Monday, August 6, 2012

Normal ker?

Perbualan diantara suami isteri:

Suami: ayang baby dah masuk 6 bulan...ayang lom datang lagi ker?
Isteri: Datang per lak nie?
Suami: Ala yang setiap bulan tue...(malu-malu)
Isteri: Owh datang bulan la nie?
Suami: ....(senyum jer)
Isteri: Belum naper?
Suami: Eh normal ker?
Isteri: klu ikut pembacaan normal jer...ader yang setahun baru nak peot (period)
Suami: Ala....(nada hampeh)..lambat la Firas nak dapat adik la nie...
Isteri: hehehe Firas nak bermanja-manja dengan mama dulu baru pas kat adik la...
Suami: yo la tue..kate nak anak ramai...
Isteri: sabolah....rehat jap...
Suami: ...senyap

Kesimpulannyer..suami memang jenis tak sabar nak anak lagi..tapi bagilah si isteri nie rehat jap..

PATUT ker TAK PATUT???

Tapi seyes Jasmin memang tak period lagi..
Cari-cari forum dengan bantuan Mr. Google..
1. SusuIbu.Com
2. http://www.babycentre.co.uk/baby/youafterthebirth/periodsbreastfeedingexpert/

OKlah..nie jer yang Jasmin dapat cari
Kalau nak senang bukak jer Mr. Google just type Period & Breastfeeding
Sure banyak link yang kuar nanti...

Semoga segala persoalan terjawab...
 Daaaa


2 comments:

  1. normal.. hihi

    lelaki mmg macam tu semua nak cepat lagi2 part tu. tapi kita yg penat.

    tiap bulan checkup pregnant,beranak lagi then jaga anak..adehhh...suke memang suke tapi sikit penat...tak cukup rehat...huhu

    ReplyDelete
  2. my hubby pon sebok nak anak lagi...haha

    ReplyDelete