Tuesday, June 17, 2014

Pindah rumah! Penatnyer~~

Alhamdulillah, sekarang nie Jasmin dah duduk sendiri bersama keluarga kecil. 
Walaupon hanya rumah sewa...

Sebenarnyer husband jasmin dah start mencari rumah sejak awal tahun nie...
Sejak TNB mula pakai swipe card....
kalau tak memanjang jer lambat.

Jasmin tak kisah sebab xde punch card.. (opppsss)...

Oklah, sejak tahu husband nak cari rumah sewa, Jasmin duduk rumah kemaslah sikit-sikit...
tapi memang cabaran sungguh bila dah ada yang tukang mengemas sekali nie...
Kerja yang boleh siap cepat dalam 1 jam jer dah jadi berjam-jam...
hahaha...(takperlah anak)

Yang peliknyer walaupon hanya barang setakat dalam bilik jer...
tapi...bila nak angkut sampai kene naik lori..
angkut naik kete adelah dalam 5 trip..haih...pelik bin ajaib...mcm barang banyak sangat kan...
Alhamdulillah, Hubby dapat cari rumah sewa dalam bulan 2 hari tue...
Tapi masuk bulan 3...

Alamak, Jasmin mesti dalam pantang kan...
Tapi hubby kata takper...redho jer..

Jadi masa dalam pantang pon Jasmin sibuk mengemas oiii...
hahaha..cume takdelah nak mengangkat barang bagai, 
cuma masukkan barang dalam kotak jer...

Jasmin lupe nak amik gambar semasa barang pindah hari tue..sebab dah kelam-kabut...
pastue dengan bersepah lagi...
abis satu bilik penuh debu nan suci...
Jenuh tau nak mengemas balik....
Nie keadaan dekat rumah jasmin still dalam mood kekemasan...
Rumah mak lak...dah siap mop bagai...
Opps lupe, Jasmin tak angkut sekali katil, tilam, n almari juga meja solek...
senang, kang bila tdo rumah mak takdelah nak tido bawah pulak kan..hehehe...
Kat umah sewa tue bertahan lah ye...
tido hanya bertentangkan toto dahulu...
hehehe...
oklah...layan lah gambar firas membantu mamanyer mengemas...

rajinkan anak mama yang sorang nie...

see...apelah yang die gigit tue...

bertabahlah mama, haih....

2 comments:

  1. selamat berpindah.. mmg penat kan... tp nnt dh selesai.. lega yg amat....

    ReplyDelete
  2. hua..tak selesai lagi....makin banyak pulak nak mengemas...

    ReplyDelete