Wednesday, April 19, 2017

HAPPY BIRTHDAY TO ME:: MEMANG HAPPY ALHAMDULILLAH



14 APRIL 2017 (JUMAAT)

Jumaat yang penuh berkah...
Ya Allah....terima kasih di panjangkan umurku untuk aku berbakti kepada kedua ibu bapaku, kepada keluarga ku juga kepada suamiku....
Mesti korang tertanya apa yang aku lalui hari sempena hari kelahiran ku...
Korang pk aku dapat hadiah ker?
Ucapan dari kesyangan untuk wish happy birthday....

JAWAPAN :: NON HADO!!!!!

Suami ku bukan jenis romantik-romantik ok....
Jangan Harappp....hahahaha
Ok lah cerita kat sini....

Minggu lepas aku dengan laki aku buat ujian darah...
Yezza..kami memang buat UJIAN DARAH SETAHUN SEKALI...wajib...
Tapi sapa yang rapat dengan aku mesti tahu Mr Hubby terkena penyakit "MISTERI"
 Aku panggil "MISTERI" sebab macam-macam buat UJIAN ker...TEST ker..siap CTSCAN tapi hampa...

Ujian darah under PATHLAB
Macam-macam ubat makan.....sampaikan MyHuBBy struggle sehingga setahun lebih...
iye...satahun lebih bukan satu masa yahg singkat ye...
Penuh dengan onak duri....
Selama tue juga ko kene buat kerja dr kerja hakiki, uruskan rumah, uruskan anak-anak-anak, uruskan kereta ker belanja jer...semua ko buat sendiri...
(macam ko hidup sorang-sorang kat muka bumi nie perasaan tue)

PENAT...

LETIH....

Semua tue untuk pulihkan laki aku....

Oklah...aku akan cerita detail mengenai Penyakit "MISTERI' laki aku tue next entry...
Pada JUMAAT 14/4/2017 result darah laki aku dengan aku telah siap dan berjumpa dengan doktor Rohani dari Poliklinik Utama. 

Mula-mula aku kene interview dulu....dari result darah tue Alhamdulillah aku ok cuma yang tak best adalah ASID URIK aku tinggi...

Result....Haiyakkkk asid urik tinggi
Maybe faktor umur juga, so aku di nasihatkan supaya kurangkan makan kekacang, makan seafood, daging dan makan yang berasal dari lumpur....
Terus ZASSS kepala aku terlintas SIPUT SEDUT MASAK LEMAK!!!

Sobsobsob...
OK bab aku settle....
Pastue laki aku pulak...
Doktor terus kuatkan suara....
"NEGATIVE!!!!"
See!!!! NEGATIVE!!!!
Tercengang kami laki bini....
So Doktor terus bagitau KUMAN yang menyerang laki aku dah xde....Habis....
Perasaan aku macam tak caya...caya ...eh....
BLUR....

Allahuakhbar.....

Itulah berita yang aku tunggu selama nie...
Selama setahun lebih aku tunggu untuk nak sihatkan laki aku....
ALLAH!!!!
Pas jumpa doktor aku terus ajak lelaki minum kat OLD TOWN (alo dekat jer ngan klinik)
Aku cakap benda yang aku tunggu selama nie...terjadi bila birthday aku....
Air mata aku tumpah masa aku cakap dengan laki aku...
Gembira tak terkata....
Senyyuman bersama air mata kegembiraan.....
Allah...macam tak percaya...
MAGIC yang Allah turunkan pada birthday aku....
Petang tue macam biasa aku amik anak3 aku cuma aku cakap balik lambat sikit pas maghrib baru sampai rumah....
Rupanya laki aku buat surprise...
hua....tak pernah laki aku buang tebiat sampai mcm nie sekali...
JUJUR...TAK PERNAH HARAP DAN TERFIKIR
Walaupon kek coklat Secret Resepi dengan Pizza Dominos buat aku terkejut...
Alhamdulillah....
Allahuakhbar...
Semoga kami tetap bersama-sama samada susah atau senang...
Doakan kami laki bini...
Ameen.......


No comments:

Post a Comment