Saturday, March 16, 2013

Firas dan Cloth Diapers

Salam...

Kali nie Jasmin nak share pasal Firas dan juga Cloth Diaper.

Jasmin start pakaikan Firas CD (cloth diapers) sejak Firas dalam hari lagi..
Mula-mula my mom pakaikan Firas kain lampin dengan plastik tue jer...
Biler tengok dalam internet terutamanya dalam facebook ramai pulak yang memakainya.
Jasmin terus buat research.

Bukan per..sebab utama Jasmin nak pakaikan Firas lampin adalah kerana Firas senang sangat kene merah-merah kat kelengkang die.
Lagi-lagi bila lama sangat tak tukar pampers kan...

So, bila Jasmin start pakaikan Firas CD;Alhamdulillah, kelengkang Firas pon dah tak merah.
Kalau tak memang jenuh mak pak nya cari ubat untuk kurangkan kesan ruam lampin tue.

Jasmin pernah guna Pureen nappy rush, bipoten (eh betul ker eja die...hihhihi), ezerra, entah ape lagi la...
Kalau ikutkan hati, serius memang susah hati tau.

Akhirnya kami akur tuk guna CD tuk Firas.

Jasmin mula berjinak dengan CD jenama QQ Baby..
Murah dari harga Rm25 ke Rm18 tuk plain.
Jasmin start dengan 10 keping CD.
antara koleksi CD's Firas

Sedikit demi sedikit Jasmin mula tambah kuantiti CD sampaila sekarang dekat 43 keping CD dalam simpanan tak termasuk yang terjual preloved. Hihihi.
Banyak tak...hihihi.

Mesti Korang pikir lecehkan bila paaaikan anak CD...
Ye lah kene basuh lagi, nak-nak anak sorang boleh la lagi..kalau anak 2 @ 3 macam mane kan...
Serius tue yang Jasmin pikirkan masa mula-mula nak pakaikan Firas CD.
Tapi sekarang kan dah moden..
bila Firas poopoo Jasmin just siram dengan air yang laju ke dalam toilet bowl.
 Pastue terus jer masukkan dalam washine machine. 
Senangkan...

Sabun lak Jasmin pakai ABD PUREEN beli 1 kotak mase pureen warehouse. Jimat!!
Jenama CD yang ada dalam simpanan Jasmin antaranya ialah QQ Baby, Babyland, Wuddah,Pikoro, ZZ diapers, Beebee..eh banyaklah tak tertulis kat cini..
Oklah..jom layan Firas berCD k..

askar tengah berbaring...

leapard!!


baru pas mandi


Pemain bola sepak..

Moo Moo...
Notakaki: sekarang Jasmin tengah puasa CD.. Kalau tak semua jenis design yang cantik-cantik Jasmin nak rembat semua...Tak perla.tunggu next baby nak tambah lagi e bie...


Published with Blogger-droid v2.0.10

3 comments:

  1. min...
    comel bila tgk firas ber CD

    ReplyDelete
  2. Td bc kat blog wanie pasal cd..ni kat sini pulak...tetibe hati terbuka nk try...hurrmm...kompem eh tak susah...:-)

    ReplyDelete
  3. Comel kan bila baby pakai cd..
    I pun pakai kan my baby cd since 1 month.
    Senang praktikal jimat..
    Paling suka sebab cd ade byk design comel2 hihi

    ReplyDelete