Wednesday, February 19, 2014

Check up adik baby @38weeks

Alhamdulillah..tadi baru jer kejap check up adik baby dekat KK Sg. Mati.
sebenarnyer dah tak perlu kene scan pon tapi sebab berat adik baby pada minggu ke-33 hanyalah 1.3kg sahaja....
Terpaksalah repeat scan kat KK Sg. Mati.
(Selama nie check up dekat klinik desa Kesang jer)
Alhamdulillah, Adik baby dah berjaya mencapai target beratnyer...
sekarang extimated 2.6KG!!!
Alhamdulillah....
Hahaha...kadang-kadang nak tergelak pon ade gak sebab masa pergi scan minggu -33 tue doktor siap cakap tak payah nak diet-diet or kawal pemakanan sebab baby awak nie kecik...
Jasmin bagitau la kang makan banyak berat naik mendadak kene minum air gula...
Doktor tue leh gelak kan Jasmin...
erm...sabar jerla...
ok...sekarang setiap masa Jasmin makan tau....
tak henti mengunyah..
bayangkanlah...
berat minggu -33 adalah 62kg....
sekarang...67kg!!!
PITAM!!!!
makan puas-puas sebelum deliver...
hahahha...agak-agak bila lah Jasmin nak bersalin nie ek?
lagi satu...berapa lama nak dapatkan berat macam dulu...
50kg!!!
hahhaha....
PITAM LAGI!!!!
notakaki: baby dah engaged dan selalu kene braxon hicks...
semalam temankan Firas pergi playgroung kat Tanjung Emas, Muar..
Amik ko!!! sakit pinggang macam nak patah....
Doa-doakan Jasmin semoga dipermudahkan dan selamat bersalin ek...

2 comments:

  1. pitam 10kali pun.. tp kejenye nak makannn je kan..hahaha.... umie dh start nk selera makan... heeee

    ReplyDelete
  2. dah tgk gambar nih dalam IG....heheh mkn puas2 tau sebelum bersalin...umi Qi dulu melantak doriannnn tau beberapa jam sebelum bersalin...hahahhahaha agaknya panas terlebih tuh yg terberanak Qi hari merdeka...

    ReplyDelete