Wednesday, December 23, 2015

Kisah Nak Bersalin Tapi.....

Korang semua mesti tertanye kan....apelah yang Jasmin merapu nie....
What!!!!
Serius ok! 
Nie bukan cerita sinetron atau cerita dalam drama Tun Anas Mikael tue...
Mehla Jasmin story-mory k..
Alkisahnyer...dalam entry yang lepas-lepas kan ade Jasmin bagitau yang Jasmin terasa mild constravtion masa hari  Jumaat (30 Oct 2015)
 Hua...dah la hubby takde...
Kalau sape yang terlupe tue..meh Jasmin ingatkan yang hubby Jasmin sambung belajar PJJ kat UTM Skudai...

Jasmin bagitau mak yang ade rasa sakit sikit...
Mak cepat-cepat cakap soh baring jer atas katil...
Jangan bergerak angat... 
Kire kene jadi pasif la...
Anak-anak biar mak yang buat!!!

Ya Allah...hati seorang mak yang terlalu risaukan keadaan anak die nie....
Semoga satu hari nanti Jasmin pon dapat membalas jasa-jasa mak Jasmin...Insyaallah....

Oklah..berbalik kepada cerita tadi...
Jasmin kan kene tahanan supaya jangan bergerak sangat...
Jasmin berdoa agar tidak bersalin hari tue...
Jasmin nak sangat ditemani oleh husband nanti...

Sepanjang hari tue..Jasmin langsung tak call hubby...sebab tak nak die risau...pkus die ade mid term hari tue...
Alhamdulillah...Allah permudahkan...

Esoknyer terasa badan segar sedikit...tapi mak still tak bagi gerak sangat...sampailah hubby muncul pada malam.sabtu tue...
Barulah mak lepaskan anak-anak pada jasmin dan hubby...

Seksa???
Seksa sebenarnye menahan sakit constraction tapi nak pasifkan dari bersalin...

Kene banyakkan berdoa...

Kene tenangkan diri...


Alhamdulillah..segalanya dipermudahkan oleh Allah...


No comments:

Post a Comment