Tuesday, March 29, 2011

Suka duka My Wedding Day.....(Part 1)


Pada suatu hari.... ada seorang puteri menantikan kedatangan puteranya....

Aduih....cewah........... nak bermadah...bercengkerama pulak kat cnie....

huhuhuhu..........

Banyak suka dan duka sepanjang majlis Jasmin tau....

Korang nak dengar cter suka ker duka????


kiter cter yang duka dulu yerp.......


Bab 1:


Semua orang tahu yang event kita buat takkan 100% berjaya...

Betul x B2B???

(tanyer walaupon tahu jawapan mesti lain2 kan...kan...kan..)

Macam majlis Jasmin lak....


cabaran masa nikah.....

dah nak dekat pukul 3pm...tapi mak andam tak sampai-sampai lagi...

mak pon dah bising....jasmin pon kol la mak andam nie...

rupe-rupenyer mak andam sesat...

nk dekat kul 4pm baru sampai....


ape lagi cepat2 bersiap2.....

kul 5pm Tok kadi dah ketuk bilik......

Tanyer Jasmin dah siap ker lom?


Alamak....ape lagi berpeluh2la Jasmin nie.....

Nasib baik tok kadi sporting.......


Alhamdulillah....pastue segalanya berjalan lancar....

dan kami selamat diijabkabulkan...AMIN.....



Bab 2:


Sebelum malam berinai...Jasmin ader buat tukar2 baju....

ader 1 baju Jasmin tak sempat nak pakai....

baju Gaun.....Cedihnyer.....

Myhubbby ckp xper....jgn sedih........

Tapi hati still sedih.....


tapi malam berinai...berjalan dengan lancar....

Cume satu jer kurang....

Mercun yang Jasmin simpan leh lak xjumper.....

Aduih....kalau tak mesti meriah......


Bab 3:


Bersanding pada hari Sabtu (12 Mac 2011)....

Mak andam pon datang lewat.....

Adiuh...sakitnyer hati......


Pastue 1 jer yang Jasmin x suker....

Veil dier fashion lamer....

Xbesh gler.....tapi apakan daya......

Guner jer la....


Bab 4:


Seminggu sebelum wedding-day...Jasmin terasa penat sangat2....

hanya tuhan jer tahu betapa penatnyer....

bayangkan dalam 5 hari jer Jasmin leh Lost Weight 5kg....

Wow...Suka!!!!!!!!!!!

Tapi....Penat....


Tak kisahlah...yang penting apa yang dirancang dapatlah dijalankan.......

Dan Jasmin & Aieman dapat disatukan sebagai Suami-Isteri yang sah....

Dan dikurniakan Anak2 yang soleh dan solehah.....

No comments:

Post a Comment