Monday, October 22, 2012

Firas mogok makan....huahua

 
Sejak sebulan yang lalu...
(cettt skema glozz)
Firas mogok tak nak makan....
Aduh...selalunyer kalau makan Firas akan habiskan 1 mangkuknyer.
Tapi kali bile nampak jer mangkuk die..
terus paling...kalau pakse juga..
alahai menangis macam mama dera dier soh makan...
 
Ya Allah...dah naik pening kepala nie...
sampaikan Jasmin dah try macam-macam termasuklah bagu puree buah epal yang Firas suka sangat-sangat pon dah tak mau...
Hati sape yang risau kan...
sampaikan Jasmin buntu dan tak tahu nak bagi per kat Firas....
 
 Secara tak sengaja....
Jasmin tumisla buat sup ikan tuk Firas...
Mula-mula bagi Firas rasa kuah dulu...
Macam biasa Firas akan ketap mulut dier kuat-kuat.
Tapi Jasmin paksa juga....
Alhamdulillah...Firas siap minta lagi...
Sampai kene tambah kuah sup tue...
YESSS....FIRAS SUKA...
 
Esoknya Jasmin buat la lagi sup ikan tue..
Seperti sebelum nie, Firas tutup mulut kuat-kuat..
Jasmin paksa makan bagi Firas rasa sup ikan tue...
Tapi malangnyer...sup tue tak laku la pulak.
Mood sedih tau...
 
Jasmin tak putus asa, Jasmin try macam-macam manu tuk Firas tapi sume tak nak...
Sehingga satu hari, Jasmin dan hubby gie makan kat Pizza,
Macam biase kan ader roti yang sapu ngan Garlic batter ,
Jasmin bagila kat Firas makan...
(hahaha kantoi bagi baby makan makanan yang ader MSG, tapi apakan daya)
Ya Allah, Firas suka sangat makan roti tue sampaikan habis 2 stick.
nie la rotinyer...
Terus Jasmin dapat idea buat roti jem...
Sila posingkan kepala anda...
Bahan-Bahan:
Roti
Unsalted Batter
Cara penyediaan:
Sapu roti dengan unsalted batter pastue masukkan jer dalam Microwave.
Senang jer kan...
Dah 2 hari Firas makan roti jer...
Tak perla janji anak mama dah boleh makan..
Mungkin Firas dah bosan asyik makan bubur ngan lauk jer kan...
kali nie nak berubah jadi owang putih jap..
Hahaha...
Minta-mintala selera makan Firas bertambah...
Firas berat kurang..asyik atas line jer...
mama risau k...
Alamak terlalu panjang lak Jasmin bercerita...
oklah...Daaa


 

5 comments:

  1. heeeee, x lama lagi, mesti turn kite pulak merasa anak x mo makan da bubo ke, segala puree ke... adoiii, nti klu my Hana da pndai mogok mkn, i nk try la wt resepi u ni.. hihihi ;)

    ReplyDelete
  2. Thanks for that awesome posting. Useful, and it saved MUCH time! :-)

    ReplyDelete
  3. You guys did a great job spending your time to create this article! If I had to explain my emotions about your website in only one word ? it would be WOW! Thank you! P.S. Subscribed for updates!

    ReplyDelete
  4. What a very informative site, I have found alot of very useful information here and still have a lot more to read. Thank you very much for the time and effort you have put in....

    ReplyDelete