Thursday, December 24, 2015

Kisah Bersalin Rare Katanyer....


Perghhh tajuk tak hagak....
Hihihi....

Kalau korang baca kisah kronologi bersalin baby Fikran nie...
Jasmin kene emergency ceaser kan....
Buat pengetahuan semua...
Jasmin czer bukan yang belah pakai pisau tau...
Tapi pakai laser...
Hahhaah...baru tahu sebenarnyer....

Oklah....
Sebenarnyer kalau ikutkan Jasmin memang untuk procedure bersalin normal tau...
Yelah...cube korang bayangkan...sampai spital dah buka 6cm....doktor sampai dah buka 7-8cm...
Progess yang tersangat cepat...
Tapi masa ctg tak cantik sangat...baby kurang bergerak...
Staff nurse jangka baby masih tidur lagi...tapi bila Doktor Ishaireen datang dan tengok graf ctg tue..die decide untuk pecahkan ketuban...
Yesss...pecahkan ketuban....
Maka terkeluarlah cairan hijau yang pekat...
Doktor ishaireen siap tunjuk kat Jasmin dan terus jalankan procedure emergency czer...

MAK NEBES!!!

Ok..ringkaskan cerita lah...
Masa dah masuk bilik ot, dah belah bagai...
Doktor angkat my baby...
Said "Jasmin look ur baby so amazing!!!"

Jeng...jeng...jeng....
Korang nak tahu tak?
Yezza...mesti nak tahu kan...

TALI PUSAT BABY TERSIMPUL MATI!!!

Rare tak...

Maaf sangat-sangat...
Sebenarnya Jasmin ade gambar real yang doktor amik...tapi atas faktor etika Jasmin tak boleh nak tunjukkan...

Ala...tak kisah kan....janji Jasmin gigih gak lukis untuk korang...hewhew

Alhamdulillah sangat-sangat...walaupon Jaskin czer...
Tapi


Kalaulah sekalipon Jasmin bersalin normal...
Kebarangkalian untuk uri tue putus adalah sangat tinggi...
Risiko uri putus...
Uri boleh tertinggal dalam perut dan terus naik ke atas...
Jasmin boleh kene tumpah darah dan juga risiko kehilangan nyawa...ALLAHUAKBAR...

Risiko pada baby juga...
Baby boleh lemas...lebam masa lahir sebab tak dapat oksigen masa kelahiran tue...
Tali pusat tue juga masa dikeluarkan tidak terlalu tight lagi...
Kalaulah bersalin normal....
Hahaha...korang pk lah sendiri...

Kes Jasmin adalah sangat..sangat...sangat jarang berlaku...
Sepanjang berkhidmat kay spital putra..doktor cakap jasmin nie kes ke2 die handle...
Kecoh sekajap wad 6 tue dengan kes Jasmin...
Patutlah dieorang tanye Jasmin macam blur-blur jer...
Hehehe...

Apa-apa pon dah selamat..
Alhamdulillah...Allah masih panjangkan umur Jasmin untuk menjaga khalifah-khalifah kecil nie...

Allahuakbar!!!

No comments:

Post a Comment