Monday, 17 December 2018

Anak::FIRAS DAH GRAD TADIKA!

Assalamualaikum...

Wow....diam tak diam dah nak masuk 7 tahun anak teruna ambo...
Mama nie masih teringat-ingat lagi 2 bulan pertama Firas kat skol tau...
2 bulan yang bikin mama dan babah pening kepala...

Masa usia 5tahun:

 2 minggu yang pertama;
 Pagi-pagi melalak hantar Firas pergi sekolah. Sampaikan teacher yaya dukung Firas.
Tapi bila mama takde boleh pulak Firas berkawan. 
adehhhhh...bingung mama tau.

Sebulan kemudian;

Mase nie dah pandai sikit. Firas akan berlari ke belakang sambil buat-buat baring.
Maka terpaksalah mama amik die kat belakang kereta sambil dokong die.
Pastue bile sampai depan pagar,die boleh pulak kepit kaki kita...

~tepuk dahi mama kalau ingat balik~
Peel nie berlarutan sampailah 2 bulan wei...
Kalau ingat balik janganlah terjadi dekat anak-anak mama yang lain.
Cukuplah Firas sorang jer macam nie...
hahahhaha.....
Sekarang lak, Alhamdulillah.
Bangun awal pagi terus mandi, terus jer pakai baju.
Bile lambat jer pergi sekolah, die dah start bising-bising kenapa lambat...hahaha
Oklah kan sesuatu yang positif.
Pejam celik, pejam celik mata, Firas dah abis pon sekolah tadika.
Pasnie menempuh real sokalah pulak ye...
Layan jerla gambar semasa GRAND IHTIFAL kat Dewan Hajah Hasnah pada 17 Nov 2018.
Teruja mama tengok Firas buat persembahan...
Mase persembahan tue yang paling aku tak boleh ingat bile 
"SAPA YANG SELALU DATANG LEWAT KE SEKOLAH?"
                              FIRAS CIKGU!!!
hahahhahhahaaa...
Firas buat persembahan mcm ala2 Bercerita dan bernyanyi...
meh la layan gambar...
Sepanjang Grand Ihtifal berlangsung...
Teman segaduh....
Persembahan Firas..Tgok Mic betul-betul kat die tau...
Bersama Pengetua LC
Tamat jua Sekolah Tadika
Ko tengok...ko tengok.....malas pegang die letak kat atas kepala....haihhhh anak!!
Ala..terteleng lak...nie teacher Firas, Teacher Nad...
Semoga Teacher Nad diberkati dan dimurahkan rezeki.
Halalkan ilmu yang teacher ajar kepada Firas serta selamat maju jaya di tempat kerja baru...

 Haih sebak la pulak...
Pencapaian Firas lak walaupon bukan 100% macam orang lain,
tapi mama bangga sebab Firas sudah ada konfiden diri yang tinggi sekarang.
Dan....dah boleh cakap melayu walaupon masih banyak words yang perlu dipraktikkan lagi...

Semoga Firas menjadi anak  yang soleh serta berjaya di dunia dan akhirat.
Amin...



Reactions:

0 comments:

Post a Comment