Thursday, November 7, 2013

Jeng..jeng..jeng...BOY or GIRL???

penatnyer hari nie...
maklumlah ibu mengandung kene pergi site...
Lagi pon belom sarat sangat...
baru jer 23weeks kan....

Eh..bukan nie yang Jasmin nak cerita kan sebenarnya....
Jasmin dah buat cek up kat klinik KK Sungai mati masa 18weeks ari tue...
tapi seyes memang tak faham ape yang die scan...
Yang faham bila kita tanye barulah dia cakap...
ukur lilit kepala, tgok jantung, keadaan uri, panjang tulang paha dan tulang belakang....

Kalau kita tak tanye, agak-agak dieorang pon malas nak explain agaknyer kan...
Tapi yang tak best adalah...tak tahu lagi jantina baby sebab baby asyik dok berkepit jer...
dan yang paling tak best adalah tak leh print ye scan yang tadi di buat tue...so tengok jer la....

ishh....sape kata puas hatikan..

Mesti tak puas hati sebab yang paling utama kene tunggu lama hanya untuk berjumpa doktor sahaja tanpa check up...
 dan sebab ke-2 adalah susah nak faham atau penerangan yang sedikit atau basic jer tentang perkembangan bayi dalam kandungan...

walaupon dah nak masuk anak-2 still lagi rasa macam menggandungkan anak pertama tau....
inilah alasan kenapa hubby malas sangat-sangat nak teman bini die cek up kat klinik kerajaan...
Bukan kondem klinik kerajaan tau tapi kekangan masa hubby terlalu limit nak temankan bini die check up....

so...nak tak nak pergi sendiri sahaja la.....
nasib bini mu nie cekal tau...hahaha kalau tak dah berdrama swasta tau..
baru-baru nie check up kat Poliklinik Utama (memang klinik kiteorang suami isteri..hehehe)
barulah terjawab semuanye...

Jasmin check up mase week 22 hari tue...
Yezzzaaa.......anak mama tersangat aktif...
sampaikan kita leh nampak dalam scan tue die tengan bermain kedua-dua tangan mcm tarik-tarik tangan gitu....
pastue main tali pusat.... 
Ya Allah.....seronok sangat mama..sampaikan doktor pon cakap baby kamu nie aktif semacam jer..macam tahu-tahu jer mama die tgah tgok nie..
hehehe.......
jantina???
Yesss....alhamdulillah..sudah tahu jugak.
tapi Jasmin nak double confirm kan baru nak bagitau korang...boleh???
hehehe.....
nie la abang awak adik baby yang dah banyak sangat akalnyer...
buat mama ketawa jer...kadang-kadang jadi hulk juga...

3 comments:

  1. Itulah yg malas ny kn dkt klinik kjaan. Knp la mcm tu. Sobs!

    ReplyDelete
  2. kk sg mati oh my kg! !!...take care jasmin

    ReplyDelete
  3. Bagus baby aktif...tanda yer sihat

    ReplyDelete