Saturday, November 17, 2012

Perihal WALKER

Waaa.....dah bersawang blog Jasmin...
Maklumlah...musim hujan kan...
eh..naper lak ngan musim hujan?
hihihi...
Sebenarnyer mood dah kelaut di tambah lagi wifi yang tak berbayar...
(hahahaha kes adik main tenet jer tak nak belajar)
Dah-dah kelaut lak cter.
Kali nie Jasmin nak kongsikan pasal walker...
Ramai yang tahu walker nie ader PRO and CONS dier..
So tepuk dada tanya selera..
Setelah meneliti dan pikir sebaik-baiknyer..
Jasmin mula pakaikan Firas WALKER sejak 5bulan lagi...
Disebabkan Firas sudah tegap dan sudah mula menunjukkan sikap-sikap yang agak agresif ditambah lagi akal yang panjang...
(hehehehe)
Nak dijadikan citer, mula-mula memang Jasmin tak nak pakaikan Firas walker..
tapi disebabkan Jasmin start nak memasak (eh masak ker)
atau nak buat keje umah...
susah sangat nak kawal Firas...
Aduhhh...memang terpaksela meggunakan khidmat WALKER tue.
Kat luar rumah

seronok sangat...

time to playing...
Tapi sejak Firas start nak merangkak...Jasmin semakin jarang gunakan walker...
Just masukkan kalau perlu contohnyer macam nak buat kerja rumah la...
kalau tak memang Jasmin biarkan jer dier. 
Just pantau jer.
Tapi nak dijadikan cerita...
sejak Firas dah start belajar berdiri...die dah taknak masuk dalam walker...
Biler Jasmin masukkan jer...terjerit-jerit macam kene dera ngan mama dier...
Last-last sampailah ke hari nie, Umur Firas start 9 bulan dah tak berWALKER lagi.
Habit Firas sekarang nie menolak bumbo seat ker...walker tue ker...
Mak cakap Firas tengah belajar memapah.
memang sekarang nak makan pon tak menyempat hokey...
Agak-agak boleh kurus tak? hahahha
tapi seyes berat Jasmin turut 3kg...hahaha penangan Firas yang sudah melasak.

MORAL of da stories: 

Anak anda akan tahu sendiri bila dia perlukan sesuatu atau tidak.
 jangan memaksa anak anda jika tak nak buat apa yang kita suruh. 
Jangan biarkan anak anda main tanpa pengawasan.

3 comments:

  1. cam beshh jer firas dok dlm walker..
    tp biler makin besar makin melasak, biasa ler tuh..
    tak sabar tunggu zahin melasak jugak
    leh turun 3 kg gak! motippp!! (nmpk sgt iols sedang gemoks) huhuhu

    **baideweii salam kenal^^_

    ReplyDelete
  2. aty pon pakaikan qaleef walker awal..dan sekarang..qaleef makin sangat lasak..tak boleh biar..jadi aty akan letak dalam walker ni biler terpakse tinggalkan tuk masak or mandi..:)

    ReplyDelete
  3. betul tu setuju... kita tak boleh nak paksa anak2 kita... mereka sendiri yang akan buat kalau mereka nak... hihihi comei je firas...

    ReplyDelete