Wednesday, August 12, 2015

Raya::Akhirnya Ada Juga Gambar!!!



Jeles sangat tau tengok kawan-kawan Jasmin beraya sakan...
Asal bukak jer facebook; sana-sini orang upload gambar raya bersama-sama keluarga...
Buka jer blog pon same...
Hampeh......jeleeeessssssss ok

Last-last pada raya ke-5...
Sanggup iron balik baju raya dan terus ajak husband g amik gambar kat kedai...
Mase tue dah terpk...naya jer pergi sekali kedai tutup...
haru beb....

Ah, tak kire!!
Yang penting nak gambar 1 keluarga gak....
FULL STOP...

kiteorang terus tuju kedai yang kat belakang Jusco Bandaraya Melaka tue...
sampai betul-betul depan kedai barulah nak call kedai tue...
siap book masa lagi sedangkan kiteorang memang dah ade terpacak depan kedai...
mehmehmeh!!!

Last-last nak tunggu selama setengah jam tue, mulalah merapu masuk kedai elektrik..
kengkonon husband nak beli cooler fan, nak bagi kat mak die....
Jasmin pon follow jer la sambil jaga askar 2 orang yang asyik nak main jer.....
Fuhh!!!! lap peluh mak!
Nie baru anak 2 orang, kalau anak 3 orang macam mane ek?

hahahahahaha....nahas!!!
Entah-entah silap hari bulan duduk rumah jer la jawabnyer...
Ish boleh ker? (sambil garu kepala)
Dasar kaki jalan.....

Oklah berbalik cerita gambar tadi, 
kedai tue kat tingkat atas tau kire tingkat 2 jer pon....
mase tengah amik gambar tue memang macam haru jugak lah....
Bukan senang nak handle budak yang baru naik nie...
Ade jer yang tak kene...

Takperlah..mak yang penting dapat gambar raya jadilah...

gambar raya kami!!!
Nampak sangat bertapa kembangnyer daku...hahahha
dengan si firzana nyer rambut.....aishhhhh

ok..abaikan....

Yang penting objektif tercapai...

Oklah...bye...

3 comments:

  1. Salam,

    My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@zalora.com.my

    Thanks :)

    ReplyDelete
  2. hahahaha yang penting dapat abadikan gambar famili dengan baju raya... heehehhe ok la tuh kan.. heheh

    ReplyDelete
  3. Assalam tuan/puan. Sila hubungi sy sekiranya memerlukan tukang renovat rumah dan pejabat.jenis pekerjaan sy memasang tile,plaster siling,wayaring,plumbing,sambung rumah,buat porch,grill dn owning,waterprofing,lantai vinyl dan wallpaper,landskap dan air terjun. Terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,cheras,puchong,semenyih,ampang,bndr sri putra,dan nilai.hubungi no sy 0192945175 or wssp sy 01129110298 (amir)

    ReplyDelete