Thursday, June 5, 2014

Review Breast Pump Kesayangan Hamba

Korang, hari nie mendung jer....plus pagi-pagi hujan...
rasa malas tul nak pergi keje...
hahaha...kalaulah opis tue aku yang punye...heaven!!!!
Jasmin nak cerita ckit pasal breast pump yang telah berkhidmat sejak 2 tahun lepas lagi
Jasmin tak pernah kongsikan dengan korang breast pump yang telah banyak berjasa dan tidak pernah miss menjalankan tugasnyer selama 2 tahun 3 bulan nie...
Ada dua BREAST PUMP yang Jasmin pakai sehingga lah sekarang

1. Spectra DEW 300 Electric Breast Pump

Jasmin tertarik dengan jenama Spectra  nie sebab bila try dan test masa Expo mom & baby Fair kat Midvalley, Jasmin suka pada suction strength die Jasmin selesa sangat-sangat. Tak sakit dan bunyi die pon tak kuat sangat pon. Firas leh jer tdo lena kalau Jasmin pump sebelah die.
Lagipon Spectra nie pon boleh jer buat double pump. 
Cuma breast shield set kene beli asing..tapi klu tak pakai breast shield pon ok jer...kalau pakai lagi lembut gitu...

Lagi satu banyak sangat review yang mengatakan pump jenis nie memang heavy duty dan susah sangat nak rosak...(WOW!!!)

sejibik macam dalam gambar nie Jasmin punye...
Spectra Dew 300 Pilihan hati
 
Filter
   Gambar atas nie pulak Filter...Filter nie digunakan untuk elak backflow...memang superb. Jasmin dah gunakan dari Firas lahir sampai lah sekarang....Alhamdulillah tak pernah rosak lagi setakat nie...

Firas pijak pon ok lagi...
See....siap pijak lagi tau!!! memang heavy duty!!!
Sila abaikan ruang yang bersepah tue....Firas tgah mengacau mama nak buat keje!!!

2. Breast Pump M1 Spectra

Yang nie Jasmin beli masa dalam pantang anak ke-2, Firzana. Beli dengan sorang rakan. Murah jer....
RM360...
Dapat 1 set pump, double pump, dan cooler beg Autumn...
Macam dalam gambar nie...


Jasmin tak beli cooler pack sebab dah ade...
Jasmin suke spectra M1 sebab size die kecik jer, sebesar tapak tangan Jasmin nie...n terlalu ringan.
senang kot nak menghangkut dalam kete..Jasmin kan keje site. Banyak pump dalam kete. Lagipon bateri memang dah built in dalam kan.
So, memang sangat-sangat berbaloi beli.
 Jasmin memang statekan jenama SPECTRA nie sebab jenama nie menag serasi sangat dengan Jasmin.
Kalau ikutkan nak jugak beli madele freestayle tue, tetapi suction die terlalu lembut lak pada Jasmin..
Dan yang palling best pada Jasmin nie, adalah 2-2 jenis pump yang Jasmin beli nie senang nak dibersihkan...lagi-lagi yang Spectra DEW 300 tue...Just kene basuh valve, corong  ngan mambrane die jer...
Spectra M1 lak just basuh breast shield aka corong, valve  dan of course botol...
Maybe lain orang, lain citarasanyer...
Jasmin bukan complain tau, cuma nak bgtau yang Jasmin betul-betul serasi dengan Jenama SPECTRA nie...
Apa pon pilihan korang, mesti yang terbaik untuk anak-anak kan...
Keep it up mommy.
Doakan Jasmin berjaya meneruskan penyusuan ini sampailah Firzana umur 2 tahun k...
Nak sangat sama rezeki mcm abang Firas yang masih lagi menyusu mama nyer...
"Syusyu mama sedap!!"""
hehehee..
oklah bye...

4 comments:

  1. aslkm...
    best jgak entry awak ni... sebab Bet preggy anak 2nd ni dn tgh cari pump yg best and heavy duty hehehe... mula2 mmg terfikir nak beli medela freestyle tapi since spectra pun boleh bagi good effect, knape nak belanja besar kan :-)
    Bet pun kja, office hour. Guna medela harmony yg manual tu je... lenguh wei tangan utk bbrapa bulan mengepam hehehe tapi effect alhmdlh, cuma time tu je la sangat lama utk kosong kn breast kita 2 2 tu...

    thanks for sharing ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sebab baca....jasmin tak boleh nak pakai manual sebab memang tak kental tangan nie hah...hehehe

      Delete
  2. kawan you yg jual spectra M1 masih jual lagi ke? harga tu ok sangat tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry yang, kawan saya dah tak jual lagi la....sebab itu jual murah...

      Delete