Wednesday, February 12, 2014

Firas Muslim: Turn 2!!!

12.2.14

Hari nie genap umur MUHAMMAD FIRAS MUSLIM BIN MOHD NORAIEMAN 
2 TAHUN!!!!
Jam 7.15pagi our liltle jr selamat di lahirkan pada 12.2.12...
Ya Allah...Jasmin masih ingat lagi saat-saat melahirkan Firas.
Tapi sekarang Firas menjadi anak yang baik dan soleh...
Ameen..
Perkembangan terbaru Firas boleh dikatakan agak membanggakan...
walaupon Firas masih lagi tak berapa nak pandai cakap...

Eh!!! betul ker budak lelaki lambat cakap???
Erm tapi apa-apa pon Firas tetap anak kesayangan mama dan babah....
Firas terlalu fanatik dengan segala jenis tractor, lori dan juga seangkatan dengan nya...
sampaikan setiap hari soh eja TRACTOR....
hahaha.....
so korang faham-fahamlah kalau setiap hari mesti kat tangan ade tractor die, sampai nak mandi pon kene mandikan tractor die ok!!!
Atas katil dah takyah cakaplah...memang bersusun tractor Firas...
Buku TRACTORS Firas sampai dah lunyai tau!
setiap hari wajib baca...
Takperla wahai anak....mama ikutkan aja.
Dalam nombor lak..Firas hanya tahu satu, dua dan tiga...
atau one two and three sahaja....
Tak perla, itu boleh di asah lagi....
Dari sgi pengenalan kepada warna pon, Firas dah dapat tangkap walaupon kadang-kadang salah...
hahaha...takperla. Kita slow tapi steady kan Firas.
Lagi satu, setiap petang, Firas nie wajib keluar bermain. Tak kisahlah main basikal ker, main air ker...
playground ker.atau main bola...
Mama tahu tue lagi cepat Firas kenal alam sekitar dan kenal keadaan sekeliling.
Erm tue jer kot setakat nie...
gigih mama nak type entry kamu wahai anak...

layan jerla gambar nie k..

Firas masa baru dilahirkan vs Firas sekarang...


Notakaki: naksangat adik baby lahir hari nie gak tapi adik baby masih sedap duk dalam perut mama. tapi adik baby dah engaged dan tinggal tunggu tanda jer untuk bersalin. doakan dipermudahkan Jasmin bersalin k...

3 comments:

  1. Selamat hari lahir firas sayang..semoga menjadi anak soleh mama dan babah dunia akhirat :)

    ReplyDelete
  2. happy besday firas.. semoga menjadi anak soleh...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulilah....dah dua tahun dah ye firas syg....makin hensem umi QI tgk tau..mmuahhh

    ReplyDelete