Saturday, March 15, 2014

Pengalaman bersalin anak ke-dua --->PART 1


Tanggal 25 Feb 2014 lahirlah bidadari syurga yang di beri nama 

FIRZANA NUR MILLIYA BINTI MOHD NORAIEMAN

Alhamdulillah.......

36 weeks sebelum kelahiran:

Masa nie Jasmin dah malas-malas nak masuk opis. Bila ade keje jer memang cepat-cepat abiskan time tue jugak. Kalau kene keje dalam kete pon jasmin akan make sure keje tue siap sebelum balik rumah. Ye lah dah nak penghujung pregnancy nie, macam-macam boleh berlaku kan....masa nie pon dah start perut mengeras jer dan paling surprise doktor cakap baby dah engaged. Dinasihatkan supaya kurangkan berjalan...ade macam tue pulak. Doktor takut Jasmin lahirkan anak borderline pramatang. (ishhh menakutkan). 

38 weeks sebelum kelahiran:

Masa nie pulak Jasmin tgah giat handover keje. Yang peliknyer, bila nak handover, time tue la pulak makin banyak keje yang datang. (tak patut tau)....lastly, Jasmin handover keje dekat Melaka...Pas handover tue haruslah merayap mencari makanan yang best-best tuk anak tekak kan....Jasmin sempat tulis kat entry nie... (CLICK)....

Masa nie sebenarnyer dah berdebar-debar sebab abang Firas lahir dekat 37 weeks pada 12/2/2012....disebabkan edd yang sama dengan adik baby...maka mama terpaksa alert dengan tanda-tanda kelahiran.....oppssss..

39 weeks pada 24 Februari 2014:

Jangan tak caya...sepatutnya Jasmin tengah senang-lenang duk dekat rumah menanti tanda-tanda bersalin....tetapi bos suruh pergi site visit desebabkan takde orang nak kene attend. Hubby dah cuak!!! hahaha...jauh gakla..ke PAGOH nun sana....dalam 30-40 minit dari rumah....orang-orang TNB semua tanye...eh larat lagi ker nak pergi site visit nie....jasmin senyum jer la....hahahaha (terpaksa beb)... abis jer site visit dalam kul 1 tengah hari...cepat2 masuk opis dan buat pendua tuk orang yang kene buat keje....abis terus balik rumah dalam kul 3 petang!!! ko ade! (mak buyong letih tau).

25 Februari 2014:

Alamak...dah bangun pulak si kecik nie....nanti Jasmin sambung balik k!!!

dari facebook hubby.....Alhamdulillah. Sepasang.



2 comments:

  1. ok.. kne update smbungannye esok tau... xsabar...

    ReplyDelete
  2. Mencabar betul kerjaya jasmin ye...fuhhh kuat betullll...mmg bila ibu kuat sure aura kuat tuh sampai ke baby...alhamdulilah semuanya selamat

    ReplyDelete