Saturday, August 11, 2012

Alkisah Tragedi 3ramadhan

Assalamualaikum...

Penat sungguh minggu nie dengan minggu lepas...
Ulang alik dari Muar-Melaka..
Tapi tak per demi adik tercinta kan..

eh..naper lak macam tue???

Sebenarnyer adik Jasmin accident kat Tanjung Agas masa nak pergi bazar Ramadhan..
Tak tahu la saper yang salah atau sape yang betul...
Dari citer yang di dengarla kan..
Adik Jasmin dengan 4 orang kawan-kawan dier sama-sama pergi bazar..
ikut line khas motor...
Tetibe kete nak masuk simpang (car wash) tak perasan adik Jasmin kat jalan tue..
terus ape lagi berdentumla.....
Adik Jasmin masuk dalam longkang konkrit besar...
Mengikut kata kawan-kawan dier, kete  tue tak bagi signal...
hah ko...(tahu lak perasaan Jasmin mase tue GERAAAMMM)

Nasib baik ramai saksi-saksi kejadian termasukla lawyer ader di situ secara tak sengaja
(Alhamdulillah di permudahkan)

Pastue siap ader paramedik, JPA, Bomba lagi..naik sesak jalan kat situ...
terus antar ke Hospital Pakar Sultanah Fatimah Muar,
Mase nie Jasmin tak tahu lagi sampaila ayah kol dalam kul 6 petang..
ape lagi berdesup la dari Melaka ke Muar.
Sampai muar dalam kul 8 malam terus gie wad4..

Ya Allah sedih nyer...
tak buat ape2 lagi...
Adik Jasmin dah sampai cakap haus-haus (posekan)
dengan baju dan badan berpasir lagi..
terus amik keputusan drastik tukar spital kat PUTRA SPECIALIST HOSPITAL, Melaka...
(yang tak tahan tue siap cakap kat Jasmin maybe kene tunggu 3minggu baru nak tgok adik Jasmin)
MENYIRAPPPP  DARAHHH!!!

Hah macam belangkas doktor-doktor tue buat report ko.....
tapi seyes dalam kul 12 tgah mlm adik Jasmin sampai jer kat PUTRA terus buat MRI (ala yang scan satu badan tue)

Tengok-tengok paha patah, tumit kaki koyak, pinggang pon koyak termasuk mulut dan gigi patah 3 batang...
Pastue terus pose lagi pagi-pagi terus masuk ICU...

Alhamdulillah dalam maser 4jam kat operation room yang mendebarkan adik Jasmin pon kuar..
tapi still kat ICU....hati nie hanya tuhan jer tahu...

2 hari kat ICU (hari pertama oksigen ader low ckit)
pastue baru transfer wad...

Skarg Jasmin tengah buat lawyer...tapi tak per demi adik tercinta...
Doakan adik Jasmin menang kes yerk kawan2...

sejurus selepas ICU-bius masih ader

nampak tak mulut tue..koyak tapi dah jahit

Tumit yang koyak pon daj jahit

nie la paha yang patah tue...

kayak kat lutut tapi tak serius sangat
Doakan yang terbaik tuk adik kesayangan Jasmin nie yerk....

Nota kaki: tetibe mood  nak beraya terbantut..ADAKAH???

1 comment:

  1. kakak ley bela nasib adik nanti..insyaallah..:) so raye die macamane..duk umah jer lah ek..

    ReplyDelete