Friday, September 23, 2016

Bilik Mainan::Kemas atau Bersepah?

Hari nie Jasmin nak membebel mengenai bilik mainan anak-anak-anak Jasmin
(Tahulah anak ade 3 kan...tak yah nak mention sampai 3 anak tue kan...hahahaha)
Jasmin memang dah lama set kan bilik ke 2 tue sebagai bilik mainan plus ade computer..so jasmin pon boleh buat kerja sambil tengokkan budak-budak nie sekali...
Aieman pon selalu gune untuk solat sekali...
So...kire bilik serbaguna la juga kan....
Disebabkan anak-anak Jasmin masih tidur dengan mak pak die sekali...
So Jasmin masih anggap bilik tue sebagai bilik mainan la kire...
Bile firas dah boleh training untuk tidur sendiri barulah nanti Jasmin olah balik bilik mainan tue nanti.
Buat masa sekarang nie..biarlah semua mainan kat situ..
Owh ye...jasmin letak semua peralatan homescholling pon kat bilik tue juga...
Bile-bile dieorang nak main...mainlah...
Kalau nak cerita pasal bersepah...memang Jasmin tahankan mata nie jer...
Sape tahu dulu-dulu barang sepah sikit jer Jasmin dah sakit mata...baju tak berlipat pon sakit mata...nie kan pulak mainan oiii...
Sejak ber-anak 3 nie serius...dah tak mampu nak kemas mainan setiap hari setiap masa...
Nanti kita kemas ruang tamu...dieorang nie memunggah mainan dalam bilik...kemas bilik mainan dieorang bawa mainan ke ruang tamu atau ruang makan...
So, kalau free n dan bile mata dah terlalu sakit tengok mainan barulah Jasmin kemas...hahahaha.....
Lagi satu, wujudnyer bilik mainan nie bukan per tau...manelah tahu tetibe kita dapat tetamu...ape lagi cepat-cepat kemas dan letak mainan semua dalam bilik mainan. Tutup pintu...
..SETTLE..
Jangan tiru tau...nie gaya orang yang memang tak sempat nak sentiasa rumah kemas....gitu...
Tada....nie lah time bilik mainan tue kemas
Nie pulak time bersepah...lap peluh oiii
Biarlah gambar berbicara...
Kome tengoklah sendiri rupa kejadian...
Ahkak dah tak kuasa...
Oklah...sampai sini saje...
Byeee...

No comments:

Post a Comment