Thursday, February 6, 2014

36w already!!! Dah ready ker?



Kalau ikutkan hari nie dah masuk 36weeks 5 days....
Tak tahu lah ape perasaan sebenarnyer.

Sehinggalah kejadian semalam bila tetibe miss v Jasmin terasa macam menyucuk-nyucuk...
Jasmin bagitau hubby...of course la die yang paling risau...
siap suruh rehat kat rumah lagi...

Tapi...tak boleh. sebab Jasmin kene hadirkan diri taklimat kat TNB Muar....
Nasib la taklimat tue setengah hari jer....

Pastue bila nak jalan jer mesti sakit balik miss v....
So amik keputusan drastik terus ke klinik....
sampai jer klinik, hubby lak kol cakap die nak amik jasmin dulu kat klinik...
nak soh makan sama-sama...
oklah bie...ikut sajalah...
dengan syarat tak leh nak jalan jauh-jauh lagi...

pastue...terus la ke klinik panel tadi scan adik baby...
Ya Allah, terkejut tengok dan tak sangka-sangka....
kedudukan adik baby melintang....

Kalau ikutkan scan masa 34wks ari tue dah kepala ke bawah....
kali nie melintang...dah keadaan adik baby yang sangat aktif...
siap menendang-nendang perut Jasmin...

Punca sakit kat miss v adalah hasil tendangan kaki dekat area miss v tue...
Ya Allah, tak keruan Jasmin...
Doakanlah adik baby berpusing balik e...
mama nak bersalin normal...

oh ye....adik baby kecik ckit..baru 2.3kg (extimated)....
dengan keadaan air ketubanyang banyak dan ruang dalam perut memang memudahkan adik baby berenang di dalam urinya.....
cuma mama berharap adik baby berpusing pada kedudukan yang betul...
dan memudahkan mama bersalin normal...
Amin....

2 comments:

  1. Semoga semuanya dipermudahkn..pjuk adik baby tu ye..

    ReplyDelete
  2. uuu... ready sajo bila2 mse..heeeee..smoga dipermudahkan..

    ReplyDelete