Monday, July 6, 2015

Pregnancy:: Alhamdulillah Sudah Tahu EDD

Mesti korang tertanye-tanye napelah Jasmin sendiri pon tak tahu EDD...
Selalunyer dan kebiasaan nyer seorang perempuan akan mengalami period kan..
Barulah tahu kitaran haid kita ok atau tak?
Betul tak?
tapi lain sangat dengan Jasmin tau...
Buat pengetahuan korang, Jasmin tak pernah period sejak melahirkan Firas Muslim lagi...
Sejak kire-kire 3 tahun yang lalu...
Bila Jasmin bagitau macam tue..semua nurse-nurse kat KKIA terkejut...
Hehehehe......
Ceritanyer begini, Jasmin kan pas bersalin Firas Muslim terus fully breastfeed die, 
Pastue pregnant ke-2 pon tanpa disedari dan lambat tahu..sedar-sedar jer dah gugur.
(Sob...sob...takde rezeki)
Pastue pregnant ke-3 sebulan lepas gugur tue...
Haru kan...
Pas bersalin Firzana Nur Milliya, Jasmin tanderm nursing Firas Muslim dengan Firzana Nur Milliya sehingga umur si Firas Muslim 2 tahun 11 bulan...
Wean off Firas Muslim terus la pregnan kali ke-4 nie...
Hahhaha..Panjang tak?
Yang penting non stop menyusukan anak...
sekarang pon Jasmin masih lagi menyusukan Firzana Nur Milliya..
Insyaallah selagi terdaya; Jasmin akan teruskan dan selagi susu masih ada Jasmin teruskan penyusuan....
So, korang yang kat luar sana tue jangan ingat bila kita breastfeed jer, pengasilan ovulation tak kan berlaku ok...
Percayalah pada Tentuan Allah S.W.T
Dialah perancang sebaik-baiknya.
So, Bulan 5 hari tue aku ade buat 2x scan dekat private dan juga di KKIA
Mase buat kat private dan juga dekat KKIA, EDD yang scan tue sama ...
maka KKIA terus deside untuk memilih tarikh
15 NOVEMBER 2015
sebagai EDD Jasmin..
Walaubagaimanapon, 
pada minggu ke-28 nanti Jasmin kene scan balik untuk re-confirmkan EDD tersebut..
ALhamdulillah...
Lega dah!!!
Selalunyer bile jer orang tanye berapa bulan, Jasmin main belasah jer cakap..
hahahaha...sorry ye korang..
oklah...daaa

No comments:

Post a Comment