Tuesday, October 11, 2016

NYX vs SILKYGIRL LIPMATE JUNKIE

Kalau korang nak tahu 
Jasmin kan agak gile mencari lipstik yang memenuhi citarasa kekdahnyer...
Kalau dolu-dolu mase zaman belajar nie just pakai lipice jer...
Sejak dah kawen try pakai lipstik...
Eh...lambat naw perkembangan jasmin dengan lipstik nie tau..
Mula-mula jenama yang Jasmin pakai adalah AVON!!!
Sape tak kenal jenama AVON nie...
memang die bukan tak amik tahu langsung la pasal kecantikan macam lakiku juga...
hahahaha...
Pastue terus skip la kan...
Kalau tak silap..tahun lepas geng Gojes buat pre order Lipstik NYX...
Sejak dari situlah Jasmin dah jatuh hati ngan LIPSTIK NYX nie...
NYX ORIGINAL ok!!!

Pernah jer beli NYX tak ori tue...murah RM10 jer dah boleh dapat...
Tapi dari segi kualiti dan ketulenan die memang tak sama dengan yang ORIGINAL
So, nak puas hati BELI ORIGINAL ok!! 



 Nie Jasmin punye..dah lama beli sampaikan dah pudar pon...hahaha
Jasmin pakai Lipstik NYX ANTWERP dengan AMSTERDAM..
Kalau nak kelainan, Jasmin suke campurkan 2 warna nie..
Lagi satu yang best tentang Lipstik nie ialah TAHAN LAMA dan TAK MENGERINGKAN BIBIR.
Sayangnyer yang ANTWERP tue dah abis...so tgok semua kat IG mahal sangat..tak termasuk postage lagi.  
Ok fine, cari alternatif.

So, mase belek-belek barang kat Watson nie, Jasmin terkenan dengan Product SILKYGIRL...
Terus rasa jatuh hati...
Tapi sayangnyer selalu sangat habis stok.
Sampai dah satu tahap tue, 
Soh cashier simpankan untuk Jasmin ok..

Akhirnya penantian 2 bulan tue berakhir bile  pihak Watson call...
Pergh macam dapat intan permata wei...
Tada..hasilnyer Jasmin beli 2 jer. 
nie pon susah sangat nak mencari.
nie warna yang terdapat dalam Junkie nie...cantik-cantik kan....
Alhamdulillah, 
Sekarang dah selesai masalah...

hihihihi...

1 comment: