Monday, 11 March 2019

SELAMAT ULANG TAHUN PERKAHWINAN KE 8!!!

Assalamualaikum

11 MARCH 2019

Hari nie genap 8 tahun perkahwinan aku dengan hub...
Rasa macam lama jer..
Macam dah berbelas tahun kawen dengan die...
Eh....hahahhahaaha

Yelah...mane tak nyer...asyik-asyik jumpe jer kan..
Walaupon sekarang dan 2 tahun lepas seminggu seteret baru nampak muka...
Sape yang tak tahu, Aieman nie geng "STANBY",
So, seminggu kalau die stanby memang la tak jumpe wei...
Walaupon stanby dalam daerah yang sama....

Seminggu dei free lak pon tak jumpe sangat...
dah kene buat shif load...
So, bile masa "ME TIME" aku ngan die..
hhahahahha....
Cer teka!!!

Tentulah time waktu pejabat...
WAKTU REHAT barulah kiteorang dapat makan sama-sama pon dah 'heaven' pon rasanyer...

Kadang-kadang tak kisah pon kalau die bawa kawan sekerja die sekali...
Aku pon dah biasa dengan kawan-kawan die...
Memang semua dah kenal aku ngan laki aku akrab semacam....
walaupon dalam opis...

Kalau time die stanby then, anak-anak aku semua nak jumpe babah die;
Aku sanggup makan kat kantin TNB tue jer..
Ape de hal...

Aku jenis tak kisah pon kalau ade jalan aku dapat 'ME TIME' dengan cara kami sendiri.
Kalau orang luar tengok kami nie macam belangkas.
Ye lah beb, kat umah pon susah nak jumpe, kat luar pon kami sanggup jumpe.

hahahaha...

Untuk tahun nie, Aieman pon start sambung belajar lagi,
So, masa tue jadi makin ketat lagi!
Takper...susah-susah dulu, insyaallah senang kemudian.

Doakan kami kekal bahagia sehingga ke JANNAH!!!
Amin.

TEROBEK GAMBAR LAMA....
Jangan pandang lama-lama....
Aku kenal dengan Aieman dari tahun 2004 lagi..
Aku memang ingat tarikh keramat kiteorang
28/12/2004
&
11/3/2011
Sebabnyer kedua-dua tarikh tue adalah tarikh TSUNAMI

28/12/2004 tsunami acheh
11/3/2011 tsunami jepun

Insyaallah takkan ade tsunami dalam kehidupan kami.
Bile aku pikir-pikir balik, dah lama sangat kami tak gaduh.
Gaduh kecik ke gadoh besar ke dah takde.

Ke sebab kami semakin matang dan faham perangai bususk masing-masing. hahahahaha

Abaikan jer lah.
Yang penting aku masih sayangkan keluarga kami...

Ya Allah,
Rahmatilah keluarga kami nie.
Berikan kenikmatan atas rezeki yang kau berikan.
Ya Allah,
Jagalah keharmonian keluarga kami.
Jagalah orang-orang yang aku sayang.

Amin YRA.........

Amin....





Reactions:
This entry was posted in

0 comments:

Post a Comment