Saturday, March 23, 2013

zaman dulu vs zaman sekarang

Wah...kata orang zaman sekarang dengan zaman dahulu berubah 100%...
Betul ker?
Ye lah...zaman dahulu semua nyer kene buat sendiri kan...
Maksudnya kalau nak makan kentang..kene lah kopek pastue masak sendiri.
Tapi sekarang..beli jer kat pasaraya pastue goreng..tak pon beli jer kat kedai fast food..
Senang mudah dan menjimatkan masa...
Hehehe..
Sebab itu juga zaman dahulu kurang dapat penyakit dan penyakit pulak segan nak datang..
Tapi zaman sekarang...penyakit pula tanpa segan pilu suka lak datang tanpa dipinta...
Penyakit yang datang pulaj semua penyakit millinium nya..macam cancer, sakit jantung tak pon paling glamor sakit diabetes..iaitu kumpulan lemak akibat makan berlebihan...
Eh...macam terkkna pulak kat jasmin...hehehe
Zaman dulu...kalau nak umpan budak -
Published with Blogger-droid v2.0.10

No comments:

Post a Comment