Friday, November 30, 2012

Transformation Bottle

Hye sume....lama kan jasmin tak tulis kat blog...
sedangkan dalam kepale nie macam-macam nak tulis...
banyak entry tertangguh.
termasuklah entry nie...
hahahaha....(*__*)
Kali ni Jasmin nak share pengalaman Jasmin menggunakan bottle susu..
Yerp..memang diakui...selama Jasmin Breastfeed Firas...
Bottle susu tue merupakan musuh utama tau...
Geram sangat. Kalau adernyer mama dier depan mata..
Kim salam n BYE BYE pada bottle susu...
Bila 1st time cuba guna botol susu nie, Jasmin kenalkan Firas macam-macam jenama puting...
Bermula dengan puting Pureen (banyak dapat freela katakan) tak jalan...
Puting Dr baby banyak orang refer ok..tapi my baby tak ok yee...
Pastue start la kepada jenama yang mahal...NUK, AVENT, PIGEON, n etc..
Ok sume tak jalan...mama dah poning...
Last-last ader expo kat Midvalley, belila bottle MAM..
Alhamdulillah..berjaya DENGAN SYARAT BUKAN MAMA BAGI k...
Tapi kalau mama dier ader memang dah tak pandang pon bottle susu nie..hehehe
Bile Firas dah masuk 6 bulan, Jasmin cube lak sippy cup...
Yup..memang teruja sangat sebab Firas takde masalah confius puting...
main bedal jer...
Tapi yang tak tahannyer...Firas suke gigit puting tue sampai bocor..terpaksalah tukar puting lak.
Nie la sippy cup Firas

Tapi bile Firas dah mula akal panjang...
Pantang bila mama dan babah minum pakai straw...
Mula-mula memang kelakar sebab bila sedut mesti tak dapat nak minum..
Hubby lagi suke kacau anak dier minum pakai straw...
Tapi bile dah berjaya sedit pakai straw amik ko....
sume minuman kiteorang dier nak... (padan muke kiteorang)
So terpaksalah misi mencari jenis straw lak...
sekarang Firas makin eksyen yang puting dah tak nak... nak staw jer.
EBM pon Jasmin masukkan yang straw gak...
Ok lak...so layan kan ajelah.
Nie la botol Firas....yang MAM vs Straw...
So..ape yang Jasmin dapat katakan kat sini adalah kita yang membentukkan anak-anak kita
Jadi Sayangilah anak kita...hihihi
Oklah nanti Jasmin share lagi pengalaman Jasmin k...

1 comment:

  1. same ngan anak aty tak nak pakai botol sebelum nih...ni dah makan..bagi air masak dalam training cup..tapi tak suker sebab tumpah2...jadi ritu bagi pakai botol..die nak pulak...yang pelik..air masak jer..kalau aty isi ebm dalam tu..die tak nak minum..pelik betulllll...!!! huhu

    ReplyDelete