm dieorang dalam kete FENGSAN!!!!


Permandangan dari bilik Jasmin....

Sebelum pergi breakfast....Taksabar nak mandi lah tue...

Walau apae pon still ade Pro n Cons juga kan...

Jasmin senaraikan segala Pro n cont tu la:


1. Peraturan kat sini tak berapa nak ketat pon....berapa orang korang nak sumbat dalam satu bilik tak kisah pon...siap nampak dieorang ade bawa bantal, toto bagai...hahahahaha....

2. Sebab korang kalau beli siap tiket water park tue ikut pada kadar bilik...macam bilik untuk 2 orang akan dapat tiket 2 orang dan klu beli breakfast 2 orang juga dapat...
---Kalau beli tiket waterpark lain (asing) kene beli setiap hari tau...sebab akan bertukar warna. Kalau beli yang dah siap2 dapat masa cek in tue boleh masuk 2 hari la kite..pas cek out pon still boleh masuk lagi water park tue.
Harga untuk dewasa RM22
Harga untuk kanak-kanak RM16 (90cm kene baru kene bayar)
Harga untuk dewasa (Berumur 55 tahun ke atas)RM11

3. Tuala tak disediakan untuk ke waterpark...kalau nak kene bayar RM10 -->RM5 Deposit RM5 sewa towel.

4. Parking adalah penuh sikit lagi-lagi kat area kounter cek in/out tue....fuhhh azab. Tapi kalau nak parking 2 tingkat ade jer...TAPI Jauh la sikit...hehhehehe

5. Kedai makan berlambak akat area berdekatan Hotel nie..so tak perlu risau la k....

Itulah percutian paling dekat setakat nie...hahhahaaha...
Semoga dapat info yang berguna dari apa yang Jasmin coretkan...

No comments:

Post a Comment