Saturday, October 17, 2015

Family::Sambung Belajar??

Korang mesti tertanya-tanya kan...
Aik takkan dah preggy pon nak sambung belajar???
Bukan Jasmin la...tapi Mr Hubby yang sambung belajar...
Panjang ceritanyer....
Kalau dipendekkan cerita dah 4 kali mohon sambung belajar full time tak dapat..so Mr Hubby decide untuk belajar secara PJJ di UTM Skudai...
Jauh tue UTM Skudai dari Muar...
Dalam 2.30jam perjalanan...
Wajib ikut highway 2 lorong tue ye...
Kenapa pilih Utm Skudai...sedangkan kat jarak perjalanan ke UTM Semarak lagi dekat...
Sebenarnya....kalau korang tak tahu atau terlupe...
Johor cuti pada hari Jumaat dan Sabtu...
Nak tak nak terpaksalah ke Skudai tue....huwhewhew...
Dah masuk sebulan lebih hubby belajar...
Dengan keadaan Jasmin sekarang nie dah tinggal menghitung hari jer untuk bersalin...
PENAT???
Of corse!!!
Dengan 2 orang kanak-kanak yang super duper aktif...
Dengan sekarang nie perut semakin membesar...dan cepat penat...
Tapi...alhamdulillah...semuanya dipermudahkan....
Time Mr Hubby g belajar, Jasmin akan menumpang di rumah mak.
Sabtu...selalunya dalam jadual hubby abis belajar kul 11 malam...so malam tue kiteorang tidur rumah mak jer la....
Ahad, baru gerak balik rumah sewa dan kaki tangan kene berjalan seperti lipas kudung untuk kemas rumah...basuh baju dan sewaktu dengan nyer la...
Oppsss...Jasmin kerja ikut time melaka k....cuti sabtu dan ahad....
Oklah korang...doakan daku supaya hubby dapat temankan daku semasa bersalin nanti...
Mak sooooo nerveouse walaupon anak nak masuk 3 orang...
Ok...daaaa
Multipurpose babah!!!

No comments:

Post a Comment