Wednesday, December 11, 2013

Kegilaan Firas: Mandi KOLAM


hari nie....

11  .12  .13   
sajer jer nak update pada tarikh keramat konon-kononnyer....
eh..ker hari Cik Ta la kengkonon.....

Dah lama sangat tak update cerita pasal Cik Abang Firas nie...
dah nak masuk 1 tahun 10 bulan tau,,,
kejap jer masa kan....

Kali nie aku nak cerita pasal kegilaan Firas terhadap kolam mandi....
Pantang jumpa air mesti nak main air....

Sejak Firas masuk 1tahun dah memang tak dapat di pisahkan dengan air...
hahaha tue la Firas 6 bulan jer dah ajar si Firas nie berenang...
kengkonon masa tue nak bercuti di Pulau Pangkor.....

Sekarang amik ko!!!

Pantang ajak g mandi...
mesti die yang masuk dulu...
kalau Firas dah mandi pon..turn Jasmin atau babah die nak mandi pon die join sekali tau...
adoiii.......melambung bil air nak oiii!!!!

Sehari paling minimum 3 kali mandi!!!
Ko ADA???

Max..korang pandai-pandaila kira yerk....hahaha

Sejak Firas dah masuk 1tahun 6bulan, dia dah pandai bukak baju sendiri termasuk CD n pampers....
Kalau nak ajak pergi mandi takde drama....
TAPI...
Nak ajak keluar dari bilik air....
Susahnyer!!!!! grrrrr....
 bayangkan paling sekejap 20minit...dan pernah jejak 1jam tau...
lama tak lama la tue...

Kadang-kadang kalau rajin tunggu jer die mandi atau main-main air..
tapi bila dah lama sangat....
Jasmin pon buat-buat tinggalkan die...

Nak tahu ape jadi...
Firas buat tak tahu jer...adoiii!!!!
Geram ok....

Kalau Firas taknak kuar gak, Jasmin angkat jer..
tak pon tunggu die kuar sendiri dari bilik air...

Alhamdulillah..kalau berus gigi pon die ok jer...
selamat di situ....

eh..panjang lak Jasmin melalut nie...
layan jer la gambar nie k....

syok woo main air...

hah..tengok tak layan mama pon...

kacau la mama nie..amik gambar kita lak....
Eh..lupa lak.....
dalam bilik air kita orang siap Firas curi jug air mak tok die tau...
hehehee.....

yang Hijau tue adalah alas kaki supaya Firas tak tergelincir dalam toilet....
Alah....beli kat Mydin jer.....

Sorry la gambar sensor ckit..hihihihi...
maafkan mama k...

No comments:

Post a Comment