Thursday, October 15, 2015

Belum Siap Kemas Barang Baby!!!!


35Weeks!!!!
Hah !!! Baru terhegeh-hegeh nak kemas barang....
Entah la nape MALAS sungguh nak kemas barang....
Almaklumlah rumah mak ngan rumah jasmin tak jauh pon...adelah dalam 20-30minit jer...
Kawasan Muar jer pon...

Minggu lepas baru jer settle kemas barang baby...
Dah selamat hantar kat rumah mak pon...
tetibe baru teringat nak ade barang yang tak masukkan lagi....
Wet tissue yang beli masa pureen warehouse tahun lepas ade lagi 1 kotak...
Ade lagi kat stor tue....lom terjenggah lagi...
sabun basuh baju baby...

erm...barang untuk "BERPERANG" a.k.a. Penyusuan seperti pum M1, Lacte , Spectra Dew (lom kenal pasti nak bawa yang mane)

Yang jenama Pureen Manual dan Bateri dah selamat bagi sedekah pada yang memerlukan....
Subuh tadi, sebelum gerak g kerja, 
sempat la juga masukkan baju-bajan mak nyer pulak....
tue pon malas nak pergi amik segala pad dalam bilik lagi 1...
Ya Allah..tak tahulah nape ntah malas sangat sekarang nie...
Semalam pon husband dah tanye, 
"Ayang, mane letak madu, kurma ngan air zam-zam?"
Glupppp!!!!!
 Ya Ampun....lom sediakan...
Ape lagi tgok kat peti ais cari botol ubat lama Firas nyer, 
Basuh!!!
Kering jer memang terus kene letak madu...
terus packing sekali ngan semua barang nak bawa g spital...
Sebenarnyer, beg mama ngan baby dari minggu lepas dah masukkan dalam kete siap-siap...
Sebab doktor dah sound baby dah kat bawah dan kebarangkalian untuk melahirkan baby awal... 

hewhewhew...

Malam nie nak tak nak kene lah kuatkan semangat untuk sterilkan botol-botol baby...
tungku panas pon lom amik lagi...
malam nie gak kene kerah hubby tolong, sebab esok die dah g belajar kat Skudai...
Jasmin lak duduk umah mak 2 hari....
GAMBITTTT!!!!!

No comments:

Post a Comment